Beklimming van de Kilimanjaro via de Marangu Route

Marangu route in 5 dagen | 8-daagse Kilimanjaro reis

Vanaf €1659* / Overnachtingen / 8 dagen

*Prijs per persoon inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, drankjes, gidsen en parkkosten. Exclusief internationale vlucht (Gebaseerd op 6 personen)

Background mask

Marangu route in 5 dagen, 8-daagse Kilimanjaro reis

De Marangu route is een populaire route en meteen ook de goedkoopste. Het is de enige tocht met berghutten in plaats van tenten. De route leidt je vrij direct naar de top, via dezelfde weg kan je ook weer terug naar beneden. De hoogtestijgingen zijn hier behoorlijk stevig, waardoor deze route vooral geschikt is voor ervaren klimmers.

De beklimming via de Marangu route neemt in totaal vijf dagen in beslag. Toch is het verstandig om een extra dag toe te voegen. Zo geef je je lichaam de kans om rustig aan de hoogte te wennen. Als je voor deze optie kiest, breng je een extra nacht door in de Horombo hut op dag 4 en maak je een prachtige acclimatisatiewandeling. Deze extra dag vergroot aanzienlijk de kans om de top te bereiken.

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Marangu route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Het beklimmen van de Kilimanjaro via de Marangu route is een onvergetelijke ervaring. Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Hoe fit moet je zijn?

De Kilimanjaro beklimmen is een echte uitdaging door de hoogte, de snelle stijging en de wisselende temperaturen. Op een doorsnee klimdag ben je zo’n zes tot zeven uur onderweg. Als je gezond en fit bent, is dit absoluut haalbaar. Bovendien zijn er tal van trucjes die je kan toepassen om je slaagkansen te vergroten én om ervoor te zorgen dat je van de tocht geniet.

 1. Neem je tijd. Wandel niet te snel zodat je lichaam zich rustig kan aanpassen en acclimatiseren.
 2. Bereid je voor. Een goede conditie maakt de beklimming veel gemakkelijker. Ga een paar maanden vooraf wandelen. Vooral meerdaagse tochten zijn een uitstekende training. Ook hardlopen en aerobics vormen een goede voorbereiding.
 3. Voeg een extra dag toe. Het blijft lastig om te voorspellen wie er last zal krijgen van hoogteziekte. Door een extra dag in te plannen, krijgt je lichaam meer tijd om te wennen aan de hogere hoogte. We raden dit ongetwijfeld aan aangezien het je kans om de top te bereiken vergroot. De kosten voor deze extra dag bedragen $346 per persoon.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Marangu Route dag 1/5: Marangu Gate (1830 m) - Mandara Huts (2700 m)
 • Dag 3: Beklimming Marangu Route dag 2/5: Mandara Huts (2700 m) - Horombo Huts (3720 m)
 • Dag 4: Beklimming Marangu Route dag 3/5: Horombo Huts (3720 m) - Kibo Huts (4700 m)
 • Dag 5: Beklimming Marangu Route dag 4/5: Kibo Huts (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)
 • Dag 6: Beklimming Marangu Route dag 5/5: Horombo Huts (3720 m) - Marangu Gate (1830 m) - Terug naar het hotel
 • Dag 7 - 8: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Marangu Route dag 1/5: Marangu Gate (1830 m) - Mandara Huts (2700 m)

Ga op een ongelooflijk avontuur op de Marangu Route in Tanzania! Je begint deze spannende ervaring bij de Marangu Gate op 1.830 meter en stijgt naar de Mandara Huts op 2.700 meter hoogte. Verbaas je over het weelderige landschap en ontdek bijzondere plekken in de natuur en spot exotische dieren en planten. Deze 5-daagse reis belooft een onvergetelijke ervaring, vol verwondering over de natuur en boeiende culturele ontmoetingen. Mis deze spannende kans niet om de hoogste piek van Afrika, de Kilimanjaro, te bedwingen!

Dag 3: Beklimming Marangu Route dag 2/5: Mandara Huts (2700 m) - Horombo Huts (3720 m)

Dag 2 brengt je 1000 meter hoger: van Mandara Hutten op 2.700 meter naar Horombo Hutten op 3.720 meter. Trek door adembenemende landschappen en ervaar de spanning van het stijgen naar grotere hoogtes. Dompel jezelf onder in de schoonheid van de natuur, terwijl je deze bekende route verkent.

Dag 4: Beklimming Marangu Route dag 3/5: Horombo Huts (3720 m) - Kibo Huts (4700 m)

Op dag 3 van de Marangu Route stijg je van de Horombo Huts op 3.720 meter naar de majestueuze Kibo Huts op 4.700 meter. Je verbaast je over de landschappen om je heen en voelt de spanning van het wandelen op deze hoogte op weg naar Tanzania's iconische Kilimanjaro. Maak je klaar voor een onvergetelijke reis richting de top!

Dag 5: Beklimming Marangu Route dag 4/5: Kibo Huts (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)

Op dag 4 bereik je nieuwe hoogten en uitzichten die je niet verwacht. Allemaal in 1 dag, terwijl je trekt van Kibo Huts op 4.700 meter naar de majestueuze Uhuru Peak op 5.895 meter. Daarna daal je af naar Horombo Huts op 3.720 meter. Verover de hoogste top van Afrika en aanschouw bijzondere landschappen onderweg. Ervaar de sensatie van je leven tijdens deze onvergetelijke reis.

Dag 6: Beklimming Marangu Route dag 5/5: Horombo Huts (3720 m) - Marangu Gate (1830 m) - Terug naar het hotel

Na een nacht in de Horombo Huts op 3.720 meter, daal je op dag 5 van de Marangu Route af naar de Marangu Gate 1.830 meter. Terwijl je afscheid neemt van de indrukwekkende Kilimanjaro, laten de verre uitzichten onderweg je zien dat deze reis bijzonder is. Na het voltooien van de trektocht, ontspan je en kom tot rust in je hotel, met de herinneringen van deze buitengewone reis op zak.

Dag 7 - 8: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania