Lake eyasi

Lake Eyasi

Background mask

Lake Eyasi

Lake Eyasi is een seizoensgebonden en ondiep endorisch zoutmeer op de bodem van de Great Rift Valley, ten zuiden van de Ngorongoro-highlands. Dit grote meer, in het noorden van Tanzania, ligt hoog boven zeeniveau. In tegenstelling tot de savanne en dorre vlaktes van de noordelijke nationale parken, vind je bij  Lake Eyasi hoge palmbomen langs de oevers. Neem tijdens je bezoek alle tijd van de rust te genieten en de natuurlijke omgeving in je op te nemen.

Wilde dieren rond het meer

Het Eyasi-meer trekt geen grote wildpopulaties aan zoals dat wel het geval is in de aangrenzende parken en beschermde gebieden. De Big Five zul je hier niet spotten, maar het meer is wel een droom voor vogelliefhebbers vanwege de vele soorten vogels die hier leven. In de ondiepe wateren komt van juni tot november een enorme diversiteit aan broedende watervogels voor. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de grote populaties flamingo’s en grote witte pelikanen. Er zijn ook Afrikaanse lepelaars, Fischer-dwergpapegaaien, grijskopmeeuwen, bonte kluten, dwergfazanten, ooievaars, baardvogels, wevers en nog veel meer vogels te vinden rond de oevers van het Eyasi-meer.

Een ander mooi gezicht zijn de vele nijlpaarden bij Lake Eyasi. Het meer biedt hen een plek om overdag de hete zon te vermijden. Het is bekend dat deze imposante dieren afkoelen in het brakke water als het meer vol is. Er zijn ook regelmatig andere dieren aanwezig in de bronnen in de omliggende regio.

Hadzabe Bosjesmannen die aan het Eyasi-meer wonen

De Hadzabe-bosjesmannen leven in de regio rond het meer. Het is één van de weinige overgebleven stammen die nog steeds op dezelfde manier leeft als honderden jaren geleden. Een bezoek aan de Bosjesmannen is de moeite waard! Ze leven volledig van de natuur en de jacht met pijl en boog en  zijn één van de laatst overgebleven jagers in Afrika en leven uitsluitend van het land.  Dit is nog net zoals in het stenen tijdperk, zoals onze voorouders duizenden jaren geleden deden.

Excursies en activiteiten in Lake Eyasi

Ervaar de cultuur, de leefomgeving en de manier van leven van de Hadzabe Bosjesmannen uit de eerste hand tijdens deze culturele activiteit. Vroeg in de ochtend ga je met de Bosjesman op jacht rond Lake Eyasi. Leer hoe ze vuur maken en hun eten bereiden. In de namiddag bezoek je een markt waar de Hadzabe hun honing, fruit en andere dingen ruilen voor messen, pijlen en speren die de Datoga-zilversmit maakt. Deze culturele activiteit is absoluut een onvergetelijke ervaring en is de extra tijd meer dan waard.

Reistijd naar Lake Eyasi

Arusha – Lake Eyasi: 4 uur

Ngorongoro Crater – Lake Eyasi: 2,5 uur

Tarangire – Lake Eyasi: 4 uur

Lake Manyara – Lake Eyasi: 2 uur

Reistips van onze experts over Lake Eyasi

Mijn naam is Richard en ik ben al 11 jaar safarigids bij Lake Eyasi. Het meer trekt niet veel dieren, maar onze klanten genieten van de nijlpaarden en natuurlijk de flamingo’s. Veel gasten nemen deel aan de jacht en leren een aantal interessante vaardigheden van de Hadzabe.

Mijn advies:

Hoe lang blijf je?: 2 dagen

Welk hotel?: Onze gasten bevelen Lake Eysai Safari Lodge aan vanwege het vriendelijke personeel en het adembenemende uitzicht bij deze lodge.

De beste tijd om Lake Eyasi te bezoeken

Het meer is het hele jaar door te bezoeken. Lake Eyasi kent één droog seizoen van juni tot oktober en twee regenseizoenen die ervoor zorgen dat het landschap verandert in een prachtig groen grasland. De korte regenperiodes doen zich voor in november en december, met sporadische buien. Langere regenperiodes zijn van midden maart tot mei. Wandelpaden en wegen worden dan slechter door zware regenval (en modder), wat het reizen in dit gebied in deze periode wat lastiger kan maken.

Informatie en feiten

Lake Eyasi is een seizoensgebonden ondiep zoutmeer op de bodem van de “Great Rift Valley”  dat nijlpaarden aantrekt die graag afkoelen in het brakke water. Het gebied is de thuisbasis van de Hadzabe-bosjesmannen, die je meenemen op jacht. Het is ook een geweldige plek voor vogelliefhebbers om flamingo’s, grote witte pelikanen en nog veel meer vogels te spotten.

Meest voorkomende dieren in Lake Eyasi

 • Nijlpaarden
 • Flamingo’s
 • Grote witte pelikanen
 • Afrikaanse lepelaars
 • Fischer’s dwergpapegaaien
 • Grijskopmeeuwen
 • Bonte kluten
 • Rode dwergfazanten
 • Ooievaars
 • Baardvogels
 • Wevers

Lake Eyasi hoogtepunten

 • het seizoensgebonden ondiepe endorische zoutmeer
 • gelegen aan de Great Rift Valley
 • in de buurt van de Ngorongoro-hooglanden
 • bekend om zijn vele vogelsoorten
 • jagen met bosjesmannen

Feiten over Lake Eyasi

 • 1050 km² groot meer
 • gelegen op 1000 meter boven zeeniveau
 • de thuisbasis van de Hadzabe-bosjesmannen

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania