Kilimanjaro beklimmen via de Shira route

Lemosho-Shira route in 6 dagen (High altitude drop-off)

Vanaf €2033* / Parkkosten / 9 dagen

*Prijs per persoon inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, drankjes, gidsen en parkkosten. Exclusief internationale vlucht (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

Lemosho-Shira route in 6 dagen (High altitude drop-off)

De Lemosho-Shira route start aan de westelijke kant van de Kilimanjaro. Het is identiek aan de Lemosho route, op één uitzondering na. Op de allereerste dag sla je het eerste kamp over en ga je meteen naar het tweede kamp. Vanaf daar volgen beide routes hetzelfde pad.

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Lemosho-Shira route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, de Lemosho-Shira route staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Hoe fit moet je zijn?

De Kilimanjaro beklimmen is een echte uitdaging door de hoogte, de snelle stijging en de wisselende temperaturen. Op een doorsnee klimdag ben je zo’n zes tot zeven uur onderweg. Als je gezond en fit bent, is dit absoluut haalbaar. Bovendien zijn er tal van trucjes die je kan toepassen om je slaagkansen te vergroten én om ervoor te zorgen dat je van de tocht geniet.

 1. Neem je tijd. Wandel niet te snel zodat je lichaam zich rustig kan aanpassen en acclimatiseren.
 2. Bereid je voor. Een goede conditie maakt de beklimming veel gemakkelijker. Ga een paar maanden vooraf wandelen. Vooral meerdaagse tochten zijn een uitstekende training. Ook hardlopen en aerobics vormen een goede voorbereiding.
 3. Voeg een extra dag toe. Het blijft lastig om te voorspellen wie er last zal krijgen van hoogteziekte. Door een extra dag in te plannen, krijgt je lichaam meer tijd om te wennen aan de hogere hoogte. We raden dit ongetwijfeld aan aangezien het je kans om de top te bereiken vergroot. De kosten voor deze extra dag bedragen $346 per persoon.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 1: Drop off op hoogte (3500 m) - Shira 2 Camp (3900 m)
 • Dag 3: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 2: Shira 2 Camp (3900 m) - Lava Tower (4630 m) - Barranco Camp (3960 m)
 • Dag 4: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 3: Barranco Camp (3960 m) - Karanga Camp (4035 m)
 • Dag 5: Lemosho-Shira Route, dag 4: Karanga Camp (4035 m) - Barafu Camp (4640 m)
 • Dag 6: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 5: Barafu Camp (4640 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Millennium Camp (3820 m)
 • Dag 7: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 6: Millennium Camp (3820 m) - Mweka Gate (1650 m)
 • Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 1: Drop off op hoogte (3500 m) - Shira 2 Camp (3900 m)

Je gids haalt je op bij het hotel en je rijdt ongeveer 4 uur met de auto naar de Londorossi-poort, dat is de westelijke ingang van het Kilimanjaro National Park. De weg leidt je door een prachtig tropisch regenwoud. Je arriveert op het drop-off punt op 3500 meter waar je voor het eerst geniet van een geweldig uitzicht op het Shira plateau. Het is nog maar dag 1 van de voorbereiding op dit spannende avontuur, maar hier begint het genieten al!

Dag 3: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 2: Shira 2 Camp (3900 m) - Lava Tower (4630 m) - Barranco Camp (3960 m)

Op dag 3 sluit de Lemosho-route aan bij de Machame-route. De tocht leidt je van Shira Camp 2 naar de prachtige Lava Tower op 4630 meter. Dit deel van de klim heeft veel stijgingen en afdalingen, maar geeft je aan de andere kant veel prachtige uitzichten. Het is een lange wandeling en het kan zijn dat je je niet helemaal fit voelt door de hoogte. Daarom is het belangrijk om je eigen tempo te vinden. Dan heeft je lichaam de tijd om zich aan te passen aan de hoogte. Na de lunch daal je af naar Barranco Camp aan de voet van Barranco Wall.

Dag 4: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 3: Barranco Camp (3960 m) - Karanga Camp (4035 m)

Na het ontbijt vertrek je vanuit Barranco Camp naar de Barranco Wall. Eenmaal boven op de Barranco Wall heb je een spectaculair uitzicht op de Kibo-vulkaan en Mount Meru. Daarom is dit deel een favoriet van veel reizigers. Daarna begint een meer uitdagende wandeling met als doel: het Karanga Camp. Deze route heeft veel stijgingen en afdalingen, dus houd het juiste tempo aan. Je luncht in het kamp en na een rustpauze kun je een hoogtewandeling maken in de richting van Barafu Camp.

Dag 5: Lemosho-Shira Route, dag 4: Karanga Camp (4035 m) - Barafu Camp (4640 m)

Na het ontbijt begint de wandeling naar Barafu Camp. Dit is het startpunt voor je beklimming naar de Uhuru Peak - de top van de Kilimanjaro! Tegen lunchtijd kom je aan bij het kamp. Neem daar even rust en maak daarna een acclimatisatiewandeling naar Kosovo Summit Camp (4800 meter) en terug. Geniet onderweg van adembenemende uitzichten op de omliggende pieken en ervaar de sensatie van kamperen op grote hoogte, terwijl je je voorbereidt op de laatste push naar de top, rond middernacht.

Dag 6: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 5: Barafu Camp (4640 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Millennium Camp (3820 m)

Vandaag is de dag! Rond middernacht vertrek je vanuit Barafu Camp richting Uhuru Peak. De klim gaat over goede paden en het meest uitdagende deel is de grote hoogte. Maar als je bij de top aankomt, staat er een beloning voor je klaar: een prachtige zonsopgang. En geloof ons: die blijft je bij! Na een korte tijd op de top en het vieren van je overwinning, daal je langzaam af naar het Millennium Camp.

Dag 7: Beklimming Lemosho-Shira Route, dag 6: Millennium Camp (3820 m) - Mweka Gate (1650 m)

Het Millenium-kamp vind je in een tropisch regenwoud. Deze ochtend voelt je lijf goed aan door de afname in hoogte. Daarbovenop komt de voldoening door het bereiken van de top! Een beter begin van de dag is er niet, toch? Na het ontbijt maak je een makkelijke wandeling naar de uitgang van het park. Je chauffeur brengt je terug naar het hotel en dan is het tijd voor een welverdiende rust!

Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania