Background mask

Swahili (Kishwahili) – handige woorden en zinnen

Plan je een reis naar Tanzania? Dan kunnen sommige Kiswahili (ook wel kort: Swahili) woorden en zinnen erg handig zijn voordat het Tanzania avontuur begint.

swahili of kiswahili

Allereerst, Karibu Tanzania! Vertaald betekent het: Welkom in Tanzania! Een reis plannen naar een onbekende locatie is één ding, maar echt leren omgaan met een nieuwe gemeenschap is iets heel anders. We schrijven dit bericht omdat het altijd de moeite waard is om tijdens je vakantie wat basiskennis van de landstaal Swahili te leren en omdat je natuurlijk met je nieuwe kennis ter plaatse indruk kunt maken.

Een paar Swahili woorden kunnen deuren openen

Laten we eerlijk zijn! Iedereen is blij om af en toe een paar woorden in zijn eigen taal te horen in een gesprek in het Engels; Is het niet? Dus als je de moeite neemt om een paar zinnen in het Swahili te leren, krijg je gegarandeerd punten. Het dompelt je niet alleen dieper onder in de cultuur, maar vooral, het toont respect.

Aangezien het vooral om de inspanning en ook om de lol gaat, zijn fouten natuurlijk toegestaan.

Kiswahili in Tanzania

In Tanzania worden veel talen gesproken, maar Kiswahili is de belangrijkste en officiële taal. Swahili is een Bantoetaal (een stamtaal) en de meest gesproken taal in heel Afrika. Gelukkig is het dankzij de eenvoudige uitspraak ook een van de gemakkelijkst te leren.

Onderwerpen en woorden in het Swahili

Hieronder staan drie basisonderwerpen die erg handig kunnen zijn. Deze Swahili woorden bereiden je voor op een gesprek tijdens je Tanzania reis . Wees niet verlegen! Het beste is om het hardop te zeggen en te oefenen. Ps: je spreekt het uit zoals je het leest. Veel plezier en let’s go:

#1: Welkom en bedankt

Hallo Habari
Hoe gaat het? Habari yako / Habari gani?
(Heel) goed / goed Nzuri (sana) / Poa / Safi
Alsjeblieft Tafadhali
Dank u (hartstikke bedankt) Asante (sana)
Welkom Karibu
Tot ziens Kwaheri
Goedemorgen Habari za asubuhi?
Goedendag Habari za mchana?
Goedenavond Habari za jioni?
Welterusten Lala salama

#2: aanwijzingen & nuttige woorden

Ja Ndiyo
Nee Hapana
OK Sawa
Links Kushoto
Rechts Kulia
Vooraan Mbele
Achterkant Nyuma
Bovenstaand Juu
Onderstaand Chini
Daar gaan we! Twende!
hotel Hoteli
auto- Gari
Waar is de kiosk/supermarkt? Kiosk / supermarkt iko wapi?

#3: dieren

De Big Five zijn de bekendste wilde dieren in Oost-Afrika. Deze Kiswahili woorden zijn vooral handig op je safari !

olifant Tembo
buffel Mbogo
neushoorn Kifaru
Leeuw Simba (ja, zoals de leeuwenkoning)
luipaard Chui

Klaar! Met deze handige Swahili zinnen kun je meteen beginnen en je woordenschat toepassen op je rondreis door Tanzania.

Voor meer informatie voordat je op reis gaat, kun je onze post Tanzania: Feiten en handige tips raadplegen.

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania