Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

11 daagse rondreis Tanzania Zanzibar

Tijdens deze “11 daagse reis naar Tanzania en Zanzibar” zul je een hele mooie safari combineren met het fantastische eiland Zanzibar! Tijdens de safari zul je een aantal hele mooie Nationale Parken gaan bezoeken, met als klapper de Ngorongoro krater! Na het safari avontuur kun je lekker gaan genieten op Zanzibar.

De hotels in deze reis zijn onze Silver klasse hotels. Deze zijn speciaal door ons geselecteerd op basis van de hoogwaardige kwaliteit en goede service. Wil je nóg meer luxe, dan kun je hieronder uit Golden of Platinum hotels kiezen.

dag 1: aankomst Kilimanjaro - Arusha

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze Tanzania Specialist gids hier te wachten met een bordje met jouw naam erop. Hij zal je veilig naar het hotel brengen in Arusha. Hier kun je heerlijk bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de échte Afrikaanse sfeer, bijvoorbeeld onder het genot van een typisch Afrikaans drankje.

De ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis en feitjes over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen, onze Tanzania Specialist gids zal het met alle plezier vertellen.

Deze reis is een echte privé safari, zodat je echt het maximale uit jullie reis kunnen halen! Jullie kunnen zelf bepalen hoe laat jullie de volgende dag willen beginnen en hoe laat jullie willen stoppen. Ook kunnen jullie zo lang als jullie zelf willen bij de dieren blijven staan. Er hoeft met niemand anders rekening te worden gehouden. De gids zal jullie tijdens de safari van adviezen voorzien, om het maximale uit deze reis te kunnen halen. 

(Hotel op basis van Logies + ontbijt, omdat je pas laat in de avond land, de rest van de hotels is op basis van vol pension)

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

dag 2: Tarangire National Park

Na het ontbijt rijden jullie naar Tarangire National Park, Hier zullen jullie verder de gehele dag in de schitterende natuur van Tarangire rijden. De reusachtige Baobab bomen van enkele honderden jaren oud zullen worden afgewisseld met grote groepen olifanten en vele andere wilde dieren. De Tanzania Specialist gids kan veel vertellen over de redenen waarom de olifanten zo graag verblijven in Tarangire National park. Eventueel kun je hier 1 van de volgende excursies doen: Luchtballon Safari of een Maasai dorp bezoeken

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Sangaiwe Tented Lodge

Dag 3-4: Serengeti National Park

Deze dagen gaan jullie lekker in het wereldberoemde Serengeti National Park vertoeven. De plek waar vele natuurfilms van Discovery Channel zijn opgenomen! Jullie rijden de 1e dag na het ontbijt richting Serengeti. De weg naar Serengeti is erg mooi, zo passeren jullie de Ngorongoro Higlands, waarna jullie in Serengeti zullen aankomen.

Dit is de plek waar o.a. de grote trek zich  bevindt. De Tanzania Specialist gids zal deze samen met jullie gaan opzoeken. Serengeti is ook “the place to be” voor: de Leeuwen, Buffalo’s, Chita’s, Luipaard en vele andere dieren. De volgende dagen heb je hier de hele dag de tijd om naar deze dieren op zoek te gaan, je zult niet uitgekeken raken! 

Mogelijke excursie: Luchtballon safari 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
ThornTree Camp

Dag 5: Ngorongoro Krater

Vandaag zullen jullie na het ontbijt vertrekken richting Ngorongoro Conservation Area. Na zo’n drie uur door het prachtige Tanzaniaanse landschap te hebben gereden komen we aan op misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika, de Ngorongoro Krater! Een veel gehoorde reden waar mensen voor naar Tanzania reizen. De afdaling naar de kraterbodem is al een hele belevenis, maar eenmaal aangekomen in de krater weet je niet wat je ziet! Nergens ter wereld zul je zoveel wilde dieren bij elkaar kunnen vinden! Er leven in Ngorongoro verschillende leeuwenfamilies, buffels, zebra’s, gnoe’s en daarnaast is de kans om de zeldzame neushoorn te spotten hier het grootst. Kortom, dé kans om een aantal leden van de big five bij elkaar te zoeken. Ook kun je in de Ngorongoro Conservation Area leuke excursies doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een traditioneel Maasai dorpje.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Hhando Coffee Lodge

dag 6-10 Zanzibar

Vandaag gaat het echte relaxen beginnen. De safari zit erop en de vakantie zal worden voortgezet op het bounty eiland Zanzibar! Laat jezelf lekker verwennen en droom in alle rust weg onder de palmbomen. Ook kan er ’s avonds heerlijk gegeten en gedronken worden. Neem ook eens een duik in het kristalheldere zeewater en bekijk samen de prachtige zonsondergang vanaf de parelwitte stranden.

Bekijk op deze pagina de Zanzibar video, of welke activiteiten je allemaal op Zanzibar kunt doen.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Blue Reef sport & Fishing Lodge

dag 10-11: Nog een Honeymoon eiland?? Of gaan we lekker naar huis...

Wil je na de Zanzibar vakantie nog één strandverlenging plakken? Dan is dat uiteraard mogelijk!

Mocht je ervoor kiezen om na Zanzibar weer lekker naar huis te gaan. Dan wordt je aan het einde van de middag naar de luchthaven gebracht voor de avondvlucht via Nairobi of Dar es Salaam naar Amsterdam. Je komt op dag 11 in de ochtend aan op Schiphol. Het einde van een echte droomvakantie!

Hoe vraag je deze reis aan?

 1. Maak een keuze uit: Silver / Golden / Platinum lodges (zie boven dag 1 van deze reis)
 2. Druk op de button hieronder
 3. Vul je vertrekdatum in (mag ook een schatting zijn), je ziet dan de actuele prijs p.p. o.b.v. 6 personen
 4. Waarna de aanvraag bij ons binnen is, nemen wij contact met je op.

Prijs informatie over deze reis

 

11 daagse safari silver hotels 2 personen 4 personen 6 personen
Laag seizoen
(april + mei)
€ 2213,- € 1763,- € 1612,-
Mid seizoen
(de rest van het jaar )
€ 2378,- € 1920,- € 1762,-
Hoog seizoen
(Juli + Augustus + 20 dec- 10 jan)
€ 2617,- € 2093,- € 1919,-
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon
* Kinderkorting van toepassing onder de 16 jaar (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Alle transfers van en naar de luchthavens (vanaf Zanzibar vliegen jullie weer naar huis)
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Game drives door de nationale parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de safari game drives
 • Engels sprekende privé gids gedurende de gehele safari
 • Park Fees voor alle nationale parken
 • Crater Fee
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari m.u.v. dag 1, want dan kom je pas in de avond aan
 • Nederlands sprekende medewerkers ter plekke in ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze Safari Jeeps
Dit is exclusief:
 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €1612 p.p.*