Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Marangu route in 5 dagen | 8-daagse Kilimanjaro reis

De Marangu route is een populaire route en meteen ook de goedkoopste. Het is de enige route met berghutten in plaats van tenten voor de overnachtingen. Via de Marangu route ga je vrij direct naar de top en via dezelfde route ook weer terug naar beneden. Hoogtestijgingen per dag zijn fors en hierom is deze route alleen geschikt voor klimmers met ervaring.

De Marangu route in 5 of 6 dagen

De klim via de Marangu route duurt in totaal vijf dagen, maar het is aan te raden om een extra dag toe te voegen om je lichaam iets meer tijd te geven om te kunnen wennen aan de hoogtestijgingen. Indien je hiervoor kiest, blijf je op dag 4 nog een extra nacht bij de Horombo hut slapen en maak je een mooie acclimatisatiewandeling. Deze extra dag verhoogt de kans op het behalen van de top aanzienlijk.

Wij leveren professionele gidsen, dragers en een chefkok die jullie begeleiden tijdens de klim. Zij checken met speciale apparatuur iedere ochtend en avond jullie gezondheid. Onze chefkoks zorgen voor heerlijk eten op de berg wat ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top. Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe. Vraag je een offerte voor een beklimming van de Kilimanjaro bij ons aan, dan ontvang je bovendien een aantal mooie PDF’s die helpen bij de voorbereiding. 

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Prijsinformatie

Marangu route in 5 dagen | 8-daagse Kilimanjaro reis
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)


* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor de Kilimanjaro
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1617 p.p. *

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro airport

Na aankomst op Kilimanjaro International Airport brengt onze gids je naar het hotel. Hier kun je bijkomen van de vliegreis en wennen aan de Afrikaanse omgeving. Een acclimatisatiedag in het hotel op dag twee is aan te raden maar meteen de volgende dag met de klim beginnen kan natuurlijk ook.

Het hotel in onderstaand programma is een voorbeeld. De eerste overnachting is niet inbegrepen in de genoemde prijs. Dit komt doordat wij hotels in verschillende prijsklassen hebben en graag naar jullie wensen luisteren! We werken samen met meer dan veertig hotels in de Kilimanjaro regio, variërend van hotels vanaf € 35,- per persoon per nacht (op basis van bed&breakfast) tot een duurder vijfsterren hotel. Onze prijzen zijn daarbij nooit hoger dan op booking.com. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Marangu Gate (1830 m) - Mandara Huts (2700 m)

Hoogteverschil:  870 m | Afstand: 11 km | Wandeltijd: 5-7 uren | Moeilijkheid:  gemiddeld | Omgeving: regenwoud 

Onze gids brengt je in de ochtend met de auto van het hotel naar de Marangu Gate. Hier begint jullie klim! Het eerste deel gaat langs koffie- en bananenplantages, om vervolgens over te gaan in ongerept regenwoud, het kan hier vochtig zijn, dus het is raadzaam om regenkleding aan te trekken. De wandeling vandaag duurt in totaal vijf tot zeven uren. Dus als je de tijd wilt nemen om te genieten van de prachtige nevelwouden en mooie berghellingen, dan kan dat. Daarna arriveer je bij het eerste kamp: de Mandara Huts.

Wie wil kan in de middag naar de Maundi krater wandelen, een vulkanische krater vlakbij de Mandara Huts. Je kan natuurlijk ook uitrusten bij de hut en daar genieten van de prachtige bosrijke omgeving.

Dit zal je eerste dag op deze hoogte zijn, dus het wordt ten zeerste aanbevolen om vanaf dit punt de volgende instructies op te volgen:

 1. Drink zoveel mogelijk water
 2. Je kunt eventueel een Diamox-pil innemen om de symptomen van hoogteziekte te verlichten

Dag 3: Mandara Huts (2700 m) - Horombo Huts (3720 m)

Hoogteverschil:  1020 m | Afstand:  10 km | Wandeltijd: 5-6 uren | Moeilijkheid: gemiddeld | Omgeving: heide 

Vanaf de Mandara Huts verandert het landschap langzaam van nevelwoud in grasvlaktes met wat heide en andere vegetatie. Op een heldere dag heb je hier een mooi uitzicht op de Kibo, de hoogste top van de Kilimanjaro. Een eindje verder kan je ook Mawenzi zien, de tweede top van de Kilimanjaro. Hoe hoger je komt, hoe minder begroeiing te zien is en hoe meer het op een maanlandschap begint te lijken. Ook de lucht wordt nu ijler. Enkele uren na de lunch ga je een acclimatisatiewandeling maken met een stijging van 200 meter en daarna terug naar Horombo Huts voor het diner en de overnachting.

Opmerking: de acclimatisatiewandeling is een gemakkelijke wandeltocht met een lichte stijging in hoogte, hierdoor zal het acclimatisatieproces versnellen. De acclimatisatiewandelingen zijn erg belangrijk, ze zullen je kansen op een succesvolle beklimming van de Kilimanjaro vergroten en de kans op hoogteziekte verkleinen.

Als je de aanbevolen extra acclimatisatiedag neemt en de Marangu route in 6- in plaats van 5 dagen volgt: het enige verschil tussen de 5- en 6 daagse Marangu route is dat je bij de 6 daagse route nog een extra nacht in de Horombo Huts blijft. Na het ontbijt ga je een acclimatisatie wandeling maken in de richting van de Kibo-hutten en kom je hier terug voor een heerlijke lunch. Daarna heb je de gelegenheid om wat foto’s te maken van de Mawenzi Vulkaan. Ook is er tijd om de omgeving te ontdekken en kun je lekker uitrusten om fit te zijn voor de volgende dag.

Dag 4: Horombo Huts (3720 m) - Kibo Camp (4700 m)

Hoogteverschil:  980 m  | Afstand:  10 km | Wandeltijd: 4-8 uren | Moeilijkheid:  zwaar | Omgeving: alpine woestijn 

Vandaag lopen jullie in een soort Alpenlandschap door naar een punt tussen de twee beroemde bergtoppen in (Kibo en Mawenzi). Het landschap hier is meer open en onbegroeid en biedt minder beschutting. Het is een pittige wandeling, vergeet dus niet om je aan een geschikt tempo te houden om je kracht op peil te houden voor de beklimming naar de top. Onze ervaren gidsen zullen je hierbij helpen. In de middag komen jullie aan bij het Kibo kamp voor de lunch, waarna jullie uit kunnen rusten ter voorbereiding op de grote dag! Het is raadzaam om goed uit te rusten en veel water te drinken.

 

Dag 5: Kibo Camp (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)

Stijging:  1195 m | Daling: 2175 m | Afstand:  16 km | Wandeltijd: 9-12  uren | Moeilijkheid:  zwaar| Omgeving: arctisch

‘s-Nachts begin je aan de klim naar de zogeheten Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika! Tot zonsopkomst zal je daarbij je zaklamp nodig hebben. De grootste uitdaging ligt in het eerste deel van deze klim. Er is 1 persoonlijke gids per 2 klimmers, zodat deze de klimmer fysiek en mentaal goed in de gaten kan houden. Na een steil pad bereik je Gilman’s Point. Vanaf hier is de Uhuru Peak niet ver meer, en relatief makkelijk te beklimmen. Eenmaal aan de top kunnen jullie genieten van een prachtige zonsopkomst, die op deze hoogte behoorlijk indrukwekkend is!

Na een klein feestje op de top, ga je weer terug naar de Kibo Huts voordat je verder afdaalt naar Horombo Huts voor een diner en overnachting. In totaal zul je vandaag zo’n twaalf uur onderweg zijn, dus bereid je voor op een zware dag! Let bij de afdaling goed op waar je je voeten neerzet, dat zal een blessure kunnen voorkomen.

 

Dag 6: Horombo Huts (3720 m) - Marangu Gate (1830 m)

Hoogteverschil:  1890 m | Afstand:  18 km | Wandeltijd: 5-6 uren | Moeilijkheid: gemiddeld  | Omgeving: regenwoud 

Vandaag dalen jullie verder af naar de uitgang van Kilimanjaro National Park, Marangu gate. Dit is een heerlijke wandeling van vijf tot zes uur door de prachtige bossen van de Kilimanjaro.

Na de afdaling komt de hele groep bij elkaar om elkaar te feliciteren. Daarna brengen we je terug naar je hotel waar je kunt rusten.

De kosten van het hotel zijn nog niet inbegrepen in de prijs. In overleg zoeken we graag een hotel dat past bij je wensen.

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7 - 8: naar Kilimanjaro airport

Vandaag kun je het rustig aan doen en eventueel de omgeving verkennen. Wie nog geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog een dag langer in de lodge blijven of de reis verlengen met een mooie safari door Tanzania of één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Wie direct na de klim via de Marangu route naar huis gaat, is op dag 8 weer in Nederland.

Wat voor conditie heb je nodig voor deze klim?

Omdat dit een prive beklimming is, heb je het tempo zelf in de hand. Klimervaring is niet perse nodig, maar je moet wel een goede conditie hebben. Je gaat per slot naar een hoogte van 5895 meter!

Als voorbereiding is het goed om kilometers te maken, zodat je gewend bent aan langere stukken lopen. De paden op de Kilimanjaro zijn goed en kennen geen steile afgronden, waardoor je geen last zult hebben van hoogtevrees.

Of iemand last krijgt van hoogteziekte is echter moeilijk in te schatten. Op de Maranguroute zijn de hoogteverschillen per dag behoorlijk, waardoor de kans wel aanwezig is. Een extra acclimatisatiedag bij de Horombo Huts kan daarbij helpen. Je kan dan uitrusten en een acclimatisatiewandeling naar maken, waarna je weer terug gaat om te slapen. Je lichaam krijgt dan de tijd om te wennen aan het leven op grotere hoogtes wat de kans om de top te halen aanzienlijk vergroot. De kosten voor deze extra dag zijn € 305,- per persoon. 

Om onze klanten zo goed mogelijk te helpen bij de voorbereiding op de Kilimanjaro beklimming, werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetrainingen verzorgt. Dit bedrijf helpt mensen hun lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Met deze training is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wie bij ons een Kilimanjaro beklimming boekt, ontvangt onder vermelding van het Tanzania Specialist factuurnummer gratis de Kilimanjaromodule ter waarde van €75,-.

Aarzel niet om ons te benaderen bij vragen over een goede voorbereiding – wij helpen je hier graag mee verder.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de knop onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in. Je krijgt dan bij benadering een prijs per persoon op basis van zes personen.
 3. Verstuur de aanvraag en wij nemen contact met je op!