Background mask

Waarom raden wij aan om te overnachten in en luxe tentenkamp in de Serengeti

[Section]

[Text]

Soms twijfelen klanten erover om in de Serengeti in een luxe tentenkamp te verblijven. Sommige mensen houden helemaal niet van kamperen en associeren het met weinig comfort.

Dit is zeker niet van toepassing. De luxe tentenkampen in de Serengeti zijn er in vele soorten en maten, van gewoon luxe, tot zeer luxe. Zo hebben onze luxe tentenkampen altijd hoge bedden met goede matrassen en eigen badkamer en wc. De luxe kamers doen zeker niet onder doen van die van een hotel of lodge waar je anders zou slapen.

[/Text]

[Picture]

Luxe safari camp ole serai

[/Picture]

[/Section]

Velen herinneren de tentenkampen in de Serengeti als hét hoogtepunt van hun vakantie.

[Section]

[Picture]Morning Serengeti Tanzania Specialist

[/Picture]

[Text]

In een tentenkamp beleeft je de Serengeti het meest intens. Dit komt doordat je veel meer het gevoel hebt echt onderdeel te zijn van de natuur, omdat je echt midden in de bush verblijft. Het is een onbeschrijfelijk gevoel de zon onder te zien gaan terwijl je bij een kampvuur geniet van een heerlijk drankje midden in de bush. En de zonsopkomst is nergens mooier dan dat je vanuit je tent naar buiten kijkt over de eindeloze vlaktes van de Serengeti. Terwijl er nog een giraffe en een paar buffels te zien zijn naast een prachtige Acacia boom. Als je geluk hebt, komt de grote trek met meer dan 2 miljoen grazende dieren langs je tent gelopen. Dat is toch helemaal geweldig!

[/Text]

[/Section]

Maar hoe zit het dan met de veiligheid?

Je verblijft inderdaad midden in de bush. Daarom is het belangrijk om een aantal dingen te weten.

  • Wij kunnen bang zijn voor dieren, maar zij zijn dat andersom ook, dus ze komen liever niet teveel in de buurt (met name de jagende dieren).
  • Prooidieren, ofwel grazende dieren zoals zebra’s en Gnoe’s komen hierdoor juist tegen de nacht wel weer dichter naar de mensen toe, omdat ze daar het idee hebben veilig te zijn, omdat bijvoorbeeld big five roofdieren zoals de leeuw daar liever niet in de buurt komen.
  • Er zijn is in ieder tentenkamp mensen van de Maasai stam. Zij zijn gewend om midden in de natuur te leven en weten ook hoe zij hiermee om moeten gaan. Zij zullen je in de avond naar de tent brengen en in de ochtend van de tent naar het restaurant brengen.

Tanzania Specialist werkt samen met verschillende luxe tented camps. Als je dus bij ons zo’n tentenkamp boekt, dan weet je zeker dat het aan bovenstaande voorwaarden zal voldoen.

Wij van Tanzania Specialist zijn groot fan van tented camps, met name door de enthousiaste reacties altijd achteraf van onze klanten. Je ervaart het ultieme safari gevoel en de geluiden van de wilde dieren in de nacht vergeet je nooit meer.

Slapen in een tented camp is veilig, je hoeft dus niet bang te zijn. De Masaai houdt alles rondom je tent goed in de gaten. Roofdieren zijn bang voor de Masaai en mensen dus die blijven op gepaste afstand.

Je staat versteld wat de Tanzanianen voor elkaar krijgen midden in de bush. Heerlijk eten en een gezellig kampvuur. Wij vinden dat een Tented camp in de Serengeti niet in je reisvoorstel mag ontbreken.

Uiteraard is alles mogelijk en passen we het reisvoorstel aan op jouw persoonlijke wensen. Als jullie het echt niet willen, werken we ook samen met tientallen hotels en lodges in Serengeti.

Bekijk hier onze Tanzania reizen

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania