✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Met kind op safari

Regelmatig krijgen we bij Tanzania Specialist de vraag of je met kind op safari kan en vanaf welke leeftijd is het nou leuk om op Safari in Afrika te gaan? Wij helpen je graag verder!

Persoonlijk komen we er niet onderuit om veel te reizen naar Tanzania voor Tanzania Specialist met onze dochter van 1,5. Regelmatig reizen we  naar ons kantoor in Arusha en doen we inspecties in de lodges, ook in de parken.

Er is geen minimale leeftijd voor toegang in de parken wanneer je met je kind op safari gaat. Als ouder kun je het beste inschatten wat goed is voor je kind. De meeste lodges zijn voorzien van een campingbedje of ledikant. Tanzania Specialist werkt samen met partners die zich richten op kinderen. Zo zijn er perfecte lodges te boeken in de parken die activiteiten voor kinderen organiseren of  kun je in sommige gevallen ook oppas service regelen.

In de praktijk zien we dat  er veel geboekt wordt door gezinnen met kinderen vanaf 6 jaar. T/m 15 jaar wordt er in de parken het kindertarief gerekend.

Mocht je je kinderen nog iets te jong vinden om op Tanzania safari te gaan, is een vakantie op Zanzibar een geweldig alternatief.

 

Tips voor met kind op safari

Met je kind op safari in Tanzania, we geven je hieronder een aantal tips die je kunnen helpen bij het maken van een juiste keuze. Dit op basis van onze eigen ervaringen:

  • Wij adviseren mensen die reizen met kinderen accommodaties te kiezen met een zwembad. Zo kunnen de kinderen na een (lange) safari dag zich nog even lekker uitleven.
  • Het eten in Tanzania is kindvriendelijk en de mensen zijn heel behulpzaam wanneer er een alternatief gerecht nodig is.
  • Wanneer je met kleine kinderen gaat reizen naar Tanzania, laat je dan tijdens een consult bij de GGD goed informeren over eventuele inentingen en medicijnen die nodig zijn.
  • Flying doctors. We adviseren ouders die met kleine kinderen reizen zich extra te verzekeren voor flying doctors. Mocht er iets zijn kan er altijd een helikopter snel ter plaatse zijn.
  • Neem speelgoed mee in de safari jeep, zo kunnen de kinderen zich prima vermaken onderweg
  • Neem vanuit huis lekkere koekjes of liga’s mee zodat je de kinderen iets kan bieden tijdens het rijden wanneer ze lekkere trek hebben

De meeste kinderen zijn gek op dieren zoals de indrukwekkende dieren van de big 5, dus voor jong en oud is een safari een groot plezier!

Bekijk alle Tanzania reizen in ons aanbod of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies wanneer je met kind op safari wil. We denken graag met je mee!