Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

8 dagen Fly Safari Ruaha en Selous (Nyerere National Park)

Selous Game Reserve (nu Nyerere National Park genoemd) en Ruaha National Park zijn de grootste nationale parken en zeker de hoogtepunten van het zuiden van Tanzania. De parken liggen op grote afstand van elkaar het zou dan heel lang duren om met de auto van het ene park naar het andere te rijden. Dit is de reden waarom we een safaricombinatie hebben ontworpen met handige en korte binnenlandse vluchten. Deze safariroute wordt vaak gebruikt als verlengstuk van een safari naar de noordelijke parken.

De privésafari bied je de flexibiliteit om in je eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wilt. Je hebt een privé safarivoertuig en gids. De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Silver en zijn op basis van volpension. Het zijn fijne hotels, die wij speciaal selecteren op basis van hun goede kwaliteit en service. Wie luxere hotels wenst, kan hieronder kiezen uit de categorieën Gold of Platinum.

Prijsinformatie over deze reis:

8 dagen Fly Safari Ruaha en Selous (Nyerere National Park)
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovenstaande prijzen zijn per persoon
* Verlaagde tarieven worden gebruikt voor personen onder de 16 jaar (worden berekend op basis van uw verzoek)

 

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Ophalen op Dar Es Salaam Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar de luchthaven van Dar Es Salaam
 • Accomodaties
 • Game drives door de genoemde Nationale Parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met pop-up dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor high-end safari game drives
 • Engelssprekende privégids gedurende de hele safari
 • Parkkosten voor alle genoemde nationale parken
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension)
 • 24/7 service vanuit ons lokale kantoor in Tanzania
 • Volledig geaccrediteerd en gebonden onder SGR (meer info)
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari-jeeps

Deze prijs is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Reisverzekering (reis- / annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €3309 p.p. *

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Dar Es Salaam haalt jouw Tanzania Specialist-gids je op en brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, je kunt lekker ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer.

Morgenochtend begint je safari!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Amariah Hotel (City centre)

Dag 2: Vlucht naar Selous Game Reserve en game drive

Vandaag vlieg je van Dar Es Salaam naar Selous Game Reserve in het zuiden van Tanzania. Het is één van de grootste wildreservaten ter wereld – het is zelfs groter dan Denemarken! Het heeft een groot aantal dieren in het wild, zoals leeuwen, luipaarden, nijlpaarden, krokodillen, Masai-giraffen en nog veel meer! Met een beetje geluk zie je zelfs de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn of de moeilijk te vinden Oost-Afrikaanse wilde honden.

Het is hier een stuk rustiger dan in de andere parken, waardoor je kunt genieten van een unieke en ongestoorde safari-ervaring! De Rufiji, die eindigt in de Indische Oceaan, doorkruist het hele reservaat. Rondom deze rivier ligt een moerassig gebied waar krokodillen graag verblijven. De Stiegler-kloof is hier een bijzondere attractie. Dit is een spleet van 100 meter diep en 100 meter breed.

Selous is één van de weinige nationale parken waar je met een gewapende ranger op wandelsafari kunt gaan. Mocht je hier de voorkeur aan geven, dan kunnen wij dit voor je regelen. Maar ook in de auto kun je volop genieten van het landschap en vele dieren spotten!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Dag 3: Boot safari Selous Game Reserve

Na het ontbijt start je de bootsafari om al varende de Rufiji rivier en zijn meren te verkennen. Vanaf de boot zie je veel dieren die naar het water komen om te drinken of af te koelen. De kans dat je hier giraffen, impala’s, waterbokken, kudu’s, wrattenzwijnen en soms badende olifanten ziet is zeer groot. Je geniet van een picknicklunch aan de rand van één van de meren. Het uitzicht en de natuur zijn absoluut geweldig en je kunt hier genieten van de geluiden van de vele vogels die hier leven. De boottocht van een hele dag is echt de moeite waard en is de gemakkelijkste manier om zo dicht mogelijk bij de dieren te komen.

Je zult het geweldig vinden!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Selous River Camp

Dag 4-6: Ruaha National park

Om 11.00 uur neem je een klein vliegtuigje om van Selous Game Reserve naar Ruaha National Park te vliegen. Het is een korte vlucht en bij aankomst kun je je eerste game drive al maken!

Ruaha National Park is het op één na grootste nationale park van Tanzania maar het trekt veel minder toeristen dan andere parken. De Great Ruaha River stroomt door het park en is de belangrijkste rivier in het park. Omdat er hier een enorme populatie Afrikaanse olifanten leeft, is de kans groot dat je grote groepen van hen ziet rondzwerven. Het is ook de thuisbasis van grote zoogdieren zoals de koedoe, sabel- en roan antilope, deze komen in geen enkel ander nationaal park voor. Er leven veel zebra’s, elanden, krokodillen, impala’s, grootoorvossen en jakhalzen in het park, evenals bijna 10% van de Afrikaanse leeuwenpopulatie! Andere dieren die je hier kunt spotten zijn luipaarden, cheeta’s, giraffen en met een beetje geluk zie je misschien ook de met uitsterven bedreigde wilde honden!

Houd je camera klaar voor een aantal goede foto’s …

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ruaha River Lodge

Dag 7-8: Ruaha national park - luchthaven

In de ochtend kun je, afhankelijk van je accommodatie en vlucht, nog een game drive of wandelsafari maken in het park. Vervolgens brengt je chauffeur je naar de luchthaven voor de vertrekvlucht en op dag 8 kom je weer thuis aan.

Wilt je de safari verlengen om meer nationale parken te bezoeken of verlengen met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om tot rust te komen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ruaha River Lodge

Hoe boek je deze safari?

1. Maak je keuze uit: Silver / Golden of Platinum lodges (zie rechtsboven de eerste dag van deze reis).
2. Druk op onderstaande knop.
3. Vul je vertrekdatum (of een indicatie) in.
4. Stuur ons jouw verzoek en we zullen zo snel mogelijk reageren.