13 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, The Northern Circuit route!

De Northern Circuit Route beklimt de Kilimanjaro in 9 dagen/8 nachten

De Northern Circuit Route is de nieuwste route om de Kilimanjaro te beklimmen. De route is uniek omdat deze via de rustigere, nog vrij onbekende noordelijke kant van Kilimanjaro de berg op klimt. Zo zie je de Kilimanjaro vanuit een heel nieuw perspectief!

De route heeft korte hike dagen, waardoor je lichaam genoeg tijd heeft om te kunnen herstellen en er ook nog rondgelopen kan worden om andere prachtige uitzichten van de omgeving te bekijken. Daarnaast is The Northern Circuit route goed voor de acclimatisatie omdat het een lange klim is, waardoor je lichaam rustig aan de verschillende hoogtes kan wennen.

De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! U zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Op deze route slaapt u onderweg in tenten. Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als u de boeking bij ons heeft bevestigd, sturen wij u een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden.

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

 

 

Dag 1-2: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar uw hotel brengen, zodat je hier lekker kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de échte Afrikaanse sfeer. We hebben de 2e dag een rustdag voor je ingepland, zodat je op dag 2 kunt uitrusten van uw reis. Zodat je jezelf helemaal op de klim kunt voorbereiden. Hierdoor wordt de slagingskans vergroot om de top van de Kilimanjaro te bereiken.

(Hotel is de 1e nacht op basis van Logies + ontbijt, omdat u pas laat in de avond land, hierna is alles op basis van vol pension)

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3:  Lemosho Trailhead (2,000m) - Big Tree Camp (2,800m)

Hoogtestijging: 800 meter

Deze ochtend zul je van Moshi naar de Londorossi gate rijden. Dit rit duurt ongeveer 3 uur. Hier zullen de laatste voorbereiding voor op klim worden getroffen. Vanaf Londorossi zal er nog ongeveer een uurtje op een onverharde gereden worden naar het begin van de Lemosho route. Bij aankomst zal er worden geluncht en daarna zal de klim van start gaan. De trek zal beginnen met een wandeltoch door prachtige ongerepte bossen waar u misschien wel de Colobus aap kunt zien. Het pad kronkelt verder, met soms stijle stukken. Na ongeveer 3 tot 4 uur lopen komt je aan op het eerste kamp, Big Tree Camp (Mti Mkubwa Camp). Hier zullen jullie ook overnachten

 

 

Dag 4:  Big Tree Camp (2,800m) - Shira 1 Camp (3,500m)

Hoogtestijging 700 meter

Vandaag zal de tocht beginnen in het bos. Echter, na een korte wandeling zal er afscheid worden genomen van dit ecosysteem en zult u terecht komen in een omgeving van weide heide en vulkanische rotsen. Het is een hele dag stijgen en klimmen door de weelderige heuvel onder Shira Plateau. Shira is de derde van Kilimanjaro’s vulkanische toppen. De top is gevuld met het lava van de Kibo top en de rand is aangetast en vervormd door het weer en vulkanische activiteit. Na een lange wandeling wordt het pad gemakkelijker naarmate de rand van het plateau bereikt wordt. Na 5-6 uur hiken zul je aankomen op Camp Shira waar er overnacht zal worden. Ook is er hier een ongelofelijk mooi uitzicht op Kibo.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5:  Shira 1 Camp (3,500m) - Shira 2 Camp (3,800m)

Hoogtestijging: 300 meter

De derde dag bestaat uit een hike over het Shira Plateau met een optionele klim naar de Shira Cathedraal (3,880m). Shira is een van de hoogste plateau’s ter wereld. De dag wordt afgesloten met een klim naar Shira 2 Camp. De duur van de hike zonder de optionele excursies is ongeveer 3 uur. Met de optionele acclimatisatie op de piek van de Shira Cathedraal kom hier ongeveer een uur bij.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6:  Shira 2 Camp (3,800m) - Moir Hut (4,200m) via Lava Tower (4,550m) (optioneel)

Hoogtestijging: 750 meter

Hoogtedaling: 350 meter

 

Vandaag wordt er redelijk stijl omhoog gelopen langs de uitgestrekte randen van de woestijn en richting Moir Hut. Als er genoeg tijd is en je nog fit genoeg bent is het verstandig om door te trekken naar de Lava Tower, dit is een goede locatie om te acclimatiseren. De Lava Tower is een meer dan 90 meter hoge vulkanische vorming. De trek naar het begin van de Lava Tower duurt ongeveer vier uur. Als er een beetje door wordt gelopen is het ook mogelijk om naar de top van de Lava Tower te klimmen om prachtige panoramische uitzichten te kunnen zien. Van de Lava Tower zal er verder worden getrokken naar het noord-westen om het pad richting Kibo te beginnen. De machtigste en hoogste top van Mount Kilimanjaro.

