✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Waarom doen wij geen groep safari meer?

Een Safari rondreis is een belevenis die je waarschijnlijk maar 1 keer in je leven zult meemaken. Tanzania Specialist heeft voorheen groep safari’s georganiseerd. Maar hieruit kwam in 90% van de gevallen naar voren dat als ze het nog een keertje over zouden kunnen doen, ze het toch liever als privé safari zouden willen doen.

Mensen hebben verschillende voorkeuren, zo zijn er mensen die speciaal naar Tanzania komen om de mooie vogels te spotten en hier ook uitgebreid de tijd voor nemen om de perfecte foto te kunnen schieten. Maar er zijn ook mensen die bijv. van leeuwen of luipaarden houden en de Big Five willen zien. Als die bij elkaar in de groep zitten, dan wil de ene helft doorrijden op zoek naar de leeuwen. Terwijl de ander nog niet de perfecte foto van die vogel heeft. Er zijn dus vaak tegengestelde wensen in den groep. Ditzelfde hebben wij vaak gehoord met vroeg of laat beginnen aan de safari. Wil de ene het liefst om 6:00 uur op, dan wil de andere liever eerst die dag even lekker rustig ontbijten en om 10:00 aan de safari beginnen.

Dit zijn veel gehoorde argumenten waarom mensen achteraf toch liever hadden gekozen voor een privé safari. Dan kun je inderdaad zelf beslissen hoe laat je de volgende dag van start zult gaan en hoe laat je die middag weer wilt stoppen. Of dat je tussendoor even in de lodge wilt lunchen. Dit is dan allemaal aan jullie.

En scheelt dat nu echt zoveel geld een prive safari of een groep safari?
Een safari is opgebouwd uit 3 grote kostenposten, namelijk: de safari-jeep-huur, de entreegelden van de Nationale Parken en de kosten van de accommodaties. Eigenlijk bespaar je met een groepssafari alleen iets op de safari-jeep-huur. Omdat je de kosten van de safari-jeep in dat geval deelt met meerdere personen. Dus 1/3e van de reis zal iets goedkoper worden.

Het is dus niet ineens zo dat het dan van een dure vakantie verandert in een goedkope vakantie. Het zal altijd een dure vakantie blijven.

Wij zijn er hierom dan ook van overtuigd dat het vele malen beter is een safari altijd als privé safari uit te voeren. Het zal ietsje duurder zijn, maar het genot van de vakantie zal vele malen sneller toenemen.

En als je dan voor de 5e keer nog eens een foto wilt maken van een groep zebra’s, dan hoef je je ook niet bezwaart te voelen om aan de gids te vragen of hij nog eens wil stoppen. Of als je na een half uur nog geen genoeg hebt van een groep leeuwen of een vogel. Dan blijf je toch gewoon staan en genieten van het uitzicht!

Zoek medereizigers die met je meewillen
Een betere optie is het om bekenden te zoeken die met jullie mee zouden willen. Indien jullie al een band hebben en wellicht veelal dezelfde wensen, dan zal het een beter idee zijn om hen mee te vragen. Ook al hebben jullie al geboekt, dan kunnen er altijd nog mensen bij jullie in de auto mee en dan zullen we deze kosten gewoon nog verrekenen. Ook als alles al betaald is, het verschil wordt dan gewoon retour gestort.