Background mask

Saadani National Park aan de Indische Oceaan

Saadani National Park is een unieke plek voor een safari. Het is namelijk het enige wildpark dat gelegen is aan de Indische Oceaan, waardoor je de safari kan combineren met relaxen op het strand! Kijk niet raar op als je op het strand zit en er lopen een paar bavianen voorbij. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden met uitzicht op zee en perfecte toegang tot het witte palmstrand. Zo kan je in de zeer simpele “banda’s” overnachten of in de luxe lodges met mooie hutjes op palen.

Saadani National Park aapjes

Een bootsafari in Saadani National Park

Dit park biedt de uitgelezen kans om de natuur vanuit een ander perspectief te bekijken, namelijk vanaf het water. Door het park loopt de Wami River. Op deze rivier is het mogelijk een bootsafari te doen. Deze duurt ongeveer een uur en je hebt een grote kans om nijlpaarden en krokodillen vlak naast je boot te zien! Ook wordt de rivier omringd door vele verschillende vogelsoorten. Zo zie je vaak veel ijsvogels en met geluk de prachtige Afrikaanse visarend. Een andere bijzondere ervaring die je hier op kan doen is de wandelsafari. Hier ga je met een gewapende ranger te voet op pad.

Krokodil in Saadani

Minder goed park voor wildspotten

Wanneer je hierheen gaat voor een safari is het wel goed je te realiseren dat de dieren veel schuwer zijn dan in de noordelijke nationale parken. Dit komt onder andere doordat het dorpje Saadani middenin de natuur ligt en de omgeving deelt met de dieren. Veel van de wegen die je tijdens de safari gebruikt, worden ook door de bewoners van dit dorp gebruikt. Terwijl jij vanuit de safari jeep olifanten probeert te spotten, kan er zomaar een motor langsrazen op weg naar het dorp. Dit zorgt ervoor dat het ultieme safari gevoel soms ontbreekt. Je voelt dat je je niet middenin de bush bevindt.

Arend in Saadani NP

Wanneer je graag zoveel mogelijk dieren wilt spotten, is Saadani wellicht niet het beste park om naartoe af te reizen. Het komt vaak voor dat de dieren zich verschuilen in de hoge begroeiing en dat je op een paar bavianen na, niets ziet. In dat geval zijn de Noordelijke Nationale parken, zoals: Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan te raden. Wanneer je toch naar  Saadani national park zou willen gaan, is het het beste om twee overnachtingen te doen. Zo kan je de eerste dag in de middag inchecken in de lodge en daar genieten van de frisse zeebries. De tweede dag kan je in de ochtend een bootsafari doen in combinatie met een korte gamedrive en de middag ontspannen doorbrengen bij de lodge en op het strand.

Ligging en beste reistijd Saadani National Park

Saadani National Park is gelegen op ongeveer 100 kilometer ten noorden van Dar es Salaam en is te bereiken met de auto of het vliegtuig. In het regenseizoen in april en mei is het sterk af te raden dit park te bezoeken. De weinige wegen die er zijn, worden dan vaak onbegaanbaar.

Bij de Tanzania Specialist kun je je hele Tanzania reis op maat samenstellen.

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania