Zebra's Ngorongoro krater

16-DAAGSE SAFARI IN TANZANIA - noordelijke parken

Vanaf €0* / 24/7 service / 16 dagen

*prijs p.p. incl. gids, safari-jeep, hotel en toegang tot de parken, excl. internationale vlucht (gebaseerd op 6 personen)

Background mask

16-DAAGSE SAFARI IN TANZANIA

Hou je niet zo van keuzes maken? Dan is deze route voor jou, want die combineert echt alles wat je maar van een safari in Tanzania zou willen!

Deze luxe safari is helemaal privé en biedt de kans om het land op je eigen tempo te ontdekken. En met deze 16-daagse safari zie je het eigenlijk allemaal. Je bezoekt alle vijf de nationale parken van het noordelijk circuit, gaat op maar liefst twee wandelingen door de ongerepte natuur, ziet de meest fantastische landschappen in afgelegen gebieden, en hebt een aantal culturele ontmoetingen die je niet snel zult vergeten. Een safari kan haast niet beter! 

Waar wacht je op? Kies hieronder uit zilveren, gouden of vijfsterren platinum hotels en bereid je voor op de reis van je leven!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport
 • Dag 2: Een wandeling van het dorpje Materuni naar de Kuringe waterval
 • Dag 3: Arusha National Park
 • Dag 4: Tarangire National Park
 • Dag 5: Tarangire National Park
 • Dag 6: Lake Manyara National Park
 • Dag 7: Cultuurproeven in Mto wa Mbu: Mountainbiketocht & Maasai dorp
 • Dag 8: N/D
 • Dag 9: N/D
 • Dag 10: Serengeti National Park (centraal west/oost)
 • Dag 11: Serengeti National Park (centraal west/oost)
 • Dag 12: Serengeti National Park (centraal west/oost)
 • Dag 13: Ngorongoro Conservation Area (incl. Krater)
 • Dag 14: Uitstap naar de Empakaai krater
 • Dag 15: Bezoek Lake Eyasi en de Hadzabe stam
 • Dag 16: De laatste dag en dan naar huis vanaf Kilimanjaro Int. Airport

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro International Airport

Als je Kilimanjaro International Airport uitloopt, staat je persoonlijke Tanzania Specialist gids al met een grote glimlach op je te wachten: 'Karibu Tanzania - welkom in Tanzania!' De gids brengt je direct naar je hotel, waar je kunt uitrusten van de reis en kunt genieten van de Afrikaanse sfeer. De volgende dag neemt de gids je mee op een exclusieve, privé-safari waarvan je zelf het tempo bepaalt. Geniet van de luxe van een eigen safarijeep en maak gebruik van de vrijheid door zo lang je wilt naar de dieren te kijken!

Dag 2: Een wandeling van het dorpje Materuni naar de Kuringe waterval

Een wandeling van Materuni naar de Kuringe watervallen is perfect voor degenen die de Mount Kilimanjaro willen ervaren zonder echt te beklimmen! Vanuit Materuni neemt een lokale gids je mee op een prachtige wandeling van 40 minuten naar de verbazingwekkende waterval van 70 meter hoog. Op 2500 meter boven zeeniveau loopt het pad door valleien en tropische regenwouden, met schitterende wijde uitzichten en plantages vol met koffie, bananen en avocado's.

Dag 3: Arusha National Park

Je eerste echte ontmoeting met wilde dieren staat vandaag op je te wachten in Arusha National Park. Het park dicht bij Arusha staat bekend om de overvloed aan tropische vogels, de aanwezigheid van de zwarte en witte Colobus aap en een paar zeldzame albinobavianen. Je spot er dus waarschijnlijk de Colobus aap en zeldzame vogelsoorten, zoals de zilveroorneushoornvogel. En als je heel veel geluk hebt, zie je de albino. Naast de bijzondere dieren, is er ook een meer, een paar kraters, watervallen, bergen en prachtige uitgestrekte glasvlakten.

Dag 4 - 5: Tarangire National Park

Het is de hemel op aarde voor grote groepen olifanten: Het Tarangire National Park. Dit komt door de grote hoeveelheid baobabbomen die in het droge seizoen een bron van water zijn voor olifanten. Deze bomen kunnen honderden jaren oud worden en olifanten gebruiken een speciale techniek om er vocht uit te halen. Daarnaast is de Tarangire-rivier die door het park loopt, de enige andere waterbron in dit seizoen. Dus je kunt je voorstellen dat deze plek een paradijs is voor grote groepen van wel 250 olifanten.

Dag 6: Lake Manyara National Park

Lake Manyara National Park ligt op een schitterende plek pal langs de 400 meter diepe Great Rift Valley. Dit pareltje vind je tussen het Tarangire National Park en de Ngorongoro Krater. Het bijzondere aan dit park zijn de verschillende soorten landschappen en dieren, waardoor je je ogen altijd uitkijkt. De ene dag bezoek je in alle rust het meer of wandel je door een dicht regenwoud met honderden apen en vogels. De andere dag zie je olifanten in het bos lopen of ga je naar de beroemde Manyara-nijlpaardenpoel waar je de nijlpaarden ziet baden. Je krijgt er geen genoeg van!

Dag 7: Cultuurproeven in Mto wa Mbu: Mountainbiketocht & Maasai dorp

Mto wa Mbu is een dorp vlakbij het Lake Manyara National Park, waar het opvalt als een groene oase in het midden van de omringende Maasai vlaktes. Proef een stukje cultuur en ontdek dit charmante dorp, de groene natuur eromheen en de bananenplantages door op een mountainbike te stappen. Stap daarna van je fiets af om een Maasai-dorp om de hoek te bezoeken, waar een paar Maasai stamleden je alles vertellen over hun manier van leven.

Dag 8 - 9: N/D

Dag 10 - 12: Serengeti National Park (centraal west/oost)

Zeg je safari, dan zeg je Serengeti National Park. Waarom? Je krijgt hier de kans om de grootste trek van wilde dieren te zien. De 2,5 miljoen gnoes, zebra's en gazellen denderen door het park, zoekend naar gras. Zie je het al voor je? Het park heeft nog iets uitzonderlijks: er leeft een enorme hoeveelheid roofdieren. Met de 4000 leeuwen, 225 cheeta's, 1000 luipaarden, 3500 hyena's en honderden wilde honden beleef je de wildste kant van een safari. Ben je klaar om samen met de gids op avontuur te gaan?

Dag 13: Ngorongoro Conservation Area (incl. Krater)

De beroemde Ngorongoro-krater is één van de zeven natuurwonderen van Afrika. Toen er twee miljoen jaar geleden een enorme vulkaan uitbarstte, ontstond deze krater. Door de vruchtbare lava is er een uniek ecosysteem gecreëerd, waardoor dit nu het dichtstbevolkte gebied met dieren in Afrika is. Als je in de krater bent, kijk je je ogen uit. Duizenden leeuwen, zebra's, buffels en zwarte neushoorns omringen je. Er is meer, want de uitzichten zijn indrukwekkend. Nieuwsgierig naar een voorproefje van dit wereldwonder? Bekijk hier de video en bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

Dag 14: Uitstap naar de Empakaai krater

De Empakaai-krater ligt ongeveer 40 kilometer ten noordoosten van zijn beroemde grote broer: de Ngorongoro-krater. Dat voelt voor de broers bijna aan als het einde van de wereld. Vanaf de rand loop je in 45 minuten naar beneden richting het meer aan de onderkant van de krater. Er staat een verrassing op je te wachten, want een roze tint verwelkomt je. Het meer is vaak bedekt met groepen flamingo's. Het uitzicht vanaf de rand van de krater is geweldig, want op heldere dagen kun je zelfs de majestueuze Ol Donyo Lengai zien.

Dag 15: Bezoek Lake Eyasi en de Hadzabe stam

Een bezoek aan het Eyasi-meer en de plaatselijke Hadzabe-stam is een dagtocht vol verrassingen. Het Eyasi-meer is een seizoensgebonden ondiep zoutmeer ten zuiden van de Ngorongoro Hooglanden. Het is een paradijs voor vogelliefhebbers. Maar je spot er ook nijlpaarden in het ondiepe water. Pak je verrekijker erbij om daarna ook de Afrikaanse lepelaar, flamingo's, grijskopmeeuwen, grote witte pelikanen en bonte strandloper te spotten. Sluit af met een kijkje in het leven van de Hadzabe-bosjesmannen, meesters in boogjacht.

Dag 16: De laatste dag en dan naar huis vanaf Kilimanjaro Int. Airport

De laatste dag is aangebroken! Vlieg je later op de dag naar huis? Dan ontspan je eerst nog wat langer in de lodge, voordat de chauffeur je naar Kilimanjaro International Airport (JRO) brengt. Wil je dat deze ervaring nog een paar dagen duurt? Voeg dan een paar dagen aan je vakantie toe en geniet op één van de paradijselijke eilanden van Tanzania: Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania