10 daagse reis Kilimanjaro Beklimmen, Shira Route!

Het beklimmen van de Kilimanjaro via de Shira Route in 6 dagen/5 nachten

De Kilimanjaro beklimmen is de ultieme uitdaging! U zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Op deze route slaapt u onderweg in tenten. Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als u de boeking bij ons heeft bevestigd, sturen wij u een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden.

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

Dag 1-2: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar uw hotel brengen, zodat je hier lekker kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de échte Afrikaanse sfeer. We hebben de 2e dag een rustdag voor je ingepland, zodat je op dag 2 kunt uitrusten van uw reis. Zodat je jezelf helemaal op de klim kunt voorbereiden. Hierdoor wordt de slagingskans vergroot om de top van de Kilimanjaro te bereiken.

(Hotel is de 1e nacht op basis van Logies + ontbijt, omdat u pas laat in de avond land, hierna is alles op basis van vol pension)

Dag 3:  Lemosho Trailhead (2,000m) - Shira 1 Camp (3,500m)

Hoogtestijging: 700 meter

Deze ochtend zul je van Moshi naar de Londorossi gate rijden. Dit rit duurt ongeveer 3 uur. Hier zullen de laatste voorbereiding voor op klim worden getroffen. Vanaf Londorossi zal er nog even op een onverharde gereden worden door het begin van de bossen van de Kilimanjaro richting het eerste kamp. Daarna zullen jullie gaan hiken. De trek zal beginnen met verder trekken door de prachtige ongerepte bossen richting het eerste kamp, er zal gelopen worden tot aan de rand van het Shira Plateau. Shira is de derde van Kilimanjaro’s vulkanische toppen. De top is gevuld met lava van Kibo en de rand is geërodeerd en weggevaagd door het extreme weer en vulkanische activiteit. Jullie zullen al verblijven op camp Shira One na ongeveer een uur hiken. Het uitzicht op Kibo aan de overkant van het plateau is echt heel indrukwekkend.

 

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4:  Shira 1 Camp (3,500m) - Shira 2 Camp (3,800m)

Hoogtestijging: 300 meter

Deze dag op de berg zal bestaan uit een trek over het Shira Plateau met een optionele klim naar de Shira Cathedraal (3,880m). Shira is een van de hoogste plateau’s ter wereld! De dag eindig met een verdere klim naar Shira 2 Camp. De totale tijd met optionele excursies s ongeveer 3 uur. Mocht er gekozen worden voor een extra acclimatisatie op de piek van de Shira Cathedraal dan zal hier nog een uurtje bijkomen.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5:  Shira 2 Camp (3,800m) - Barranco Camp (3,850m) via Lava Tower (4,550m)

Hoogtestijging: 750 meter

Hoogtedaling: 700 meter

Vandaag zal er flink omhoog gelopen worden over de uitgestrekte randen van de hoog gelegen woestijn richting de Lava Tower. Het duurt ongeveer 4 uur voordat je bij de lava aankomst.

Als er genoeg tijd is en je nog fit genoeg bent is het verstandig om door te trekken naar de Lava Tower, dit is een goede locatie om te acclimatiseren. De Lava Tower is een meer dan 90 meter hoge vulkanische vorming. De trek naar het begin van de Lava Tower duurt ongeveer vier uur. Als er een beetje door wordt gelopen is het ook mogelijk om naar de top van de Lava Tower te klimmen om prachtige panoramische uitzichten te kunnen zien. Vanaf de Lava Tower zal er aan een stijle afdaling worden begonnen richting de Barranco Valley. Er zal gelopen worden langs gigantische planten die er uit zien was bomen, ze worden ook wel ‘scenecios’ genoemd. De afdaling is een goede oefening ter voorbereiding op de ‘summit day’ die binnen enkele dagen voor de deur staat. De afdaling duurt ongeveer 1-2 uur. Alhoewel je vandaag ongeveer evenveel afdaalt als je stijgt is deze dag niet voor niets. Het is een zeer goede dag om je lichaam te laten wennen aan de hoogte waar je, wanneer de summit day er aan komt, veel aan zult hebben. Je zult verblijven in het Barranco Camp, een prachtige beschutte vallei gelegen onder de imponerende Barranco Wall.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6:  Barranco Camp (3,850m) - Barafu Camp (4,600m)

Hoogtestijging: 750 meter

Na het ontbijt zal er afscheid worden genomen van het Barranco camp en aan de klim op de Barranco Wall worden begonnen. Aan het einde van de pittige klimtocht staat een prachtig uitzicht te wachten wat het allemaal waard maakt. Vanaf de top, op 4200 meter hoogte zullen jullie een kronkelend pad volgen dat om de berg heen leidt. Op een heldere dag zijn er spectaculaire uitzichten op Kibo aan de linkerkant en Mount Meru aan de rechterkant. Na af te hebben gedaald in de Karranga Vallei wordt er door het Karranga Kamp gelopen en verder naar Barafu Camp. Barafu Camp is geleden onder de rand van de top waar er de volgende dag ‘ge-summit’ zal worden.  Vanaf dit kamp zijn er prachtige uitzichten op Mawenzi en Kibo. De rest van de dag zal besteed worden met gezelligheid, lekker eten en voorbereiding voor de summit day. Rust dus goed uit!

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7:  Barafu Camp (4,600m) - Uhuru Peak (5,895m) daarna afdalen naar Mweka Camp (3,110m)

 

Hoogtesteiging: 1,295 meter

Hoogtedaling: 2,785 meter

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gehiked worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogten, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Op Stella’s Point (5,750m) zal de rand worden bereikt. De tocht van Stella’s point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht is wel erg vermoeiend. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Mweka Hut, hier zal lunch geserveerd worden. Dit deel van de afdaling duurt ongeveer 6 uur. Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust. Het is soms zelfs mmogelijk om bier en fris te kopen bij Mweka Hut, de enige plaats waar dit kan.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8:  Mweka Camp (3,110m) - Mweka Gate (1,830m)

Hoogtedaling: 1280 meter

Deze dag word een zeer rappe afdaling rechtstreeks naar de gate via het weelderige bos, vergeet onderweg niet naar apen en andere dieren te kijken. Deze afdaling duurt ongeveer 3 uur. Vervolgens zal je worden opgehaald bij Mweka Village en terug worden gereden naar Moshi. Hier wordt u weer bij uw hotel afgezet. Hier kunt u nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat u weer verder gaat.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 9-10: Moshi-Airport

Vandaag zult u rustig ontbijten. Wellicht kunt u nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als u het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kunt u deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari. Deze kunt u bekijken bij de complete Tanzania reizen.

 

Wilt u nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt u meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Bij de beste deals vindt u onderaan de pagina reizen die u kunt toevoegen aan uw safari: 6 daagse vakantie Zanzibar6 daagse vakantie Mafia Island of een 6 daagse vakantie Pemba Island.

Mocht u ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zult u op dag 11 weer thuis in Nederland komen.

Hoeveel conditie moet u hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat u zelf uw tempo kunt bepalen heeft u het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar u zult wel een goede conditie moeten hebben. U zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als u zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat u uw lichaam hierop kunt voorbereiden. U hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of u last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. En als dit gebeurd is dit vaak op de Marangu route, omdat hier de hoogtestijgingen per dag het hoogst zijn.

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan u helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer u bij ons Kilimanjaroklim hebt gemaakt, kunt u onder vermelding van uw TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kunt u ons altijd even benaderen, wij helpen u hier graag verder mee.

Hoe boekt u deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul uw datum in, u ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 4 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op
vanaf €2285 p.p.*