Familie olifanten in Tanzania

10 dagen Safari Mkomazi + Usambara mountains + Saadani met ontspanning op het strand

Vanaf €1648* / 24/7 service / 10 dagen

Background mask

10 dagen Safari Mkomazi + Usambara mountains + Saadani met ontspanning op het strand

Dit is dé safari-combinatie om de oostelijke parken van Tanzania te ontdekken. Afsluiten doe je met welverdiende ontspanning op het strand.

Het Mkomazi National Park is een spectaculaire wildernis en ligt op het zuidelijkste puntje van de Sahel. Hier vinden kuddes olifanten, oryxen en zebra’s hun thuis. De Usambara mountains behoren nog tot één van de onontdekte plekken in Tanzania. Dit maakt deze plek tot een waar paradijs voor liefhebbers van natuur en wandeltochten. Verder onderscheidt het Saadani National Park zich door zijn unieke ligging aan de kust. Dit is het enige nationale park waar je een safari kan combineren met een rustgevend verblijf aan prachtige witte stranden, omringd door weelderige palmbomen.

Deze privésafari biedt je de vrijheid om op jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wil. Je beschikt over een eigen jeep en een ervaren gids. De hotels tijdens deze rondreis behoren tot de categorie Silver en bieden volpension.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport
 • Dag 2: Mkomazi National Park
 • Dag 3: Westelijke Usambara Mountains
 • Dag 4: Usambara Mountains - Magoroto Forest Estate
 • Dag 5: Usambara Mountains - Magoroto Forest Estate
 • Dag 6: Saadani National Park
 • Dag 7: Saadani National Park
 • Dag 8: Saadani National Park
 • Dag 9 - 10: Vlucht naar huis vanaf Dar Es Salaam (DAR)

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport

Als je Kilimanjaro International Airport uitloopt, staat je persoonlijke Tanzania Specialist gids al met een grote glimlach op je te wachten: 'Karibu Tanzania - welkom in Tanzania!' De gids brengt je direct naar je hotel, waar je kunt uitrusten van de reis en kunt genieten van de Afrikaanse sfeer. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Dag 2: Mkomazi - Mbula Rhino Sanctuary

Het is de thuisbasis van meer dan 35 neushorens: Mbula Rhino Sanctuary. En je vindt het in Mkomazi National Park. De neushorens werden in de jaren 1990 opnieuw geïntroduceerd in Mkomazi en bezoekers kunnen nu dit heiligdom betreden in een open safari voertuig, samen met een ranger. De ranger die met je meegaat weet precies waar de neushorens zijn en doet zijn best om een ontmoeting te regelen. Schrik dus niet als deze grote grijze dieren recht op de auto aflopen!

Dag 3: Westelijke Usambara Mountains

De Usambara Mountains zijn een weelderig groen gebergte ten zuiden van het Mkomazi National Park. Er heerst een koel klimaat dat ideaal is voor wandelingen. De wandelingen in deze omgeving brengen je over glooiende heuvels, langs watervallen, landbouwgrond, plantages, pittoreske dorpjes en kleurrijke markten. Zie je de prachtige uitzichten al voor je? Tijdens de wandeling met een gids zie je allerlei soorten bloemen, vlinders, kameleons en fruitbomen en geniet je van het uitzicht over de uitgestrekte vlaktes net voorbij deze bergen. Je overnacht in één van de hoogst gelegen hotels in het gebied: Mambo View Point.

Dag 4 - 5: Usambara Mountains - Magoroto Forest Estate

Het Magoroto Forest Estate ligt 850 meter boven zeeniveau en maakt deel uit van de Oostelijke Usambara-bergen. Het staat bekend om zijn prachtige campingplaats dicht bij een verbazingwekkend rustig zoetwatermeer. Nog mooier is de dichte tropische regenwouden die hieromheen liggen. Op de eerste dag wandel je langs een van de wandelpaden van Magoroto naar de watervallen. De volgende dag vermaak je jezelf met activiteiten zoals boottochten, zwemmen, vissen, vogels kijken, wandelen, paardrijden of mountainbiken!

Dag 6 - 8: Saadani National Park

Saadani National Park is een klein nationaal park aan de kust tussen Dar es Salaam en Tanga. Dit is het enige nationale park aan de kust van Oost-Afrika en dat maakt dit park een bezoek waard. Want wie kan er zeggen dat die overdag op safari gaat en daarna met de voeten in het zand ligt te relaxen? In dit park spot je waterbokken, gazellen, giraffen, wrattenzwijnen, nijlpaarden, krokodillen en bavianen. Heb je nog meer geluk? Dan zie je olifanten, leeuwen en luipaarden tijdens de safari vanaf de boot, auto of lopend!

Dag 9 - 10: Vlucht naar huis vanaf Dar Es Salaam (DAR)

De laatste dag! Geniet van de laatste momenten van je vakantie, voordat onze chauffeur je ophaalt en je naar de internationale luchthaven Julius Nyerere in Dar Es Salaam brengt voor je vlucht naar huis. Twijfel je? Ga dan nog niet naar huis! Verleng je vakantie op eilanden als Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania