Background mask

Voorbereiding Kilimanjaro beklimming: Tips & Tricks

Mocht je zin hebben om de Kilimanjaro te beklimmen, dan kom je alles te weten over de ideale voorbereiding voor de Kilimanjaro. Ontmoet Nico en Paul, twee van onze onwijs enthousiaste en gezellige gidsen die al jarenlang de berg beklimmen en velen naar de top hebben gebracht.

Tijdens hun laatste beklimming hebben ze wat prachtige foto’s geschoten. Op de groepsfoto met twee gasten, Nico (rechts) en Paul daarnaast. De andere foto’s zijn de favoriete foto’s tijdens de klim van Nico en Paul.

Paul & Nico

Om jullie te helpen met de voorbereiden hebben we Nico en Paul gevraagd wat volgens hun de drie belangrijkste tips waren om jezelf de ultieme voorbereiding Kilimanjaro te geven. Hieronder volgt hun advies:

 

  • Voorbereiding Kilimanjaro tip 1: Train jezelf juist!

Het beklimmen van de Kilimanjaro is geen race, je hoeft dus niet 2 uur achter elkaar te kunnen joggen. Wel moeten je voeten er aan gewend zijn om vele uren per dag in een langzaam maar gestaag tempo te kunnen lopen met enkele korte tussenstops. Je loopt dus niet kort op 80% van je kunnen, maar eerder andersom.

Train jezelf dan ook op deze manier! Het beste is natuurlijk om dit te doen door buiten in de natuur te hiken. Kan dit niet, dan is de sportschool een mooi alternatief. Probeer tijdens het hiken de afstanden langzaam op de bouwen om je voeten te laten wennen en blessures te voorkomen. Begin met enkele uurtjes wandelen en bouw dit steeds op.

 

  • Voorbereiding Kilimanjaro tip 2: Simuleer de omstandigheden

Om jezelf de beste op de Kilimanjaro voor te bereiden is het belangrijk dat je weet wat je kunt verwachten. Tijdens de klim zal je door verschillende landschappen trekken en zeer uiteenlopende temperaturen tegenkomen. Hierbij zal je verschillende soorten kleding dragen. Wij hebben ondervonden dat het dan ook helpt om de schoenen en kleding te dragen die je tijdens de klim ook zult dragen. Daarnaast zal je een kleine dag rugzak dragen, neem deze dan ook mee. Ga ook eens wandelen op een minder mooie dag, bijvoorbeeld in de regen. Zo raak je gewend aan de verschillende weersomstandigheden waardoor je slagingskans hoger wordt. Daarnaast verhoog je ook nog eens je weerstand!

 

  • Voorbereiding Kilimanjaro tip 3: Eet gezond!

Misschien heb je dit wel eens gehoord, maar ze zeggen wel eens ‘je bent wat je eet’. En dit is natuurlijk ook wel een beetje zo. Zorg dus dat je eet als een winnaar! Je spieren krijgen flink wat te verduren tijdens de voorbereiding van de klim, geef je spieren dan ook de beste kans om zich te herstellen door genoeg en gezond te eten. Hierdoor zal je niet alleen sneller vooruitgang boeken, maar verklein je ook de kans op spierpijn!

 

  • Extra tip: Zorg voor de goede begeleiding tijdens de klim.

Het zorgen voor de juiste gids is misschien wel de belangrijkste tip. Een goede gids leidt je niet alleen naar de top, maar zorgt ook onderweg dat je in goede conditie verkeerd zodat ze op tijd de signaleren van bijvoorbeeld hoogteziekte kunnen zien en voorkomen. Paul en Nico houden einde van elke dag zal een evaluatie, waarbij je hartslag en zuurstof wordt gemeten en de volgende dag besproken zal worden. Punten als kledingadvies en andere tips en tricks zullen hier worden doorgenomen. Na een tweede hartslag en zuurstof meeting aan het begin van de dag weten ze zeker dat je gezond en wel aan de volgende dag kunt beginnen.

Paul en Nico zijn enkele van onze toppers. Doordat wij onze eigen gidsen selecteren zorgen wij in ieder geval voor dat onze gasten alleen met de beste naar de top gaan om veiligheid te garanderen en de kans op slagen te vergroten! Mede dankzij deze jongens is het succes van de beklimmingen van Tanzania Specialist zo groot. Ga nooit zomaar de klim maken zonder dat je weet welk lokaal bedrijf je klim uitvoert. Bij ons weet je in ieder geval zeker dat je enkel met toppers als Paul en Nico de berg op zult gaan!

We wensen jullie veel succes met de voorbereidingen!

Ps. Voorbereiding Kilimanjaro tip 4: Bekijk hieronder de verschillende routes en kijk welke route het beste bij jou past.

De beste voorbereiding op de beklimming is natuurlijk om een reis te boeken. Hierdoor stel je voor jezelf een doel en motiveer je jezelf om te gaan trainen, zodat je die top ook daadwerkelijk gaat behalen!

Hier vind je alle routes indien je zegt: Kilimanjaro beklimmen wordt mijn nieuwe uitdaging.

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania