Beklimming van de Kilimanjaro via de Marangu Route

6 dagen Kilimanjaro beklimmen - Marangu Route

Vanaf €1879* / 24/7 service / 9 dagen

Background mask

6 dagen Kilimanjaro beklimmen – Marangu Route

Hoewel de Marangu route een van de goedkoopste en snelste routes naar de top is, heeft het nog genoeg fantastische momenten voor je in petto. Verken de natuur via verschillende paden en laat je verbazen door het fenomenale uitzicht vanaf de top.

Een nadeel: het kan behoorlijk druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen. Daarnaast heb je minder tijd om aan de hoogte te wennen. Je volgt dezelfde route voor de afdaling, waardoor je minder van het spectaculaire landschap ziet.

Voor wie geen fan is van kamperen, is er goed nieuws. In plaats van te overnachten in tenten, geniet je van het comfort van hutten langs de route. Nog een leuk feit: de tocht staat bekend als de ‘Coca-Cola’ route. Een kleine hint voor wie een goede eerste indruk wil maken op medewandelaars en gidsen? 😉

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Marangu route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Het beklimmen van de Kilimanjaro via de Marangu route is een onvergetelijke ervaring. Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Marangu Route dag 1/6: Marangu Gate (1830 m) - Mandara Huts (2700 m)
 • Dag 3: Beklimming Marangu Route dag 2/6: Mandara Huts (2700 m) - Horombo Huts (3720 m)
 • Dag 4: Beklimming Marangu Route dag 3/6: Horombo Huts (3,720 m) – naar Kibo Huts (4,700 m) – Horombo Huts (3,720 m/ 12,204 ft)
 • Dag 5: Beklimming Marangu Route dag 4/6: Horombo Huts (3720 m) - Kibo Huts (4700 m)
 • Dag 6: Beklimming Marangu Route dag 5/6: Kibo Huts (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)
 • Dag 7: Beklimming Marangu Route dag 6/6: Horombo Huts (3720 m) - Marangu Gate (1830 m) - Terug naar het hotel
 • Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Marangu Route dag 1/6: Marangu Gate (1830 m) - Mandara Huts (2700 m)

Maak een onvergetelijke reis op de Marangu Route in Tanzania. Vanaf de Marangu Gate op 1830 meter, brengt de eerste dag je naar de Mandara Huts op 2700 meter. Tijdens de wandeling met bijna 1000 hoogtemeters ervaar je spanning van het ruige terrein en voel je bewondering voor de omgeving. Spot je onderweg wilde dieren en weelderige vegetatie? Het kan! Daarom laat deze trektocht je verstelt staan. Ga met ons mee op dit opmerkelijke avontuur door adembenemende landschappen van Tanzania.

Dag 3: Beklimming Marangu Route dag 2/6: Mandara Huts (2700 m) - Horombo Huts (3720 m)

Dag 2 brengt je van Mandara Huts op 2700 meter naar Horombo Huts op 3720 meter. Trek door landschappen die bijna te mooi lijken om echt te zijn. Maak kennis met unieke flora en fauna en dompel jezelf onder in de koninklijke schoonheid van de Kilimanjaro. Ervaar de spanning van het stijgen naar grote hoogtes, terwijl je geniet van de wandeling naar de gezellige en comfortabele Horombo Huts.

Dag 4: Beklimming Marangu Route dag 3/6: Horombo Huts (3,720 m) – naar Kibo Huts (4,700 m) – Horombo Huts (3,720 m/ 12,204 ft)

Dag 3 van de fantastische Marangu Route trektocht start vanuit Horombo Huts op een hoogte van 3720 meter. Klim richting de indrukwekkende Kibo Huts op 4700 meter, om daarna terug te keren naar de comfortabele Horombo Huts. Aanschouw adembenemende uitzichten, overwin uitdagend terrein en dompel jezelf onder in de betoverende schoonheid van de Kilimanjaro-berg.

Dag 5: Beklimming Marangu Route dag 4/6: Horombo Huts (3720 m) - Kibo Huts (4700 m)

Dag 4 van de 6-daagse trektocht over de Marangu Route brengt je in 1000 hoogtemeters van de Horombo Huts naar de Kibo Huts op een indrukwekkende hoogte van 4700 meter. Terwijl je omhoog loopt, ben je getuige van de dramatische verandering in het landschap en voel je de opwinding, omdat je steeds dichter bij de top van Kilimanjaro komt. Bereid je voor op spanning, adembenemende uitzichten, uitdaging en voldoening. Allemaal op 1 dag in de trektocht naar de Kibo Huts.

Dag 6: Beklimming Marangu Route dag 5/6: Kibo Huts (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)

Dag 5: vandaag bereik je hopelijk je doel! Je vertrekt vanuit Kibo Huts op 4700 meter en verovert het hoogste punt van de Mount Kilimanjaro: de Uhuru Peak op 5895 meter. Na deze ongelooflijke prestatie, daal je bijna 2000 meters af naar de gezellige Horombo Huts. Deze dag zit vol met hoogtepunten, onvergetelijke herinneringen, spanning en plezier.

Dag 7: Beklimming Marangu Route dag 6/6: Horombo Huts (3720 m) - Marangu Gate (1830 m) - Terug naar het hotel

Wat je vandaag voelt is onbeschrijflijk: de sensatie van het overwinnen van de Kilimanjaro. En dat, terwijl je aan het laatste deel van de Marangu Route begint. Vertrek vanaf de Horombo Huts op 3720 meter hoogte en maak je weg naar beneden naar de Marangu Gate op 1830 meter. Je onvergetelijke reis eindigt bij aankomst in het hotel, maar je viert deze presentatie in stijl! Speciale herinneringen, adembenemende uitzichten en een ware gevoel van voldoening wachten op je!

Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania