Mufindi highlands

Mufindi Highlands

Background mask

Mufindi Highlands

Neem even een korte pauze van de drukte van je Tanzania safari en bezoek de rustige Mufindi Highlands. Dit vredige toevluchtsoord in de zuidelijke hooglanden biedt je een welkome pauze van de hitte en van het stof van de safariroute. De Mufindi Highlands herbergen theeplantages en prachtige bloemen in een heerlijke koele berglucht. Haal even diep adem en ontspan op deze pittoreske en rustige bestemming in de mooie natuur.

In Mufundi waan je je buiten de gebaande paden en dat betekent dat er voldoende tijd is om te genieten van de prachtige natuur. Dit gebied heeft vulkanische bergen, grasland, enkele bossen, meren en kronkelende landweggetjes, thee- en houtplantages en prachtig natuurlijk regenwoud. Verken overdag de omgeving en ontspan ‘s avonds gezellig bij de open haard in de lodge.

Dieren in Mufindi Highlands

Het regenwoud van Mufindi herbergt apen en veel vogels. Eén van de uniekste vogels van de regio is Livingstone’s Turaco, een mooie blauw met groen gevederde vogel genoemd naar David Livingstone’s broer Charles. Deze vogelsoort is bijna niet te missen doordat hij hele felle kleuren heeft!

Dingen die je kunt doen in Mufindi

Er zijn verschillende activiteiten die je kunt ondernemen in Mufindi Highlands tijdens je Tanzania vakantie. Paardrijden is een goede en zeer leuke manier om de omgeving te verkennen met een ervaren gids. Mountainbiken is ook een sportieve optie om de omgeving te  verkennen. Je kunt in Mufindi ook vliegvissen, hoewel de bestanden van regenboogforel variëren en het aantal forellen dat aanwezig is, afhankelijk is van het seizoen. Kajakken in de heldere meren is een lekker ontspannen manier om een middag door te brengen. Bezoeken aan theeplantages en een plaatselijk dorp zijn ook mogelijk, er kan hier zelfs golf gespeeld worden!

Excursies in Mufindi Highlands

Er zijn verschillende activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Paardrijden biedt een geweldige manier om de omgeving te verkennen met een ervaren gids. Het is ook heel leuk om de omgeving te verkennen met een mountainbike. Vliegvissen is niet altijd mogelijk, omdat de bestanden van regenboogforel variëren, afhankelijk van het seizoen. Kajakken in de heldere meren is een ontspannen manier om een middag door te brengen. Een bezoek aan de theeplantages en een plaatselijk dorp zijn ook mogelijk, er kan hier zelfs golf gespeeld worden!

Reistijd naar Mufindi Highlands

Ruaha – Mufindi: 4 uur rijden

Selous – Mufindi: het beste om te vliegen

Iringa – Mufindi: 2,5 uur rijden

Kitulo – Mufindi: 4,5 uur rijden

Reistips van onze experts over Mufindi Highlands

Deze regio is beroemd om twee industrieën, namelijk de hout- en thee industrie. In 1986 werd een werkende boerderij ontwikkeld op een prachtig perceel grond, gekocht door de familie Fox. Na verloop van tijd evolueerde de boerderij tot Mufindi Highland Lodge. Deze lodge en dit gebied vinden wij een unieke plek in de Mufindi Highlands. Het is een bezoek zeker waard!

De beste tijd om Mufindi Highlands te bezoeken

De hooglanden van Mufindi zijn het hele jaar door te bezoeken. Het droge seizoen duurt van mei tot november, gevolgd door periodes met langere regenbuien tot februari en lichte regenval tot april. Warme kleding wordt aanbevolen voor de koele ochtenden en avonden, vooral in de piek van de winter (juli).

Informatie en feiten

In Mufindi begeef je je buiten de gebaande paden en heb je tijd om te genieten van de prachtige natuur. Vulkanische bergen, grasland, regenwoud, meren en thee- en houtplantages bieden je een welkome pauze na de hitte en het stof van de safariroute. Haal diep adem en ontspan op deze pittoreske en rustige bestemming.

Wat zal je het vaakst te zien krijgen in Mufindi Highlands?

 • thee- en houtplantages
 • natuurlijk regenwoud
 • apen
 • vogels
 • planten

Feiten over Mufindi Highlands

 • gelegen nabij de stad Iringa (ongeveer 100 km)
 • tussen de nationale parken Ruaha en Nyerere (Selous)
 • Kitulo Plateau National Park in het zuiden
 • op een hoogte van 1.830 m

Mufindi Highlands hoogtepunten

 • frisse berglucht en prachtige uitzichten
 • wilde bloemen
 • prachtige vogels spotten
 • buitenactiviteiten
 • lokale bezienswaardigheden

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania