Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9 daagse reis Kilimanjaro Beklimmen, Umbwe Route!

Deze route is de kortste route qua afstand. Hierdoor zijn de toenames in hoogte per dag het hoogst op deze route. Doordat deze route zo extreem is en zwaar voor het lichaam, wordt deze route ook wel de “double whiskey route” genoemd. Je zult steil langs de vallei lopen, waarna je recht naar de top zult lopen. Deze route is alleen geschikt voor klimmers die al vaker op deze hoogte zijn geweest en dus weten hoe het lichaam om deze extreme hoogte toenames zal reageren.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 6 dagen.  Mocht je nog een extra klimdag willen invoegen dan is dat mogelijk. Dit is ook zeker aan te raden om je lichaam meer tijd te geven om te wennen aan de hoogtestijging. Dit verhoogt de kans om de top van de Kilimanjaro te behalen.

 Tanzania Specialist levert unieke service op de berg:

De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap je onderweg in tenten, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

Dag 1: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.
Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2:  Umbwe Gate (1,400m) - Umbwe Cave Camp (3,000m)

Hoogtestijging: 1600 meter

Het begin van de reis! Deze ochtend ochtend zal de hoofdgids op je staan te wachten waar opvolgend er gereden zal worden naar de Gate van de  Umbwe route. Na je aangemeld te hebben bij de gate, zal aan de klim naar de Uhuru Piek worden begonnen. Het machtige dak van Afrika! Gedurende de eerste dag zal er door prachtige regenwoud worden gelopen waar je vele dierengeluiden zult horen en misschien ook de zeldzame Colobus aan zult kunnen spotten. Deze tocht duurt ongeveer 5-6 uur.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3:  Umbwe Cave Camp (3,000m) - Barranco Camp (3,850m)

Hoogtesteiging: 850 meter

Vlak nadat het kamp is verlaten zullen de bossen verminderen en langzaam overgaan in een rotsgebied waar er op een richel worden geklommen met valleien aan beide kanten. De bomen op het steeds meer rotsachtig wordende terrein zijn behangen met het zogenaamde ‘goats beard’ moss. Af en toe zul je een glimp kunnen opvangen van Kibo, de indrukwekkend top van de Kilimanjaro. Langzamerhand kom je dichterbij het kamp en komt terecht op een wat rechter pad dat uiteindelijk afdaalt naar het Barranco Camp waar de nacht zal worden gespendeerd. Deze dag zal bestaan uit ongeveer 4-5 uur hiken.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4:  Barranco Camp (3,850m) - Karranga Camp (3,950m) via de Barranco Wall (4,200m)

 

Hoogtestijging: 350 meter

Hoogtedaling: 250 meter

Na het ontbijt zal er afscheid worden genomen van het Barranco Camp en zal de tocht vergaan met een klim aan de Barranco Wall. Een zeer indrukwekkend loodrechte muur vanaf waar, na deze eenmaal te hebben beklommen, fantastische uitzichten zijn en het kamp ook kan worden bekeken. De porters die de muur zullen beklimmen, met al deze spullen op hun rug, zijn ook een zeer indrukwekkend schouwspel. Vanaf de top van de Barranco Wall, op 4200 meter, zal de weg worden vervolgd via een kronkelpad dat zich om de berg heen beweegt. Op een heldere dag zijn er spectaculaire uitzichten op Kibo aan de linkerkant en Mount Meru aan de rechterkant. Na af te hebben gedaald in de Karranga Vallei zullen jullie aankomen in het Karranga Kamp. De totale tocht duurt ongeveer 3-4 uur.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5:  Karranga Camp (3,950m) - Barafu Camp (4,600m)

Hoogtestijging: 650 meter

Vandaag zal de ochtend besteed worden aan een gestage en steile klim op Barafu, dit betekend ‘ijs’ in het Swahili! Het kamp is gelegen op de rug van de top van de berg. Het zuidelijke circuit is nu afgerond waarbij je de kans hebt gehad om de top van vele verschillende kanten te hebben kunnen zien. De totale looptijd is ongeveer 3 uur. Dat houdt in dat de middag kan besteed worden met uitrusten, heerlijk uitgebreid dineren en voorbereiden op de ‘summit day’ van deze Umbwe Route.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6:  Barafu Camp (4,600m) - Uhuru Peak (5,895m) daarna afdalen naar Mweka Camp (3,110m)

 

Hoogtestijging: 1,295 meter

Hoogtedaling: 2,785 meter

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gehiked worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogten, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Net wanneer je denkt dat je genoeg hebt van het klimmen in het donker, zal de zon opkomen en zul je beloond worden met een prachtige zonsopgang waarbij de gehele lucht rood zal kleuren. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Op Stella’s Point (5,750m) zal de rand worden bereikt. De tocht van Stella’s point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht is wel erg vermoeiend. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Mweka Hut, hier zal lunch geserveerd worden. Dit deel van de afdaling duurt ongeveer 6 uur. Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust. Het is soms zelfs mmogelijk om bier en fris te kopen bij Mweka Hut, de enige plaats waar dit kan.

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7:  Mweka Camp (3,110m) - Mweka Gate (1,830m)

Hoogtedaling: 1280 meter

Deze dag word een zeer rappe afdaling rechtstreeks naar de gate via het weelderige bos, vergeet onderweg niet naar apen en andere dieren te kijken. Deze afdaling duurt ongeveer 3 uur. Vervolgens zal je worden opgehaald bij Mweka Village en terug worden gereden naar Moshi. Hier wordt je weer bij het hotel afgezet en kun je nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat je weer verder gaat.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.
Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8: Moshi-Airport

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 9 weer thuis in Nederland komen

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Deze klim vergt veel bergbeklim ervaring. Door de extreme toenames in hoogte zal je lichaam behoorlijk moeten incasseren. Deze route is dus ook alleen geschikt voor klimmers die weten hoe hun lichaam op deze hoogte reageert. Verder heb je uiteraard een goede conditie nodig om deze klim te kunnen maken.

Doordat deze route gevoelig is voor hoogteziekte, raden wij zeker 1 extra dag aan zodat het lichaam kan wennen aan de hoogtestijgingen. Hierdoor zal je klim 1 dag langer zijn. Dit heeft als voordeel dat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 320,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de button onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
 3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op

prijsinformatie

Umbwe prijzen per persoon 2 personen 4 personen 6 personen
alle seizoenen  € 2074,-  € 1746,-  € 1656,-

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor het Nationale Park
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1656 p.p.*