✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Waar staat Tanzania Specialist voor?

Hoewel je in dezelfde nationale parken zult komen zul je bij ons toch een hele andere safari ervaring krijgen. Tja dat zeggen ze allemaal, hoor ik je denken….. Maar waarom zou je ervaring dan anders zijn als je kiest voor Tanzania Specialist. Dit komt doordat wij een eigen kantoor hebben in Tanzania en wij dus niet afhankelijk zijn van wat voor keuze een lokale partner voor ons/jullie maakt m.b.t. de vakantie.

Tanzania Specialist zet het belang van de klant echt op de eerste plek!

Bij ons ligt de nadruk op:

  • de kwaliteit van de (privé) gamedrives, waarbij de tijd in het park maximaal zal zijn (én waarbij jullie zelf beslissen hoe laat jullie willen beginnen én stoppen)
  • de beste accomodaties gekozen uit oogpunt van de klant en de locatie m.b.t. de planning voor de gamedrive
  • geen limiet m.b.t. de af te leggen kilometers, waardoor wij vaak op plekken kunnen komen waar de veel touroperators niet zullen komen, en de gamedrive dus in veel mooiere / rustigere gebieden zal zijn. De kans om als enige jeep bij een groep leeuwen te staan, wordt hierdoor vele malen groter.
  • mooie en goed onderhouden safari jeeps
  • zorgvuldig geselecteerde en opgeleide wildlife gidsen, minder dan 10% komt bij ons door de selectieprocedure heen

Dit zijn uiteraard geen kosten verlagende aspecten, en hiermee zwemmen wij tegen de richting in van andere bedrijven. Kortom wij willen écht de mooiste vakantie ervaring willen bieden.

Kwaliteit is onze eerste prioriteit!

Dat is waar wij Tanzania Specialist voor staat! En al zullen meerdere reisbureau’s in Nederland dit misschien wel willen. Als je het niet van begin tot eind onder controle hebt, dan ben je voor het laatste stukje (dus de afhandeling van de reis in Tanzania) overgeleverd aan de Tanzaniaanse Touroperator. Het is dus echt geen onwil, zowel van het Nederlandse reisbureau als van de lokale touroperator in Tanzania. Maar beiden strijden voor hun marge, en dit gaat ten kosten van de bovengenoemde punten helaas.

Tanzania Specialist heeft alles van A tot Z in eigen hand!

Doordat Tanzania Specialist in Nederland en in Tanzania dus hetzelfde bedrijf is, hoeven wij maar 1 keer iets aan jullie reis te verdienen in plaats van 2 keer. Wat wij hiermee besparen wordt dus gestopt in mooiere gamedrives, betere lodges en de beste gidsen. Dit gaat iedereen terug vinden in de beleving van zijn/haar vakantie.

Tanzania Specialist voorziet haar klanten van alle mogelijke garanties:

SGR (Stichting Garantiefonds reisgelden), ANVR en Calamiteitenfonds. Dit zijn alle keurmerken die een reisbureau de klant maar kan bieden om haar alle mogelijke zekerheden te bieden. Tanzania Specialist ondergaat hiervoor strenge testen, om als bedrijf de maximale zekerheden aan de klant te kunnen bieden.

Wat wij zoal tegen komen:

Hoewel de andere 3 grote aanbieders van Safari reizen in Nederland dit ook zullen zeggen komen wij in de praktijk reisvoorstellen tegen die de kwaliteit van de reis niet ten goede komen. Hieronder volgen enkele voorbeelden:

  • Nadat je bent geland op Kilmanjaro International Airport, de klanten laten overnachten in Karatu ( 200 km. vanaf het vliegveld). Hierdoor zul je na de vlucht nog eens 4 uur in het donker moeten rijden, voordat je hier zult aankomen (in geval van safe driving). Om vervolgens de volgende dag 80 km. dezelfde weg terug te rijden om hier gamedrive te kunnen houden in Tarangire National Park.
  • Vanuit de Serengeti door Ngorongoro National park naar naar het hotel in Karatu rijden (250 km) en dan de dag erna weer de helft terug rijden naar de Ngorongoro voor de gamedrive.
  • Gidsen die bij ons komen werken, die aangeven dat ze bij andere bedrijven maar een x-aantal kilometer per dag mochten rijden, en als ze meer rijden, de brandstof uit eigen zak moeten betalen. etc. etc.

Je zult begrijpen dat dit ten kosten zal gaan van de gamedrives en de beleving van jullie Tanzania vakantie. Jullie komen wel in alle parken, al zal het in een hoog tempo gaan, anders kunnen je het niet halen. Nogmaals, het is een keuze, als jullie hier akkoord mee zijn, dan kunnen jullie hier de bewuste keuze voor maken. Maar het ergste vinden wij dat de klanten dit van tevoren natuurlijk niet weten. En zij ons achteraf bellen wat ze hebben meegemaakt en dat ze spijt hebben van de keuze.

Hoe kan het dat dit gebeurt?

Dit heeft alles te maken met de concurrentie in het vak, helaas! Omdat de lokale touroperators moeten vechten om dit soort klanten binnen te houden, moeten ze goede prijsvoorstellen doen aan de Nederlandse reisbureau’s. Om dit waar te kunnen maken, gaan ze inderdaad overdreven om rijden om de klanten toch in hun eigen hotel te laten overnachten (bijv. in Karatu). Waardoor je dus aanzienlijk vroeger moet vertrekken uit het park en de gamedrive dus veel korter zal zijn. Om het maar niet te hebben over de gelimiteerde kilometers.

Waarom dan deze blog?

Uiteindelijk voor jou als klant! Wij doen zoveel moeite om onze klanten de mooiste vakantie ervaring te kunnen geven. We hebben het er intern meerdere keren over gehad hoe we dit kunnen overdragen aan onze klanten. We leveren “bloed, zweet en tranen” om dit voor elkaar te krijgen. We hebben zelfs 3 Nederlandse medewerkers ter plaatse voor onze klanten. Maar ook zeker om deze kwaliteit hoog te houden. En uiteindelijk heeft onze transport manager gevraagd om hier een artikel over te schrijven.

We wensen iedereen een warm welkom in Tanzania, Karibu sana!!

Via deze link kun je verder kennis maken met onze transport manager

 

Bekijk hier je toekomstige Tanzania safari