✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Wat zijn de richtlijnen qua fooien in Tanzania?

Het is niet verplicht, maar wel zeer gebruikelijk dat er voor diensten in Tanzania fooi wordt gegeven. In Tanzania zijn veel mensen grotendeels afhankelijk van fooien. Maar ten allen tijde geldt dat je alleen een fooi geeft als je tevreden bent over de geleverde kwaliteit of service.

Bij alle accommodaties zijn er dragers voor je bagage, die je kunt belonen met bijvoorbeeld US$ 1 per persoon. Het gaat altijd om kleine bedragen, overdrijf een fooi niet. In de (kleinere) lodges en kampen in de bush kun je bij het uitchecken een algemene fooi geven voor de gehele staf. Bij de receptie staat of hangt er meestal een doos waar  je fooi voor het personeel in kunt deponeren. 

Je chauffeur/gids wordt apart getipt aan het einde van de safari. Een richtlijn voor deze fooi is US$ 8-10 per persoon per dag voor de chauffeur/gids. Laat je niet beïnvloeden door eventuele lokale vertegenwoordigers die je hogere bedragen adviseren. 

Houdt er bij het omwisselen van euro’s naar dollars of eventueel lokale valuta rekening mee dat je voldoende kleine coupures hebt om eventuele fooi te kunnen geven. Bij de lodges en kampen is het vaak lastig om geld te wisselen voor kleine biljetten.

Bekijk hier je Tanzania safari