Uitzicht op de Kilimanjaro tijdens de Northern Circuit wandeling

11-daagse Kilimanjaro beklimming: The Northern Circuit route in 8 dagen

Vanaf €2710* / Parkkosten / 11 dagen

*Prijs per persoon inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, drankjes, gidsen en parkkosten. Exclusief internationale vlucht (Gebaseerd op 6 personen)

Background mask

11-daagse Kilimanjaro beklimming: The Northern Circuit route in 8 dagen

De Northern Circuit is de nieuwste route om de Kilimanjaro te beklimmen. Deze unieke route neemt je mee via de rustigere – nog vrij onbekende – noordelijke kant van de berg. Zo bewonder je de Kilimanjaro vanuit een geheel nieuw perspectief!

Door de lange klim kan je lichaam geleidelijk wennen aan de dagelijkse toename in hoogte.

The Northern Circuit Route (inclusief afdaling) duurt 8 dagen. Omdat de af te leggen afstand groot is, raden we aan om hier 9 dagen te voorzien.

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van The Northern Circuit word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, The Northern Circuit staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

 

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Northern Circuit dag 1/8: Lemosho Trailhead (2000 m) - Big Tree Camp (2800 m)
 • Dag 3: Beklimming Northern Circuit dag 2/8: Big Tree Camp (2800 m) - Shira 1 Camp (3500 m)
 • Dag 4: Beklimming Northern Circuit dag 3/8: Shira 1 Camp (3500 m) - Lava Tower (4550 m)
 • Dag 5: Beklimming Northern Circuit dag 4/8: Lava Tower (4550 m) - Buffalo Camp (4020 m)
 • Dag 6: Beklimming Northern Circuit dag 5/8: Buffalo/Pofu Camp (4020 m) - Third Cave Camp (3870 m)
 • Dag 7: Beklimming Northern Circuit dag 6/8: Third Cave Camp (3870 m) - School Huts (4750 m)
 • Dag 8: Beklimming Northern Circuit dag 7/8: School Huts (4750 m)- Peak (5895 m) - Millenium Camp (3720 m)
 • Dag 9: Beklimming Northern Circuit dag 8/8: Millenium Camp (3720 m) - Mweka Gate (1830 m) - Terug naar het hotel
 • Dag 10 - 11: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Northern Circuit dag 1/8: Lemosho Trailhead (2000 m) - Big Tree Camp (2800 m)

Vandaag begint het avontuur vanuit je hotel, waar je chauffeur je ophaalt en naar de Londorossi Gate (aan de westkant) brengt. Daarna ga je naar het beginpunt van de Lemosho-route voor de lunch en begin je met de klim. Deze eenvoudige wandeling door een dicht regenwoud duurt 3 tot 4 uur en geeft je de kans om wilde dieren te spotten, zoals buffels en apen. Na een smal pad en een paar steile stukken bereik je het Big Tree kamp, waar je de nacht doorbrengt.

Dag 3: Beklimming Northern Circuit dag 2/8: Big Tree Camp (2800 m) - Shira 1 Camp (3500 m)

Op deze tweede dag verlaat je het bos om een omgeving van heidevelden en vulkanisch gesteente binnen te gaan. Je stijgt en daalt door weelderige heuvels onder het Shira-plateau, de derde in het rijtje van de vulkanische pieken van Kilimanjaro. Zodra je de rand van het plateau bereikt, eindigt de lange wandeling van 5 tot 6 uur en wordt het pad makkelijker. Je arriveert bij Shira Camp en brengt hier de nacht door met een ongelooflijk uitzicht op de top van de Kibo.

Dag 4: Beklimming Northern Circuit dag 3/8: Shira 1 Camp (3500 m) - Lava Tower (4550 m)

Vandaag duurt de wandeling 7 tot 8 uur en neemt je mee door heidevelden naar de alpijnse woestijn. Je passeert het Shira Plateau, een van de hoogste ter wereld, om de lavatoren te bereiken. Hier heb je de optie om de Shira Kathedraal te bezoeken. Vanaf de lavatoren gaat het pad verder naar het noordwesten richting Kibo, de hoogste piek van de Kilimanjaro. Daarna volg je een steil pad naar het Moir Hut Camp, een afgelegen plek met prachtig uitzicht over het Shira Plateau.

Dag 5: Beklimming Northern Circuit dag 4/8: Lava Tower (4550 m) - Buffalo Camp (4020 m)

Vandaag ga je verder met de route op de Noordelijke Circuittour over een steile bergrug langs het hoofdpad. Deze 8 tot 9 uur durende wandeling brengt je door heidegebied en alpijnse woestijn naar Buffalo-kamp. Het is mogelijk om 's ochtends een korte omweg te maken naar Little Lent-heuvel.

Dag 6: Beklimming Northern Circuit dag 5/8: Buffalo/Pofu Camp (4020 m) - Third Cave Camp (3870 m)

Op deze 5e dag trek je door diverse landschappen. Van heidevelden tot valleien en alpine omgevingen. De noordelijke circuit route gaat verder naar het oosten. Het is niet erg druk, dus je kunt rustig genieten van de landschappen, wildernis en prachtige bergen. Dit duurt ongeveer 5 tot 7 uur.

Dag 7: Beklimming Northern Circuit dag 6/8: Third Cave Camp (3870 m) - School Huts (4750 m)

Vandaag is er een klim van 4 tot 5 uur om de "Saddle" te bereiken, een bijzonder maanlandschap tussen de Mawenzi en Kibo pieken. Vanaf daar ga je verder naar School Hut kamp, dat je vroeg in de middag bereikt. De rest van de dag kun je tijd nemen voor ontspanning om je voor te bereiden op de laatste beklimming de volgende dag.

Dag 8: Beklimming Northern Circuit dag 7/8: School Huts (4750 m)- Peak (5895 m) - Millenium Camp (3720 m)

Rond middernacht begin je met het beklimmen van de top in de kou. Bereid je voor op het steile pad naar Gilman's Point, de rand van de centrale krater. Je klimt een paar uren en neemt korte pauzes. Bij Gilman's Point geniet je van de prachtige zonsopkomst over Mawenzi Peak, en vervolg je de tocht naar Uhuru Peak voor 2 tot 3 uur. Op de top vier je je succes met onvergetelijke uitzichten. Daarna daal je af naar Millenium Camp via Kibo Huts, waar je dineert en je laatste nacht op de berg doorbrengt.

Dag 9: Beklimming Northern Circuit dag 8/8: Millenium Camp (3720 m) - Mweka Gate (1830 m) - Terug naar het hotel

Vandaag waardeer je de daling in hoogte ontzettend. Na het ontbijt loop je naar de uitgang van het nationale park. Na de afdaling komt de hele groep weer bij elkaar om samen de beklimming te vieren. De chauffeur brengt je terug naar het hotel en je geniet van een verfrissende douche, een lekker diner en een welverdiende nachtrust.

Dag 10 - 11: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania