Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

10-daagse rondreis Tanzania, alle noordelijke parken in één reis (Platinum)!

In deze heerlijke reis zie je alle parken van Noord-Tanzania in één keer – van machtige olifanten in Tarangire tot groepen leeuwen in de krater van Ngorongoro en gracieuze jachtluipaarden op de oneindige vlaktes van de Serengeti!

De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Platinum. Dit is het meest luxueuze segment dat Tanzania te bieden heeft. Geniet van de heerlijk luxe hotels en de beste service die je kunt wensen! 

 

Prijsinformatie over deze reis

10-daagse safari Platinum hotels
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon

* Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Game drives door de nationale parken
 • Luxe, privé 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de safari gamedrives
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Nederlands sprekende medewerkers ter plekke in ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari jeeps

 

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €3212 p.p. *

Dag 1: Aankomst op het vliegveld - Arusha

Als jullie aankomen op Kilimanjaro International Airport, staat de gids van Tanzania Specialist op jullie te wachten. Hij brengt jullie naar het hotel in Arusha. Hier kunnen jullie heerlijk bijkomen en alvast wennen aan de echte Afrikaanse sfeer, onder het genot van een typisch Afrikaans drankje.

De ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Hij voorziet jullie tijdens de safari van adviezen, zodat jullie zeker kans maken alle hoogtepunten te zien! Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen. Onze Tanzania Specialist gids zal deze met alle plezier beantwoorden.

 

Deze reis is een privé-safari, zodat jullie echt het maximale uit jullie reis kunnen halen:

 • Jullie bepalen zelf hoe laat jullie ’s ochtends beginnen en aan het eind van de middag eindigen met de gamedrive.
 • Jullie kunnen zo lang als jullie willen bij de dieren blijven staan. 

 

Alle hotels in dit programma zijn op basis van volpension.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 2: Arusha National Park

Na het ontbijt haalt de gids jullie op in het hotel. De safari gaat nu echt beginnen. Na een uur rijden komen jullie aan in het Arusha National Park. Hier gaan jullie de eerste wilde dieren spotten!

Het Arusha National Park staat bekend als het park waar je de zeldzame zwart-witte Colobus aap kunt zien. Ook ligt er een krater middenin het park. Er wonen verschillende soorten apen en veel tropische vogels in dit mooie tropische regenwoud. Bijzonder is ook de beroemde vijgenboom die zo oud en zo groot is dat je met de safari-jeep onder de stam door kunt rijden.

De meest populaire excursies in Arusha National Park: Kanotocht en wandelsafari.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 3: Tarangire National Park

In de 2600 vierkante kilometer van het Tarangire National Park wisselen reusachtige baobabbomen van enkele honderden jaren oud en grote groepen olifanten elkaar af in het gevecht om jullie aandacht. Bedenk bovendien dat je hier de Tarangire rivier en vele andere wilde dieren kunt zien, en je snapt waarom Tarangire een gewild safaripark is!

De gids van Tanzania Specialist legt graag uit waarom er in vergelijking met andere parken zoveel olifanten te vinden zijn in Tarangire, waarna hij jullie meeneemt naar de beste olifantenspots. De beste tijd om dit nationale park te bezoeken is het droge seizoen (juni tot oktober), als de Tarangire rivier het wild uit de wijde omgeving aantrekt. Wie iets bijzonders wil doen, kan dit park bovendien bewonderen vanuit een luchtballon.

Onderweg naar Tarangire is een mooi Maasai dorp te bezoeken. Wie een dag extra wil toevoegen aan het programma kan na Tarangire doorrijden naar Lake Eyasi. Hier kan je de ochtend erna gaan jagen met de Hadzabe stam – een volk dat nog steeds middenin de natuur woont. Een heel bijzondere ervaring!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Lake Manyara Kilimamoja lodge

Dag 4: Lake Manyara National Park

Vandaag staat Lake Manyara National Park op jullie programma. Een middelgroot park dat bijzonder is vanwege het groundwater forest (dus geen regenwoud!) en natuurlijk het meer zelf. Het bos gaat hier geleidelijk over in een open graslandschap, waardoor je een heerlijk gevarieerde gamedrive doet – je spot groepen bavianen in het bos, rijdt langs leeuwen, olifanten en gnoes op de grasvlaktes en staat stil bij de nijlpaarden in de hippo pool.

Vanuit het park heb je een mooi uitzicht op de vierhonderd meter hoge hellingen van de East African Rift Valley. Deze Rift Valley is zesduizend kilometer lang (van Libanon tot Mozambique) en scheurt het Afrikaanse continent in tweeën. Dit heeft onder andere de vorming van alkaline meren (zoals Lake Manyara) tot gevolg, die in het natte seizoen een favoriete hangplek voor flamingo’s zijn.

