Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

12-daagse huwelijksreis Tanzania en Zanzibar – Platinum hotels

Deze twaalfdaagse huwelijksreis Tanzania en Zanzibar is perfect voor pasgetrouwde stellen op zoek naar romantiek met een vleugje avontuur…!

Deze prachtige huwelijksreis voert eerst naar het Tarangire National Park waar groepen olifanten de kunst van het gezin stichten voordoen. Dan ga je door naar Serengeti National Park, waar je helemaal tot jezelf komt op de uitgestrekte vlaktes vol wilde dieren. Je beleeft de mooiste zonsopkomsten, misschien wel in een luchtballon…! Daarna kan je in de Ngorongoro krater de mooiste foto’s van jullie huwelijksreis maken. Tot slot vlieg je naar Zanzibar, dat met haar witte stranden, helderblauwe zee en een prachtig resort het toppunt van romantiek vormt.

De hotels in deze reis zijn onze Platinum klasse hotels. Dit zijn hotels van het meest luxueuze segment dat Tanzania te bieden heeft. Je verblijft hier in de meest luxe hotels en geniet van de beste service.

Prijs informatie over deze reis

12-daagse huwelijksreis Tanzania & Zanzibar - platinum hotels
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon
* Kinderkorting van toepassing onder de 16 jaar (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Game drives door de nationale parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de safari game drives
 • Engels sprekende privé gids gedurende de gehele safari
 • Park Fees voor alle nationale parken
 • Crater Fee
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari m.u.v. dag 1, want dan kom je pas in de avond aan
 • Nederlands sprekende medewerkers ter plekke in ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze Safari Jeeps
Dit is exclusief:
 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €3813 p.p. *

Dag 1: Aankomst op het vliegveld - Arusha

Bij aankomst op het Kilimanjaro International Airport staat onze gids op jullie te wachten. Hij neemt jullie mee naar de lodge. Onderweg doen jullie de eerste Afrikaanse indrukken op: je ruikt de natuurlijke geuren, hoort hanen kraaien en ziet de kleurrijke straten van Arusha. Eenmaal bij het hotel kunnen jullie in alle rust relaxen aan het zwembad, met een heerlijk koel Tanzaniaans drankje in de hand. Karibuni sana!

Tijdens deze huwelijksreis genieten jullie van een privé-safari – romantischer kan het niet! Jullie maken gebruik van jullie eigen safari jeep met chauffeur. In overleg met deze gids annex chauffeur bepalen jullie zelf hoe laat de gamedrive begint en eindigt, maar ook hoe lang je bij bepaalde dieren blijft staan. Wees niet bang om de gids meteen al het hemd van z’n lijf te vragen – de Tanzania Specialist gidsen hebben een enorme kennis van de natuur en het land die ze graag met jullie delen…!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 2: Tarangire National Park

In de 2600 vierkante kilometer van het Tarangire National Park wisselen reusachtige baobabbomen van enkele honderden jaren oud en grote groepen olifanten elkaar af in het gevecht om jullie aandacht. Bedenk bovendien dat je hier de Tarangire rivier en vele andere wilde dieren kunt zien, en je snapt waarom Tarangire een gewild safaripark is!

De gids van Tanzania Specialist legt graag uit waarom er in vergelijking met andere parken zoveel olifanten te vinden zijn in Tarangire, waarna hij jullie meeneemt naar de beste olifantenspots. De beste tijd om dit nationale park te bezoeken is het droge seizoen (juni tot oktober), als de Tarangire rivier het wild uit de wijde omgeving aantrekt. Als je tijdens deze huwelijksreis echt iets bijzonders wil doen, kan je in dit park bovendien een tocht maken met een luchtballon.

Onderweg naar Tarangire is een mooi Maasai dorp te bezoeken. Wie een dag extra wil toevoegen aan het programma kan na Tarangire doorrijden naar Lake Eyasi. Hier kan je de ochtend erna gaan jagen met de Hadzabe stam – een volk dat nog steeds middenin de natuur woont. Een heel bijzondere ervaring!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Lake Manyara Kilimamoja lodge

Dag 3-4: Serengeti National Park

Serengeti betekent oneindige vlaktes in de taal van de Maasai en dat is precies wat jullie de komende dagen gaan zien; kilometers en kilometers aan Afrikaanse savanne! En geloof ons: het is misschien wel het meest indrukwekkende landschap dat je ooit gaat zien. En natuurlijk is Serengeti National Park ook het thuis van een ongelooflijke variatie aan wilde beesten – reden waarom hier vele natuurfilms zijn opgenomen.

Laat dit unieke landschap op je inwerken, terwijl de gnoes en zebra’s van de grote trek al blatend aan je voorbijtrekken. Spot leeuwen op een groep rotsen (de zogenoemde kopjes), luipaarden in eenzame bomen, of jachtluipaarden speurend naar een kalf tussen de gnoes. Passeer giraffen, nijlpaarden, krokodillen, gazelles en als je geluk hebt een groene meerkat of wilde hond. Ultiem romantisch is een luchtballonvaart boven deze vlaktes (zelfs mogelijk met een ballon in de vorm van een hart!).

Overnacht heerlijk in een luxe safaritent, met personeel dat pasgetrouwde stellen vaak net dat beetje extra geeft tijdens het diner. Kruip ’s nachts in elkaars armen terwijl je luistert naar de verre brul van een leeuw of het blaten van de kudde van de grote trek. Dit is de ware safari! Onderweg naar of van de Serengeti passeer je bovendien de Ngorongoro Highlands, een indrukwekkend landschap waar je onder andere giraffen en enkele Maasai-stammen tegen zult komen.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ole Serai Luxury Camps

Dag 5: Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area is een immens natuurgebied, dat misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika herbergt – de Ngorongoro Krater! Dit is een relatief klein maar zeer vruchtbaar gebied van 20 bij 20 kilometer, omringd door een steile kraterrand. Nergens ter wereld vind je zoveel wilde beesten op een kleine oppervlakte als hier – wel 25,000 grote dieren lopen hier op een gemiddelde dag rond!

Vandaag hebben jullie daarom grote kans een aantal leden van de big five te gaan zien: leeuwen, olifanten en buffels vind je hier in overvloed. Bovendien is de krater het thuis van enkele tientallen zeldzame zwarte neushoorns, en nergens is de kans zo groot deze te zien als hier!

De Conservation Area zelf is veel groter dan alleen deze krater – er zijn in het gebied meerdere kraters en ook Olduvai Gorge (met de oudste resten van de mens) bevindt zich hier. Ook zijn onderweg een aantal mooie Maasai dorpjes te bezoeken. Wie de tijd heeft kan onder begeleiding van een ranger een wandelsafari doen op de rand van de Ngorongoro krater.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Manyara Best View Lodge

Dag 6: Een dag vol romantiek

Vandaag is het tijd voor romantiek op een van de mooiste plekjes die het noorden van Tanzania rijk is. Geniet van een prachtig uitzicht, een heerlijke kamer en een prachtig overloopzwembad. Het personeel zal jullie hier in de watten leggen, terwijl je geniet van bijvoorbeeld een bushdiner: een romantisch diner bij kaarslicht ergens middenin de wildernis.

Dit kan een goede dag zijn voor een speciale excursie: rijd bijvoorbeeld naar de Empekai krater door een prachtig landschap. Eenmaal daar kan je picknicken aan de rand van de krater of bij het meer vol flamingo’s beneden. Ultiem romantisch is de Maasai trouwerij – doe de geloftes nog eens dunnetjes over in de stijl van de Maasai. Gekleed in mooie doeken en behangen met veelkleurige sieraden treed je dan onder begeleiding van zang en dans (opnieuw) in het huwelijk.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Manyara Best View Lodge

Dag 7-11: Zanzibar

De romantiek bereikt vandaag zijn hoogtepunt als jullie uit de safari jeep en in het vliegtuig stappen, om aan te komen op de hagelwitte stranden van Zanzibar! Geniet van een prachtig resort, heerlijke cocktails onder de palmbomen, en neem een duik in de zee of in het zwembad. Kijk hoe lokale vissers in authentieke houten zeilbootjes de vangst van de dag binnenhalen, en proef vervolgens de vangst van de dag in een van de restaurants. Als dan ’s avonds de zon ondergaat en alles magisch rood kleurt terwijl je op het strand zit, weet je dat je in een romantisch paradijs bent beland…

Bekijk op deze pagina onze video over Zanzibar en welke activiteiten je allemaal op Zanzibar kunt doen.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Qambani Luxury Resort

Dag 11-12: Nog een tropisch eiland?? Of toch liever naar huis?

Willen jullie na Zanzibar nog een tropisch eiland verkennen? Dat kan natuurlijk! Kijk dan op onze pagina’s over Mafia en Pemba.

Als jullie liever lekker naar huis gaan, worden jullie vandaag naar het vliegveld gebracht. Via Dar Es Salaam of Nairobi vliegen jullie dan weer terug naar Amsterdam of Brussel, waar je in de loop van dag 12 aankomt. Met de herinneringen aan een heerlijk romantische huwelijksreis die je niet snel meer zult vergeten!

Hoe vraag je deze reis aan?

 1. Maak een keuze uit: Silver / Golden / Platinum lodges (zie boven dag 1 van deze reis)
 2. Druk op de button hieronder
 3. Vul je vertrekdatum in (mag ook een schatting zijn), je ziet dan de actuele prijs p.p. o.b.v. 6 personen
 4. Waarna de aanvraag bij ons binnen is, nemen wij contact met je op.