Moir Hut Camp is een geïsoleerd en weinig gebruikt kamp met mooie uitzichten over het Shira Plateau. Het duurt ongeveer 5-7 uur om hier te komen. Een alternatief van deze route is een wat meer vergefelijke klim over de alpiene woestijn richting Moir Hut in de ochtend waarbij de middag besteed kan worden aan de Lent Group. Dit is een groep geërodeerde vulkanische konen en richels waar vanaf je prachtig neer kan kijken op de vlakten in noordelijk Kenia.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7:  Moir Hut Camp (4,200m) - Buffalo/Pofu Camp (4,020m)

Hoogteverlies: 180 meter

In het begin van de ochtend zal er vertrekken woorden, weg uit het moorland en in de alpiene woestijn. Via een stijle richel, weg van het hoofdpad, zal de route verdergaan via het ‘The Northern Circuit’ Als je de vorige dag niet heb gekozen om de Lent Group te verkennen, zal er een korte omweg worden gekomen naar de top van Little Lent Hill (3,375m) voordat er verder zal worden getrokken naar het Buffalo Camp. Vandaag zal er ongeveer 5-7 uur gehiked worden.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8:  Buffalo/Pofu Camp (4,020m) - Third Cave Camp (3,870m)

Hoogteverlies: 150meter

De tocht zal worden vervolgt door valleien, over richels en duur de alpieme woestijn en het moorland. Het Northern Circuit zal verder lopen richting het oosten. Het nauwelijks bewandelde bad geeft je de mogelijkheid om in alle rust de weide wildernis in de prachtige bergen te kunnen aanschouwen. De tocht van deze dag zal ongeveer 5-7 uur duren.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 9:  Third Cave Camp (3,870m) - School Huts (4,750m)

Hoogtesteiging: 880 meter

Er zal vandaag flink worden doorgeklimmen om ‘the Saddle’ te bereiken. Een prachtig maanlandschap tussen de pieken Kibo en Mawenzi. Vanuit hier zal er verder worden geklommen richting het School Hut Campsitsite waar jullie vroeg in de middag zullen aankomen. De rest van de dag word er gerust en voorbereid op de ‘summit day’, Hier zal in de nacht aan worden begonnen, uitrusten is dus belangrijk! De klim van vandaag zal ongeveer 4-5 uur duren.

 

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 10:  School Huts (4,750m) - Uhuru Peak (5,895m) - Mweka Camp (3,110m)

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gehiked worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogten, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Het pad is zeer stijl, totdat Gilman’s Point wordt bereikt. De tocht van Gilman’s Point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht is wel erg vermoeiend. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Kibo Huts en door naar Mweka Hut, hier zal lunch geserveerd worden. Dit deel van de afdaling duurt ongeveer 6 uur. Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust. Het is soms zelfs mmogelijk om bier en fris te kopen bij Mweka Hut, de enige plaats waar dit kan.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Day 11:  Mweka Camp (3,110m) to Mweka Gate (1,830m)

Hoogteverlies: 1280 meter

Vandaag zal er meteen naar de begin ‘gate’ worden afgedaalt door de prachtige bossen. Zoek onderweg nog even naar de Colobus aap of andere primaten. Deze toch duurt ongeveer 2-3 uur. Vervolgens zal er terug worden gereden naar Moshi vanuit Mwek Village. Hier wordt u weer bij uw hotel afgezet. Hier kunt u nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat u weer verder gaat.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 12-13: Moshi - Airport

Vandaag zult u rustig ontbijten. Wellicht kunt u nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als u het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kunt u deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari. Deze kunt u bekijken bij de complete Tanzania reizen.

 

Wilt u nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt u meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Bij de beste deals vindt u onderaan de pagina reizen die u kunt toevoegen aan uw safari: 6 daagse vakantie Zanzibar6 daagse vakantie Mafia Island of een 6 daagse vakantie Pemba Island.

Mocht u ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zult u op dag 11 weer thuis in Nederland komen.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Hoeveel conditie moet u hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat u zelf uw tempo kunt bepalen heeft u het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar u zult wel een goede conditie moeten hebben. U zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als u zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat u uw lichaam hierop kunt voorbereiden. U hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of u last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. En als dit gebeurd is dit vaak op de Marangu route, omdat hier de hoogtestijgingen per dag het hoogst zijn.

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan u helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer u bij ons Kilimanjaroklim hebt gemaakt, kunt u onder vermelding van uw TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kunt u ons altijd even benaderen, wij helpen u hier graag verder mee.

Hoe boekt u deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul uw datum in, u ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 4 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op
vanaf €2042 p.p.*