Lake Manyara National Park is niet heel groot, wat maakt dat de gamedrive hier fijn te combineren is met activiteiten zoals de Treetop Walk (370 meter over een hangbrug langs de boomtoppen), een mountainbiketocht door nabijgelegen koffie- en bananenplantages, een bezoek aan de Maasai of een night gamedrive.

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Lake Manyara Kilimamoja Lodge – Tanzania

Dag 5-7: Serengeti National Park

Serengeti betekent oneindige vlaktes in de taal van de Maasai en dat is precies wat jullie de komende dagen gaan zien; kilometers en kilometers aan Afrikaanse savanne! En geloof ons: het is misschien wel het meest indrukwekkende landschap dat je ooit gaat zien. En natuurlijk is Serengeti National Park ook het thuis van een ongelooflijke variatie aan wilde beesten – reden waarom hier vele natuurfilms zijn opgenomen.

Laat dit unieke landschap op je inwerken, terwijl de gnoes en zebra’s van de grote trek al blatend aan je voorbijtrekken. Spot leeuwen op een groep rotsen (de zogenoemde kopjes), luipaarden in eenzame bomen, of jachtluipaarden speurend naar een kalf tussen de gnoes. Passeer giraffen, nijlpaarden, krokodillen, gazelles en als je geluk hebt een vervetkat of wilde hond. Wie iets bijzonders wil doen, kan de deze vlaktes bovendien vanuit een luchtballon bekijken.

Overnacht in een luxe safaritent, en luister naar de verre brul van een leeuw of het blaten van de kudde van de grote trek terwijl je langzaam wegdroomt. Dit is de ware safari! Onderweg naar of van de Serengeti passeer je bovendien de Ngorongoro Highlands, een indrukwekkend landschap waar je onder andere giraffen en enkele Maasaistammen tegen zult komen.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ole Serai Luxury Camps

Dag 8: Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area is een immens natuurgebied, dat misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika herbergt – de Ngorongoro Krater! Dit is een relatief klein maar zeer vruchtbaar gebied van 20 bij 20 kilometer, omringd door een steile kraterrand. Nergens ter wereld vind je zoveel wilde beesten op een kleine oppervlakte als hier – wel 25,000 grote dieren lopen hier op een gemiddelde dag rond!

Vandaag hebben jullie daarom grote kans een aantal leden van de big five te gaan zien: leeuwen, olifanten en buffels vind je hier in overvloed. Bovendien is de krater het thuis van enkele tientallen zeldzame zwarte neushoorns, en nergens is de kans zo groot deze te zien als hier!

De Conservation Area zelf is veel groter dan alleen deze krater – er zijn in het gebied meerdere kraters en ook Olduvai Gorge (met de oudste resten van de mens) bevindt zich hier. Ook zijn onderweg een aantal mooie Maasai dorpjes te bezoeken.

Wie de tijd heeft kan onder begeleiding van een ranger een wandelsafari doen op de rand van de Ngorongoro krater. Of ook heel bijzonder: een wandelsafari in de verderop gelegen Empekai krater – door overdadig groene bossen daal je hier te voet af naar het kratermeer, terwijl je kans hebt olifanten of gnoes tegen te komen!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Manyara Best View Lodge

dag 9-10: Ngorongoro Conservation Area - vliegveld

Doe lekker rustig aan vandaag en geniet na van jullie heerlijke Tanzania vakantie! Naar alle waarschijnlijkheid vliegen jullie in de avond weer richting Nederland.

Toch nog zin in een paar welverdiende dagen aan het strand? Dat regelen we graag voor jullie! Klik hier voor meer informatie over Tanzania’s paradijselijke eilanden: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Onder het kopje Alle reizen vind je bij ieder programma onderaan de pagina de mogelijkheid om extra dagen strand toe te voegen. Je kan kiezen uit de 6-daagse Zanzibar vakantie, de 6-daagse Mafia vakantie of de 6-daagse Pemba vakantie. Wil je liever meer of juist minder dagen, dan kan dat natuurlijk ook! 

Wie na de safari liever lekker naar huis gaat, zal op dag 10 weer terug in Nederland zijn.

Hoe vraag je deze reis aan?

 1. Maak een keuze uit onze Silver, Gold of Platinum standaard hotels (zie boven ‘dag 1’ van deze reis).
 2. Druk op de knop hieronder.
 3. Vul je vertrekdatum in (dat mag ook bij benadering). Je ziet dan meteen een schatting van de prijs per persoon, op basis van een reis met zes personen.
 4. Zodra we de aanvraag binnen hebben, nemen we contact met jullie op!