Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

7-daagse safari in Tanzania – grote trek en krater (Gold)!

Dit is een heerlijke route in zeven dagen, waarbij je de machtige Ngorongoro krater bezoekt en kans hebt om grote trek in de Serengeti te gaan zien!

De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Gold en zijn op basis van volpension. Het zijn lekker luxe hotels, speciaal door ons geselecteerd op basis van hun goede kwaliteit en service. Wil je nóg meer luxe, kies dan hieronder voor onze categorie Platinum.

Prijsinformatie over deze reis

7-daagse safari in Tanzania - grote trek en krater (Gold)!
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)


* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
* Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pick up Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Gamedrives door de nationale parken
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de privé-safari
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Drinkwater in onze safari jeeps
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

 

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctorsverzekering)
vanaf €1451 p.p. *

Dag 1: Aankomst op het vliegveld - Arusha

Bij aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro staat onze gids op jullie te wachten. Hij neemt jullie mee naar de lodge. Onderweg doen jullie de eerste Afrikaanse indrukken op: je ruikt de natuurlijke geuren, hoort hanen kraaien en ziet de kleurrijke straten van Arusha. Eenmaal bij het hotel kunnen jullie in alle rust relaxen aan het zwembad, met een heerlijk koel Tanzaniaans drankje in de hand. Karibuni sana!

Deze reis is een echte privé-safari, wat betekent dat jullie het maximale uit jullie reis kunnen halen! In overleg met de gids bepalen jullie zelf hoe laat de gamedrive begint en eindigt, maar ook hoe lang je bij bepaalde dieren blijft staan. Wees niet bang om de gids meteen al het hemd van z’n lijf te vragen – de Tanzania Specialist gidsen hebben een enorme kennis van de natuur en het land die ze graag met jullie delen…!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Arusha Villa

Dag 2: Lake Manyara National Park

Vandaag staat Lake Manyara National Park op jullie programma. Een middelgroot park dat bijzonder is vanwege het groundwater forest (dus geen regenwoud!) en natuurlijk het meer zelf. Het bos gaat hier geleidelijk over in een open graslandschap, waardoor je een heerlijk gevarieerde gamedrive doet – je spot groepen bavianen in het bos, rijdt langs leeuwen, olifanten en gnoes op de grasvlaktes en staat stil bij de nijlpaarden in de hippo pool.

Vanuit het park heb je een mooi uitzicht op de vierhonderd meter hoge hellingen van de East African Rift Valley. Deze Rift Valley is zesduizend kilometer lang (van Libanon tot Mozambique) en scheurt het Afrikaanse continent in tweeën. Dit heeft onder andere de vorming van alkaline meren (zoals Lake Manyara) tot gevolg, die in het natte seizoen een favoriete hangplek voor flamingo’s zijn.

Lake Manyara National Park is niet heel groot, wat maakt dat de gamedrive hier fijn te combineren is met activiteiten zoals de Treetop Walk (370 meter over een hangbrug langs de boomtoppen), een mountainbiketocht door nabijgelegen koffie- en bananenplantages, een bezoek aan de Maasai of een night gamedrive.

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Manyara’s Secret

Dag 3-4: Serengeti National Park

Serengeti betekent oneindige vlaktes in de taal van de Maasai en dat is precies wat jullie de komende dagen gaan zien; kilometers en kilometers aan Afrikaanse savanne! En geloof ons: het is misschien wel het meest indrukwekkende landschap dat je ooit gaat zien. En natuurlijk is Serengeti National Park ook het thuis van een ongelooflijke variatie aan wilde beesten – reden waarom hier vele natuurfilms zijn opgenomen.

Laat dit unieke landschap op je inwerken, terwijl de gnoes en zebra’s van de grote trek al blatend aan je voorbijtrekken. Spot leeuwen op een groep rotsen (de zogenoemde kopjes), luipaarden in eenzame bomen, of jachtluipaarden speurend naar een kalf tussen de gnoes. Passeer giraffen, nijlpaarden, krokodillen, gazelles en als je geluk hebt een vervetkat of wilde hond. Wie iets bijzonders wil doen, kan de deze vlaktes bovendien vanuit een luchtballon bekijken.

Overnacht in een luxe safaritent, en luister naar de verre brul van een leeuw of het blaten van de kudde van de grote trek terwijl je langzaam wegdroomt. Dit is de ware safari! Onderweg naar of van de Serengeti passeer je bovendien de Ngorongoro Highlands, een indrukwekkend landschap waar je onder andere giraffen en enkele Maasaistammen tegen zult komen.

 

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Serengeti Sopa Lodge

Dag 5: Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area is een immens natuurgebied, dat misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika herbergt – de Ngorongoro Krater! Dit is een relatief klein maar zeer vruchtbaar gebied van 20 bij 20 kilometer, omringd door een steile kraterrand. Nergens ter wereld vind je zoveel wilde beesten op een kleine oppervlakte als hier – wel 25,000 grote dieren lopen hier op een gemiddelde dag rond!

Vandaag hebben jullie daarom grote kans een aantal leden van de big five te gaan zien: leeuwen, olifanten en buffels vind je hier in overvloed. Bovendien is de krater het thuis van enkele tientallen zeldzame zwarte neushoorns, en nergens is de kans zo groot deze te zien als hier!

De Conservation Area zelf is veel groter dan alleen deze krater – er zijn in het gebied meerdere kraters en ook Olduvai Gorge (met de oudste resten van de mens) bevindt zich hier. Ook zijn onderweg een aantal mooie Maasai dorpjes te bezoeken.

Wie de tijd heeft kan onder begeleiding van een ranger een wandelsafari doen op de rand van de Ngorongoro krater. Of ook heel bijzonder: een wandelsafari in de verderop gelegen Empekai krater – door overdadig groene bossen daal je hier te voet af naar het kratermeer, terwijl je kans hebt olifanten of gnoes tegen te komen!

Golden hotels

Je verblijft in hotel:
Manyara Best View Lodge

Dag 6-7: Ngorongoro - het vliegveld

Vandaag is de laatste dag van jullie safari. Doe lekker rustig aan en geniet na van alle indrukken van de laatste dagen. Waarschijnlijk in de avond vliegen jullie terug naar Nederland.

Toch nog zin in een paar welverdiende dagen aan het strand? Dat regelen we graag voor jullie!

Klik hier voor meer informatie en om zes dagen op een van de paradijselijke eilanden toe te voegen: ZanzibarPemba Island of Mafia IslandWil je liever meer of juist minder dagen, dan kan dat in overleg met ons natuurlijk ook!

Hoe vraag je deze reis aan?

 1. Maak een keuze uit onze Silver, Gold of Platinum hotels (zie boven ‘dag 1’ van deze reis).
 2. Druk op de knop hieronder.
 3. Vul je vertrekdatum in (dat mag ook bij benadering). Je ziet dan meteen een schatting van de prijs per persoon, op basis van een reis met zes personen.
 4. Zodra we de aanvraag binnen hebben, nemen we contact met jullie op!