Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Shira route!

De Shiraroute start in West Kilimanjaro. Je ziet dan Mount Meru aan de rechterkant en Mount Kilimanjaro aan de linkerkant en hebt dus prachtige uitzichten. Ook zie je aan het begin van de klim de Kibotop recht voor je en de Shira top aan de zijkant. Dit is een uniek uitzicht!

Bij de Shiraroute ga je met de auto door het tropisch regenwoud, en begin je pas met lopen als je voorbij de boomgrens in het heidelandschap bent. De totale beklimming via de Shiraroute duurt zes dagen. Een extra klimdag is aan te raden om zo je lichaam meer tijd te geven om te wennen aan de hoogteverschillen. Dit verhoogt de kans om de top van de Kilimanjaro te halen.

Tanzania Specialist levert unieke service op de berg
De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap je onderweg in tenten, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

Dag 1: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.

Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2:  Lemosho Trailhead (2,000m) - Shira 1 Camp (3,500m)

Hoogtestijging: 1500 meter

Deze ochtend zul je van Moshi naar de Londorossi gate rijden. Dit rit duurt ongeveer 3 uur. Hier zullen de laatste voorbereiding voor op klim worden getroffen. Vanaf Londorossi zal er nog even op een onverharde gereden worden door het begin van de bossen van de Kilimanjaro richting het eerste kamp. Daarna zullen jullie gaan hiken. De trek zal beginnen met verder trekken door de prachtige ongerepte bossen richting het eerste kamp, er zal gelopen worden tot aan de rand van het Shira Plateau. Shira is de derde van Kilimanjaro’s vulkanische toppen. De top is gevuld met lava van Kibo en de rand is geërodeerd en weggevaagd door het extreme weer en vulkanische activiteit. Jullie zullen al verblijven op camp Shira One na ongeveer een uur hiken. Het uitzicht op Kibo aan de overkant van het plateau is echt heel indrukwekkend.

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3:  Shira 1 Camp (3,500m) - Shira 2 Camp (3,800m)

Hoogtestijging: 300 meter

Deze dag op de berg zal bestaan uit een trek over het Shira Plateau met een optionele klim naar de Shira Cathedraal (3,880m). Shira is een van de hoogste plateau’s ter wereld! De dag eindig met een verdere klim naar Shira 2 Camp. De totale tijd met optionele excursies s ongeveer 3 uur. Mocht er gekozen worden voor een extra acclimatisatie op de piek van de Shira Cathedraal dan zal hier nog een uurtje bijkomen.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4:  Shira 2 Camp (3,800m) - Barranco Camp (3,850m) via Lava Tower (4,550m)

Hoogtestijging: 750 meter

Hoogtedaling: 700 meter

Vandaag zal er flink omhoog gelopen worden over de uitgestrekte randen van de hoog gelegen woestijn richting de Lava Tower. Het duurt ongeveer 4 uur voordat je bij de lava aankomst.

Als er genoeg tijd is en je nog fit genoeg bent is het verstandig om door te trekken naar de Lava Tower, dit is een goede locatie om te acclimatiseren. De Lava Tower is een meer dan 90 meter hoge vulkanische vorming. De trek naar het begin van de Lava Tower duurt ongeveer vier uur. Als er een beetje door wordt gelopen is het ook mogelijk om naar de top van de Lava Tower te klimmen om prachtige panoramische uitzichten te kunnen zien. Vanaf de Lava Tower zal er aan een stijle afdaling worden begonnen richting de Barranco Valley. Er zal gelopen worden langs gigantische planten die er uit zien was bomen, ze worden ook wel ‘scenecios’ genoemd. De afdaling is een goede oefening ter voorbereiding op de ‘summit day’ die binnen enkele dagen voor de deur staat. De afdaling duurt ongeveer 1-2 uur. Alhoewel je vandaag ongeveer evenveel afdaalt als je stijgt is deze dag niet voor niets. Het is een zeer goede dag om je lichaam te laten wennen aan de hoogte waar je, wanneer de summit day er aan komt, veel aan zult hebben. Je zult verblijven in het Barranco Camp, een prachtige beschutte vallei gelegen onder de imponerende Barranco Wall.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5:  Barranco Camp (3,850m) - Barafu Camp (4,600m)

Hoogtestijging: 750 meter

Na het ontbijt zal er afscheid worden genomen van het Barranco camp en aan de klim op de Barranco Wall worden begonnen. Aan het einde van de pittige klimtocht staat een prachtig uitzicht te wachten wat het allemaal waard maakt. Vanaf de top, op 4200 meter hoogte zullen jullie een kronkelend pad volgen dat om de berg heen leidt. Op een heldere dag zijn er spectaculaire uitzichten op Kibo aan de linkerkant en Mount Meru aan de rechterkant. Na af te hebben gedaald in de Karranga Vallei wordt er door het Karranga Kamp gelopen en verder naar Barafu Camp. Barafu Camp is geleden onder de rand van de top waar er de volgende dag ‘ge-summit’ zal worden.  Vanaf dit kamp zijn er prachtige uitzichten op Mawenzi en Kibo. De rest van de dag zal besteed worden met gezelligheid, lekker eten en voorbereiding voor de summit day. Rust dus goed uit!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6:  Barafu Camp (4,600m) - Uhuru Peak (5,895m) daarna afdalen naar Mweka Camp (3,110m)

 

Hoogtesteiging: 1,295 meter

Hoogtedaling: 2,785 meter

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gehiked worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogten, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Op Stella’s Point (5,750m) zal de rand worden bereikt. De tocht van Stella’s point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht is wel erg vermoeiend. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Mweka Hut, hier zal lunch geserveerd worden. Dit deel van de afdaling duurt ongeveer 6 uur. Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust. Het is soms zelfs mmogelijk om bier en fris te kopen bij Mweka Hut, de enige plaats waar dit kan.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7:  Mweka Camp (3,110m) - Mweka Gate (1,830m)

Hoogtedaling: 1280 meter

Deze dag word een zeer rappe afdaling rechtstreeks naar de gate via het weelderige bos, vergeet onderweg niet naar apen en andere dieren te kijken. Deze afdaling duurt ongeveer 3 uur. Vervolgens zal je worden opgehaald bij Mweka Village en terug worden gereden naar Moshi. Hier wordt je dan bij het hotel afgezet en kun je nog even lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat je weer verder gaat.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8-9: Moshi-Airport

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 9 weer thuis in Nederland komen

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

Deze route is wel gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag redelijk fors zijn.  Als je de kansen om te top te bereiken wilt vergroten, dan kun je een extra acclimatisatie dag toevoegen aan deze reis. Hierdoor zal je klim 1 dag langer zijn. Dit heeft als voordeel dat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 320,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de button onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
 3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op

prijsinformatie:

Shira prijzen per persoon 2 personen 4 personen 6 personen
alle seizoenen  € 2074,-  € 1746,-  € 1656,-

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor het Nationale Park
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1656 p.p.*