Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bekijk reisaanbod

Lake Eyasi

Lake Eyasi is een seizoensgebonden ondiep endorisch zoutmeer op de bodem van de Great Rift Valley. Het ligt in het noorden van Tanzania, ten zuiden van de Ngorongoro-highlands. Je hebt alle tijd om van deze rustige omgeving te genieten en de natuurlijke omgeving in je op te nemen. Dit grote meer ligt hoog boven zeeniveau. In tegenstelling tot de savanne en dorre vlaktes van noordelijke nationale parken, biedt Lake Eyasi hoge palmbomen langs de oevers.

Wilde dieren rond het meer

Lake Eyasi trekt geen grote wildpopulaties aan, zoals in de aangrenzende parken en beschermde gebieden, je zult hier de Big Five niet spotten. Het meer is een droom voor vogelliefhebbers vanwege de vele soorten vogels die hier voorkomen. In de ondiepe wateren komt een enorme diversiteit aan broedende watervogels voor van juni tot november. De belangrijkste bezienswaardigheden zijn de grote populaties flamingo’s en grote witte pelikanen. Er zijn ook Afrikaanse lepelaars, Fischer-dwergpapegaaien, grijskopmeeuwen, bonte kluten, dwergfazanten, ooievaars, baardvogels, wevers en nog veel meer vogels te vinden rond de oevers van het Eyasi-meer.

Een ander mooi gezicht zijn de vele nijlpaarden bij Lake Eyasi. Het meer biedt hen een plek om overdag de hete zon te vermijden. Het is bekend dat ze komen afkoelen in het brakke water als het meer vol is. Er zijn ook regelmatig andere dieren aanwezig in de bronnen in de omliggende regio.

Hadzabe Bosjesmannen die aan het Eyasi-meer wonen

De Hadzabe-bosjesmannen leven in de regio rond het meer. Ze zijn een van de weinige overgebleven stammen die nog steeds op dezelfde manier leven als honderden jaren geleden. Een bezoek aan de Bosjesmannen is de moeite waard! Ze leven volledig van de natuur en de jacht met pijl en boog. De Hazabe Bosjesmannen zijn één van de laatst overgebleven jagers in Afrika en leven uitsluitend van het land.  Dit is nog net zoals in het stenen tijdperk, zoals onze voorouders duizenden jaren geleden deden.

Meest voorkomende dieren in Lake Eyasi

 • Nijlpaarden
 • Flamingo’s
 • Grote witte pelikanen
 • Afrikaanse lepelaars
 • Fischer’s dwergpapegaaien
 • Grijskopmeeuwen
 • Bonte kluten
 • Rode dwergfazanten
 • Ooievaars
 • Baardvogels
 • Wevers
Lake Eyasi1

Lake Eyasi hoogtepunten

 • het seizoensgebonden ondiepe endorische zoutmeer
 • gelegen aan de Great Rift Valley
 • in de buurt van de Ngorongoro-hooglanden
 • bekend om zijn vele vogelsoorten
 • jagen met bosjesmannen

Feiten over Lake Eyasi

 • 1050 km² groot meer
 • gelegen op 1000 meter boven zeeniveau
 • de thuisbasis van de Hadzabe-bosjesmannen

Excursies en activiteiten in Lake Eyasi

De Hadzabe-bosjesmannen leven in de regio rond het Eyasi-meer. Je kunt hier ook de Datoga- en Mbulu-stammen vinden. Een bezoek aan de bosjesmannen is de moeite waard en ze zullen je graag laten zien waar en hoe ze leven en jagen. Ze leven volledig van de natuur en van de jacht. De Hazabe Bosjesmannen zijn één van de laatst overgebleven jagers in Afrika en leven uitsluitend van de jacht op de dieren op het land. Dit gaat nog net zoals in het stenen tijdperk, zoals onze voorouders duizenden jaren geleden deden.

Ervaar de cultuur, de leefomgeving en de manier van leven van de Hadzabe Bosjesmannen uit de eerste hand tijdens deze culturele activiteit. Vroeg in de ochtend ga je met de Bosjesman op jacht rond Lake Eyasi. Leer hoe ze vuur maken en hun eten bereiden. In de namiddag bezoek je een markt waar de Hadzabe hun honing, fruit en andere dingen ruilen voor messen, pijlen en speren die de Datoga-zilversmit maakt. Deze culturele activiteit is absoluut een onvergetelijke ervaring en is de extra tijd meer dan waard.

Reistijd naar Lake Eyasi

Arusha – Lake Eyasi: 4 uur

Ngorongoro Crater – Lake Eyasi: 2,5 uur

Tarangire – Lake Eyasi: 4 uur

Lake Manyara – Lake Eyasi: 2 uur

Reistips van onze experts over Lake Eyasi

Mijn naam is Richard en ik ben al 11 jaar safarigids bij Lake Eyasi.
Het meer trekt niet veel dieren, maar onze klanten genieten van de nijlpaarden en natuurlijk de flamingo’s. Veel gasten nemen deel aan de jacht en leren een aantal interessante vaardigheden van de Hadzabe.

Mijn advies:

Hoe lang blijf je?: 2 dagen

Welk hotel?: Onze gasten bevelen Lake Eysai Safari Lodge aan vanwege het vriendelijke personeel en het adembenemende uitzicht bij deze lodge.

De beste tijd om Lake Eyasi te bezoeken

Het meer is het hele jaar door te bezoeken. Lake Eyasi kent één droog seizoen van juni tot oktober en twee regenseizoenen die ervoor zorgen dat het landschap verandert en het uitgestrekte grasland prachtig groen kleurt. De korte regenperiodes doen zich voor in november en december met sporadische buien en de langere regenperiodes doen zich voor van midden maart tot mei. Wandelpaden en wegen worden slechter door zware regenval (en modder), dit kan het in deze periode lastig maken om te reizen.