Background mask

Waar staat Tanzania Specialist voor?

Tanzania Specialist staat voor kwaliteit en flexibiliteit tijdens de safari. Dit leggen we graag even uit!

KWALITEIT

 • We maken gebruik van Nederlandstalige verkoopmedewerkers die wonen en werken in Tanzania. Zij weten ontzettend veel over het land en kunnen jullie perfect adviseren bij het plannen van jullie safari. Ze nemen daarbij graag hun eigen ervaring als voorbeeld.

 

 • We hebben een kantoor zowel in Nederland als in Tanzania, met zowel Nederlandse als Tanzaniaanse leiding en medewerkers. We hebben eigen auto’s en gidsen, en directe contacten met de hotels. Door deze korte lijntjes kunnen wij de scherpste prijs garanderen, in tegenstelling tot veel andere Nederlandse reisbureaus die afhankelijk zijn van derden.

 

 • We hebben twee Nederlandssprekende medewerkers ter plaatse voor vragen tijdens jullie safari.

 

 • We organiseren puur en alleen privé safari’s. Dit zorgt voor kwalitatief goede gamedrives, waarbij de chauffeur rekening houdt met jullie wensen. En in in tegenstelling tot bij groepssafari’s bepalen jullie zelf hoe laat jullie beginnen en eindigen met een gamedrive.

 

 • In ons bestand vinden jullie de beste lodges en resorts: de beste kwaliteit voor de meest gunstige prijs, zo gunstig mogelijk gelegen op de route. Onze medewerkers bezoeken alle lodges regelmatig, om zo de kwaliteit te allen tijde te kunnen garanderen.

 

 • bij ons geen beperking in af te leggen kilometers.

 

 • We maken gebruik van mooie en goed onderhouden safariwagens van Tanzania Specialist zelf.

 

 • Bij ons werken alleen zorgvuldig geselecteerde en goed opgeleide safarigidsen.

 

 • Wij zijn aangesloten bij zowel SGR (Stichting Garantiefonds reisgelden), ANVR en het Calamiteitenfonds. Dit zijn alle keurmerken die een reisbureau haar klanten kan bieden. Tanzania Specialist ondergaat hiervoor strenge testen. Maar in onze ogen is het noodzakelijk om onze klanten alle mogelijke zekerheden te bieden bij het boeken van een speciale vakantie als deze.

FLEXIBILITEIT

 • Wij stemmen het safariprogramma helemaal op jullie wensen af. Willen jullie liever een andere lodge dan in het voorstel? Of misschien een dag langer Serengeti? Onze verkoopmedewerkers hier in Tanzania luisteren graag naar jullie wensen, adviseren waar ze kunnen, en doen hun best jullie zoveel mogelijk tegemoet te komen.

 

 • Daar waar andere bedrijven deals hebben met specifieke lodges, kunnen wij jullie in ieder gewenste lodge onderbrengen. Zie je een lodge op internet waar jullie graag zouden willen verblijven? Wij kunnen dat regelen!

 

 • We checken de beschikbaarheid van de lodges pas na bevestiging van de reis. Dit betekent dat we met de data kunnen schuiven. We kunnen het programma afstemmen op bijvoorbeeld de vliegtickets. Zijn die een dag later een stuk goedkoper? Voor ons geen probleem!

 

 • We hebben een groot bestand van lodges en resorts. We zijn daarom flexibel als een lodge onverhoopt volgeboekt blijkt op de door jullie aangegeven datum. In dit geval zijn wij altijd in staat om een vergelijkbare lodge in dezelfde prijsklasse te vinden. Uiteraard in overleg met jullie.

 

Dit zijn stuk voor stuk punten die de kwaliteit van jullie vakantie ten goede komen…! Door te kiezen voor Tanzania Specialist zijn jullie verzekerd van een supermooie reis, precies aangepast op jullie wensen. Wat wil je nog meer?

Mocht je nog twijfelen tussen ons en een andere aanbieder, dan wijzen wij graag op een aantal punten die jullie Tanzania vakantie nadelig kunnen beïnvloeden:

 

 • Direct na aankomst op Kilimanjaro International Airport doorrijden naar Karatu om daar te overnachten. Touroperators doen dit als het hotel in Karatu van henzelf is. Het is voor hen dan goedkoper om jullie daar te laten overnachten. Maar Karatu ligt op 200 kilometer afstand van Arusha, waardoor je meteen na aankomst vier uur in de auto zit. Waarna je vaak de volgende dag naar Tarangire National Park gaat, en dus weer 80 kilometer over dezelfde weg terugrijdt.

 

 • Vanuit de Serengeti door het Ngorongoro National park naar het hotel in Karatu rijden (250 km).  De dag erna weer naar Ngorongoro voor de gamedrive in de krater. Opnieuw met de reden dat het hotel in Karatu van de touroperator zelf is, en dat dit dus goedkoper is. Maar dit gaat ten koste van je gamedrive in de Serengeti. Je moet namelijk voor zes uur ’s avonds uit het Ngorongoro Conservation Area zijn. Dit betekent dat jullie aan het begin van de middag uit Serengeti moeten vertrekken.

 

 • Een beperkt aantal kilometers rijden per dag. We horen van gidsen dat safaribedrijven regels hanteren voor het aantal kilometer dat ze per dag mogen rijden. Dit om kosten te besparen. Gaan gidsen hier overheen, dan moeten ze de extra brandstof veelal uit eigen zak betalen. Vooral lokale touroperators hanteren deze regel, om zo scherpe prijzen aan de Nederlandse reisbureaus te kunnen geven.

 

Boek hier je toekomstige Tanzania safari!

Het team van Tanzania Specialist

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania