✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Saadani National Park aan de Indische Oceaan

Saadani National Park is een unieke plek voor een safari. Het is namelijk het enige wildpark dat gelegen is aan de Indische Oceaan, waardoor je de safari kan combineren met relaxen op het strand! Kijk niet raar op als je op het strand zit en er lopen een paar bavianen voorbij. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden met uitzicht op zee en perfecte toegang tot het witte palmstrand. Zo kan je in de zeer simpele “banda’s” overnachten of in de luxe lodges met mooie hutjes op palen.

Saadani National Park aapjes

Een bootsafari in Saadani National Park

Dit park biedt de uitgelezen kans om de natuur vanuit een ander perspectief te bekijken, namelijk vanaf het water. Door het park loopt de Wami River. Op deze rivier is het mogelijk een bootsafari te doen. Deze duurt ongeveer een uur en je hebt een grote kans om nijlpaarden en krokodillen vlak naast je boot te zien! Ook wordt de rivier omringd door vele verschillende vogelsoorten. Zo zie je vaak veel ijsvogels en met geluk de prachtige Afrikaanse visarend. Een andere bijzondere ervaring die je hier op kan doen is de wandelsafari. Hier ga je met een gewapende ranger te voet op pad.

Krokodil in Saadani

Minder goed park voor wildspotten

Wanneer je hierheen gaat voor een safari is het wel goed je te realiseren dat de dieren veel schuwer zijn dan in de noordelijke nationale parken. Dit komt onder andere doordat het dorpje Saadani middenin de natuur ligt en de omgeving deelt met de dieren. Veel van de wegen die je tijdens de safari gebruikt, worden ook door de bewoners van dit dorp gebruikt. Terwijl jij vanuit de safari jeep olifanten probeert te spotten, kan er zomaar een motor langsrazen op weg naar het dorp. Dit zorgt ervoor dat het ultieme safari gevoel soms ontbreekt. Je voelt dat je je niet middenin de bush bevindt.

Arend in Saadani NP

Wanneer je graag zoveel mogelijk dieren wilt spotten, is Saadani wellicht niet het beste park om naartoe af te reizen. Het komt vaak voor dat de dieren zich verschuilen in de hoge begroeiing en dat je op een paar bavianen na, niets ziet. In dat geval zijn de Noordelijke Nationale parken, zoals: Ngorongoro Conservation Area en Serengeti National Park aan te raden. Wanneer je toch naar  Saadani national park zou willen gaan, is het het beste om twee overnachtingen te doen. Zo kan je de eerste dag in de middag inchecken in de lodge en daar genieten van de frisse zeebries. De tweede dag kan je in de ochtend een bootsafari doen in combinatie met een korte gamedrive en de middag ontspannen doorbrengen bij de lodge en op het strand.

Ligging en beste reistijd Saadani National Park

Saadani National Park is gelegen op ongeveer 100 kilometer ten noorden van Dar es Salaam en is te bereiken met de auto of het vliegtuig. In het regenseizoen in april en mei is het sterk af te raden dit park te bezoeken. De weinige wegen die er zijn, worden dan vaak onbegaanbaar.

Bij de Tanzania Specialist kun je je hele Tanzania reis op maat samenstellen.