Twee neushoorns met flamingo's op de achtergrond

10-daagse rondreis Tanzania, alle noordelijke parken in één reis!

Vanaf €2101* / 24/7 service / 10 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en toegang tot het park, excl. internationale vlucht (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

10-daagse rondreis Tanzania, alle noordelijke parken in één reis!

Ontdek alle prachtige wildparken in het noorden van van het land tijdens deze 10-daagse safari in Tanzania. Van de kleinere, verborgen juweeltjes zoals Tarangire en Lake Manyara tot de beroemde vlaktes van Serengeti en de Ngorongoro krater. Laat je tijdens je rondreis door Tanzania verbazen door een van ‘s werelds spectaculaire natuurverschijnselen: de Grote Trek. Geniet van het spectaculaire uitzicht over de Ngorongoro krater: één van de mooiste plekken in Tanzania!

Deze privésafari biedt je de vrijheid om op jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wil. Je beschikt over een eigen jeep en een ervaren gids.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport
 • Dag 2: Arusha National Park
 • Dag 3: Tarangire National Park
 • Dag 4: Lake Manyara National Park
 • Dag 5: Serengeti National Park (centraal west/oost)
 • Dag 6: Serengeti National Park (centraal west/oost)
 • Dag 7: Serengeti National Park (centraal west/oost)
 • Dag 8: Ngorongoro Conservation Area (incl. Krater)
 • Dag 9 - 10: De laatste dag en dan naar huis vanaf Kilimanjaro Int. Airport

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport

Een grote glimlach staat op je te wachten als je Kilimanjaro International luchthaven uitloopt. Het is je persoonlijke Tanzania Specialist gids die je verwelkomt met: 'Karibu Tanzania - welkom in Tanzania!' De gids brengt je direct naar je hotel, waar je kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer. De volgende dag neemt je gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarmee je op je eigen tempo reist. Geniet van de luxe van je eigen safarijeep en neem de vrijheid om te stoppen en zo lang als je wilt naar de dieren te kijken!

Dag 2: Arusha National Park

Je eerste echte ontmoeting met wilde dieren staat vandaag op je te wachten in Arusha National Park. Het park dicht bij Arusha staat bekend om de overvloed aan tropische vogels, de aanwezigheid van de zwarte en witte Colobus aap en een paar zeldzame albinobavianen. Je spot er dus waarschijnlijk de Colobus aap en zeldzame vogelsoorten, zoals de zilveroorneushoornvogel. En als je heel veel geluk hebt, zie je de albino. Naast de bijzondere dieren, is er ook een meer, een paar kraters, watervallen, bergen en prachtige uitgestrekte glasvlakten.

Dag 3: Tarangire National Park

Het is de hemel op aarde voor grote groepen olifanten: Het Tarangire National Park. Dit komt door de grote hoeveelheid baobabbomen die in het droge seizoen een bron van water zijn voor olifanten. Deze bomen kunnen honderden jaren oud worden en olifanten gebruiken een speciale techniek om er vocht uit te halen. Daarnaast is de Tarangire-rivier die door het park loopt, de enige andere waterbron in dit seizoen. Dus je kunt je voorstellen dat deze plek een paradijs is voor grote groepen van wel 250 olifanten.

Dag 4: Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligt op een schitterende plek pal langs de 400 meter diepe Great Rift Valley. Dit pareltje vind je tussen het Tarangire National Park en de Ngorongoro Krater. Het bijzondere aan dit park zijn de verschillende soorten landschappen en dieren, waardoor je je ogen altijd uitkijkt. De ene dag bezoek je in alle rust het meer of wandel je door een dicht regenwoud met honderden apen en vogels. De andere dag zie je olifanten in het bos lopen of ga je naar de beroemde Manyara-nijlpaardenpoel waar je de nijlpaarden ziet baden. Je krijgt er geen genoeg van!

Dag 5 - 7: Serengeti National Park (centraal west/oost)

Zeg je safari, dan zeg je Serengeti National Park. Waarom? Je krijgt hier de kans om de grootste trek van wilde dieren te zien. De 2,5 miljoen gnoes, zebra's en gazellen denderen door het park, zoekend naar gras. Zie je het al voor je? Het park heeft nog iets uitzonderlijks: er leeft een enorme hoeveelheid roofdieren. Met de 4000 leeuwen, 225 cheeta's, 1000 luipaarden, 3500 hyena's en honderden wilde honden beleef je de wildste kant van een safari. Ben je klaar om samen met de gids op avontuur te gaan?

Dag 8: Ngorongoro Conservation Area (incl. Krater)

De beroemde Ngorongoro-krater is één van de zeven natuurwonderen van Afrika. Toen er twee jaar geleden een enorme vulkaan uitbarstte, ontstond deze krater. Door de vruchtbare lava is er een uniek ecosysteem gecreëerd, waardoor dit nu het dichtstbevolkte gebied met dieren in Afrika is. Als je in de krater bent, kijk je je ogen uit. Duizenden leeuwen, zebra's, buffels en zwarte neushoorns omringen je. Er is meer, want de uitzichten zijn indrukwekkend. Nieuwsgierig naar een voorproefje van dit wereldwonder? Bekijk hier de video en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

Dag 9 - 10: De laatste dag en dan naar huis vanaf Kilimanjaro Int. Airport

De laatste dag is aangebroken! Vlieg je later op de dag naar huis? Dan ontspan je eerst nog wat langer in de lodge, voordat de chauffeur je naar Kilimanjaro International Airport (JRO) brengt. Wil je dat deze ervaring nog een paar dagen duurt? Voeg dan een paar dagen aan je vakantie toe en geniet op één van de paradijselijke eilanden van Tanzania: Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldig privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania