Kudde olifanten aan het water in Selous

8 dagen Fly Safari Ruaha en Selous (Nyerere National Park)

Vanaf €3483* / 24/7 service / 8 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en toegang tot het park, excl. internationale vlucht (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

8 dagen Fly Safari Ruaha en Selous (Nyerere National Park)

Selous Game reserve (omgedoopt tot Nyerere National Park) en Ruaha National Park vormen de grootste nationale parken. Bovendien zijn ze dé hoogtepunten van het zuiden van Tanzania. Omdat de parken ver uit elkaar liggen en de autorit van het ene park naar het andere te lang zou zijn, ontwikkelden we deze speciale safaricombinatie. Korte binnenlandse vluchten maken het reizen gemakkelijk. Daarnaast wordt deze route vaak gekozen als verlenging van een safari naar de noordelijke parken.

Deze privésafari biedt je de vrijheid om op jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wil. Je beschikt over een eigen jeep en een ervaren gids.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam
 • Dag 2: Vlucht naar Nyerere National Park voor een safari avontuur!
 • Dag 3: Bootsafari van een hele dag in Nyerere National Park
 • Dag 4: Vlucht naar Ruaha National Park en game drive
 • Dag 5: Ruaha National Park
 • Dag 6: Ruaha National Park
 • Dag 7 - 8: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam

Welkom in Tanzania! Onze vriendelijke gids staat voor je klaar op het vliegveld van Dar es Salaam. Hij is beschikbaar voor al je vragen en helpt je met een soepele transfer naar je hotel. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen, want je onvergetelijke reis in Tanzania begint hier.

Dag 2: Vlucht naar Nyerere National Park voor een safari avontuur!

Nyerere National Park is een enorm en prachtig nationaal park in het zuiden van Tanzania. De schoonheid in dit park zie je terug in de rivier, een jungle en dieren zoals leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, Maasai-giraffen en zelfs een paar zwarte neushoorns en Afrikaanse wilde honden. Vanuit Dar Es Salaam vlieg je naar dit geweldige park, waar je safaritochten kunt doen per auto, boot of te voet. De Rufiji-rivier, die het hele reservaat doorkruist, en de imposante Stiegler Gorge mag je zeker niet missen!

Dag 3: Bootsafari van een hele dag in Nyerere National Park

Avontuur en spanning ervaar je tegelijkertijd op een bootsafari op de Rufiji Rivier in het Nyerere National Park! De boot brengt je over de rivier en naar de meren dichtbij, waar je veel dieren spot die naar de waterkant komen. Zie je het al voor je? Terwijl je luncht aan de oevers van één van deze meren zie en hoor je van alles. De giraffes, impala's, waterbucks, kudu's en wrattenzwijnen die dorstig aan de kant staan met op de achtergrond het geluid van talrijk soorten vogels. Je hebt ook de kans om badende olifanten of krokodillen te zien.

Dag 4: Vlucht naar Ruaha National Park en game drive

Deze morgen stap je aan boord van een klein vliegtuig en vlieg je naar het Ruaha National Park. Het is een korte vlucht, waardoor het mogelijk is om meteen bij aankomst een eerste safari te maken! Ruaha National Park is het op twee na grootste nationale park in Tanzania. Het ligt langs de Grote Ruaha-rivier, die bekend staat om zijn grote olifantenpopulatie en is een kleurrijk paradijs voor vogelliefhebbers. Safaritochten zijn hier speciaal door het ongerepte en onontdekte ecosysteem, en de rust die het uitstraalt.

Dag 5 - 6: Ruaha National Park

Ruaha National Park is het derde grootste nationale park in Tanzania. Het ligt langs de Grote Ruaha-rivier, die bekend om zijn grote populatie olifanten en met meer dan 570 vogelsoorten is dit een paradijs voor vogelliefhebbers. In dit park heb je de kans om een glimp op te vangen van leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra's, krokodillen, elanden, sabelantilopen, jakhalzen of de zeldzame Afrikaanse wilde hond. Gamedrives zijn hier bijzonder, omdat je door een puur ecosysteem rijdt in een relatief rustige omgeving.

Dag 7 - 8: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dit is je laatste dag! Vandaag vlieg je naar Julius Nyerere International Airport in Dar Es Salaam, en vanaf daar vlieg je naar huis. Wil je niet dat je avontuur stopt? Verleng je vakantie met een bezoek aan een van de pareltjes van eilanden van Tanzania: Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania