Beklimming van de Kilimanjaro via de Umbwe route

9-daagse Kilimanjaro Beklimming: Umbwe route in 6 dagen

Vanaf €2100* / Parkkosten / 9 dagen

*Prijs per persoon inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, drankjes, gidsen en parkkosten. Exclusief internationale vlucht (Gebaseerd op 6 personen)

Background mask

9-daagse Kilimanjaro beklimming: Umbwe route in 6 dagen

Deze route is de kortste in afstand. Hierdoor stijg je sneller in hoogte. Doordat deze tocht zo extreem en zwaar is voor het lichaam, wordt het ook wel de ‘double whiskey route’ genoemd. De Umbwe route is enkel geschikt voor ervaren klimmers die al vaker op deze hoogte zijn geweest en dus weten hoe hun lichaam zal reageren.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 6 dagen. Een extra dag wordt sterk aanbevolen. Zo geef je je lichaam extra tijd te om te wennen aan de hoogtestijging. Dit vergroot de kans om de top van de Kilimanjaro succesvol te bereiken.

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Umbwe route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, de Umbwe route staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Umbwe Route dag 1/6: Umbwe Gate (1400 m) - Umbwe Cave Camp (3000 m)
 • Dag 3: Beklimming Umbwe Route dag 2/6: Umbwe Cave Camp (3000 m) - Barranco Camp (3850 m)
 • Dag 4: Beklimming Umbwe Route dag 3/6: Barranco Camp (3850 m) - Barranco Wall (4200 m) - Karanga Camp (3950 m)
 • Dag 5: Beklimming Umbwe Route dag 4/6: Karanga Camp (3950 m) - Barafu Camp (4640 m)
 • Dag 6: Beklimming Umbwe Route dag 5/6: Barafu Camp (4640 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Millennium Camp (3820 m)
 • Dag 7: Beklimming Umbwe Route dag 6/6: Millennium Camp (3820 m) - Mweka Gate (1650 m)
 • Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Umbwe Route dag 1/6: Umbwe Gate (1400 m) - Umbwe Cave Camp (3000 m)

Ga op een avontuurlijke reis naar de top van de Kilimanjaro via de uitdagende Umbwe Route. Je begint bij de Umbwe-poort (1400 meter) en trekt door dichte regenwouden naar het Umbwe Grot Kamp (3000 meter). Op deze eerste dag stel je je uithoudingsvermogen en vastberadenheid op de proef met steile paden midden in de schoonheid van de natuur. Bereid je voor op een spannende en onvergetelijke ervaring naar de hoogste piek van Tanzania.

Dag 3: Beklimming Umbwe Route dag 2/6: Umbwe Cave Camp (3000 m) - Barranco Camp (3850 m)

Op dag 2 van de Umbwe Route vertrek je vanuit het serene Umbwe Cave Camp op 3000 meter hoogte. Terwijl je omhoog klimt, sta je gegarandeerd versteld van de veranderende landschappen en verbluffende uitzichten. Bereik het pittoreske Barranco Camp op 3960 meter hoogte waar je uitkijkt op imposante pieken. Je ervaart de sensatie van deze uitdagende trektocht, terwijl je jezelf onderdompelt in de schoonheid van ruige bergen.

Dag 4: Beklimming Umbwe Route dag 3/6: Barranco Camp (3850 m) - Barranco Wall (4200 m) - Karanga Camp (3950 m)

Op dag 3 van je Umbwe Route trektocht, reis je van Barranco Camp (3960 meter) naar Karanga Camp (3950 meter) via de spectaculaire Barranco Wall (4200 meter). Dit uitdagende deel van de beklimming geeft je adembenemende uitzichten en vraagt wat klauterwerk. Terwijl je de Barranco Wall overwint, krijg je een voldaan gevoel en zie je de pure schoonheid van het landschap.

Dag 5: Beklimming Umbwe Route dag 4/6: Karanga Camp (3950 m) - Barafu Camp (4640 m)

Op dag 4 van de Umbwe Route wandel je van Karanga Camp (3950 meter) naar Barafu Camp (4640 meter). Onderweg zie je adembenemende uitzichten, terwijl je hoger klimt en door verschillende landschappen wandelt. Bereid jezelf voor op de laatste inspanning naar de top morgen. Ervaar de spanning en uitdaging van dit unieke avontuur op de majestueuze berg van Tanzania.

Dag 6: Beklimming Umbwe Route dag 5/6: Barafu Camp (4640 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Millennium Camp (3820 m)

Op dag 5 van de Umbwe Route verover je de machtige Uhuru Peak veroveren, op een indrukwekkende hoogte van 5895 meter. Je vertrekt vanaf Barafu Camp op 4640 meter op weg naar een uitdagende wandeling om de top te bereiken. Onderweg bewonder je ongelooflijk mooie uitzichten. Na deze bijzondere prestatie daal je af naar Millennium Camp op 3820 meter om uit te rusten en je succesvolle beklimming te vieren.

Dag 7: Beklimming Umbwe Route dag 6/6: Millennium Camp (3820 m) - Mweka Gate (1650 m)

Op de laatste dag van de Umbwe Route daal je af van Millennium Camp (3820 meter) naar Mweka Gate (1650 meter), voordat je naar je hotel gaat. Maar eerst mag je nog genieten van de verrassende uitzichten op het regenwoud en de flora en fauna. Daarna ga je met je chauffeur terug naar je hotel en ontspan je met een warme douche, heerlijk diner en welverdiende nachtrust.

Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania