Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

11 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, The Northern Circuit route!

De Northern Circuit Route beklimt de Kilimanjaro in 8 dagen/7 nachten

De Northern Circuit Route is de nieuwste route om de Kilimanjaro te beklimmen. De route is uniek omdat deze via de rustigere, nog vrij onbekende noordelijke kant van Kilimanjaro de berg op klimt. Zo zie je de Kilimanjaro vanuit een heel nieuw perspectief!

De route heeft korte wandel dagen, waardoor je lichaam genoeg tijd heeft om te kunnen herstellen. Daarnaast is The Northern Circuit route goed voor de acclimatisatie omdat het een lange klim is, waardoor je lichaam rustig kan wennen aan de dagelijkse toename in hoogte.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 8 dagen.

Tanzania Specialist levert unieke service op de berg:
De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap je onderweg in tenten, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

 

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.

Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2:  Lemosho Trailhead (2,000m) - Big Tree Camp (2,800m)

Hoogtestijging: 800 meter

Deze ochtend zul je van Moshi naar de Londorossi gate rijden. Deze rit duurt ongeveer 3 uur. Hier zullen de laatste voorbereiding voor op klim worden getroffen. Vanaf Londorossi zal er nog ongeveer een uurtje op een onverharde gereden worden naar het begin van de Lemosho route. Bij aankomst zal er worden geluncht en daarna zal de klim van start gaan. De trek zal beginnen met een wandeltoch door prachtige ongerepte bossen waar je misschien wel de Colobus aap kunt zien. Het pad kronkelt verder, met soms stijle stukken. Na ongeveer 3 tot 4 uur lopen komt je aan op het eerste kamp, Big Tree Camp (Mti Mkubwa Camp). Hier zullen jullie ook overnachten

 

 

Dag 3:  Big Tree Camp (2,800m) - Shira 1 Camp (3,500m)

Hoogtestijging 700 meter

Vandaag zal de tocht beginnen in het bos. Echter, na een korte wandeling zal er afscheid worden genomen van dit ecosysteem en zul je terecht komen in een omgeving van weide heide en vulkanische rotsen. Het is een hele dag stijgen en klimmen door de weelderige heuvel onder Shira Plateau. Shira is de derde van Kilimanjaro’s vulkanische toppen. De top is gevuld met het lava van de Kibo top en de rand is aangetast en vervormd door het weer en vulkanische activiteit. Na een lange wandeling wordt het pad gemakkelijker naarmate de rand van het plateau bereikt wordt. Na 5-6 uur hiken zul je aankomen op Camp Shira waar er overnacht zal worden. Ook is er hier een ongelofelijk mooi uitzicht op Kibo.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4:  Shira 1 Camp (3,500m) - Lava Tower (4,550m)

Hoogtestijging: 1050 meter

Deze dag wordt er een mooie wandeling gemaakt over het Shira Plateau met een optionele klim naar de Shira Cathedraal (3,880m). Shira is een van de hoogste plateau’s ter wereld. De dag wordt afgesloten met een klim naar Lava Tower.

Daarna wordt er redelijk stijl omhoog gelopen langs de uitgestrekte randen van de woestijn en richting Moir Hut. De trek naar het begin van de Lava Tower duurt ongeveer vier uur. Als er een beetje door wordt gelopen is het ook mogelijk om naar de top van de Lava Tower te klimmen om prachtige panoramische uitzichten te kunnen zien. Van de Lava Tower zal er verder worden getrokken naar het noord-westen om het pad richting Kibo te beginnen. De machtigste en hoogste top van Mount Kilimanjaro.

Moir Hut Camp is een geïsoleerd en weinig gebruikt kamp met mooie uitzichten over het Shira Plateau. Een alternatief van deze route is een klim over de alpiene woestijn richting Moir Hut in de ochtend waarbij de middag besteed kan worden aan de Lent Group. Dit is een groep geërodeerde vulkanische konen en richels waar vanaf je prachtig neer kan kijken op de vlakten in noordelijk Kenia.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5:  Lava Tower (4,550m) - Buffalo Camp (4,020m)

Hoogtedaling: 530 meter

In het begin van de ochtend zullen we vertrekken uit het heidelandschap. Via een steil pad vanaf het hoofdpad, zal de route verdergaan via het ‘The Northern Circuit route”. Als je de vorige dag niet heb gekozen om de “Lent Group” te verkennen, zal er een korte omweg worden gekomen naar de top van Little Lent Hill (3,375m) voordat er verder zal worden getrokken naar het Buffalo Camp. Vandaag zal er ongeveer 5-7 uur gewandeld worden.

 

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6:  Buffalo/Pofu Camp (4,020m) - Third Cave Camp (3,870m)

Hoogtedaling: 150meter

Tijdens de tocht die deze dag zal worden afgelegd kom je vele landschappen tegen. Zo kom je door valleien, Alpen landschap en heidelandschap. De “Northern Circuit route” zal verder lopen richting het oosten. Het nauwelijks bewandelde pad geeft je de mogelijkheid om in alle rust de weide wildernis en de prachtige bergen te kunnen aanschouwen. De tocht van deze dag zal ongeveer 5-7 uur duren.

 

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7:  Third Cave Camp (3,870m) - School Huts (4,750m)

Hoogtesteiging: 880 meter

Er zal vandaag flink worden doorgeklimmen om ‘The Saddle’ te bereiken. Een prachtig maanlandschap tussen de pieken Kibo en Mawenzi. Vanuit hier zal er verder worden geklommen richting het School Hut Campsitsite waar jullie vroeg in de middag zullen aankomen. De rest van de dag word er gerust en voorbereid op de ‘summit day’, Hier zal in de nacht aan worden begonnen, uitrusten is dus belangrijk! De klim van vandaag zal ongeveer 4-5 uur duren.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8:  School Huts (4,750m) - Uhuru Peak (5,895m) - Mweka Camp (3,110m)

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gehiked worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogten, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Het pad is zeer stijl, totdat Gilman’s Point wordt bereikt. De tocht van Gilman’s Point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht is wel erg vermoeiend. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Kibo Huts en door naar Mweka Hut, hier zal lunch geserveerd worden. Dit deel van de afdaling duurt ongeveer 6 uur. Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust. Het is soms zelfs mogelijk om bier en fris te kopen bij Mweka Hut, de enige plaats waar dit kan.

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Day 9:  Mweka Camp (3,110m) to Mweka Gate (1,830m)

Hoogteverlies: 1280 meter

Vandaag zal er meteen naar de begin ‘gate’ worden afgedaalt door de prachtige bossen. Zoek onderweg nog even naar de Colobus aap of andere primaten. Deze toch duurt ongeveer 2-3 uur. Vervolgens zal er terug worden gereden naar Moshi vanuit Mwek Village. Hier wordt je weer bij het hotel afgezet en kun je nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat je weer verder gaat.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 10: Moshi - Airport

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 11 weer thuis in Nederland komen

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. Echter is deze route ook in 9 dagen te beklimmen. Dan is de kans op hoogteziekte nog kleiner.

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de button onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
 3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op

inclusief / exclusief:

Northern Circuit prijzen per persoon 2 personen 4 personen 6 personen
alle seizoenen  € 2953,-  € 2405,-  € 2268,-

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor het Nationale Park
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €2268 p.p.*