Pangani strand

Pangani

Background mask

Pangani

Pangani wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers. Onterecht, want het is een geweldige bestemming, waar je prima een Tanzania safari kunt maken! De rustige stranden van dit dorpje zijn weliswaar niet gemakkelijk te bereiken, maar het is meer dan de moeite van een bezoek waard wanneer je op zoek bent naar de rust en kalmte te midden van tropische schoonheid. voor degenen die rust en kalmte zoeken in een echt toevluchtsoord van tropische schoonheid in plaats van de drukte van de luidruchtige en dure eilanden. Het kleine dorpje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Tanga en 170 km ten zuiden van Mombasa. Het is een waar paradijs, waar je ver weg van de drukke eilanden kunt genieten van de ongerepte natuur.

Geschiedenis van Pangani

Hoewel archeologen op de kliffen ten noorden van Pangani  overblijfselen hebben gevonden van kleine nederzettingen die dateren uit de 15e eeuw, werd de stad pas in de 19e eeuw bekend. Het werd een belangrijk punt op de karavaanroutes onder nominale heerschappij van Zanzibar vanaf het Tanganyikameer. Het was een belangrijk exportpunt voor slaven en ivoor en één van de grootste havens tussen Bagamoyo en Mombasa. In het gebied werden sisal- en plantages met kokospalmen aangelegd. En van hieruit begonnen verschillende Europese missies en ontdekkingsreizen naar het binnenland.

Tegen het einde van de 19e eeuw was de focus verschoven naar Tanga en Dar es Salaam. Pangani verdween opnieuw in de anonimiteit. Vanaf  1860 werden hier grote suiker- en kokosplantages aangelegd. Deze werden door slavenarbeiders bewerkt, aangezien het stadje ook een belangrijk centrum van de slavenhandel was.

Tegenwoordig zorgt de slaperige, vervallen stad voor een intrigerende stap terug in de geschiedenis. Woningen langs de hoofdstraat geven op zijn minst een indruk van de geschiedenis, aangezien ze zowel Arabische als Europese architectuur hebben.

Waarom Pangani bezoeken?

Pangani is de perfecte plek om uit te rusten en te ontspannen. Het ligt aan de Indische Oceaan en er is van alles te doen en beleven. Het is een fijne plek om van het strand te genieten, te snorkelen of duikexcursies te maken. De meeste lodges bieden windsurfen, kajakken en dhow-tochten aan, evenals vistochten. Langere trips zoals die naar het eiland Zanzibar, een cruise op de Pangani-rivier of mogelijk zelfs een reis verder naar het zuiden, naar het recentelijk afgebakende nationale park Saadani, kunnen worden geregeld.

De beste tijd om Pangani te bezoeken

Je kunt Pangani het hele jaar door bezoeken, maar het is het beste om het in het droge seizoen te bezoeken om lekker te genieten op de stranden.
Reistijd naar Pangani

Tanga – Pangani: 1,5 uur rijden

Saadani Nationaal Park – Pangani: 5,5 uur rijden

Pangani – Maziwi-eiland: 15 km per boot

Reistips van onze experts over Pangani

Mijn naam is Ali en ik ben al 12 jaar gids in Pangani. Onze gasten houden vooral van de rustige en ontspannen sfeer van de stad en de prachtige tropische stranden. Sommige gasten genieten van alle watersportactiviteiten, terwijl anderen liever op een dhow varen, de mangroven ontdekken of gewoon chillen.

Hoe lang blijf je?: 2 dagen, afhankelijk van wat je wilt doen

Welk hotel?:

De strandkrab (zilver)
Pangani Cliffs Lodge (goud)
Kijongo Bay Beach Resort (platina)

Informatie en feiten

Pangani is een geweldige ontdekking! De rustige stranden zijn niet gemakkelijk te bereiken, maar het is de moeite waard om te bezoeken voor wie rust en stilte zoekt. Dit kleine dorpje ligt ongeveer 50 km ten zuiden van Tanga en is een nog ongerept paradijs.

Feiten over Pangani

  • 50 km ten zuiden van Tanga
  • 170 km ten zuiden van Mombassa
  • op de Indische Oceaan

Pangani hoogtepunten

  • rustige stranden
  • slaperige, oude historische stad
  • watersport
  • diepzee vissen
  • dhow cruises

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania