Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Bekijk reisaanbod

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Kenia. De naam komt van de Maasai-uitdrukking Enkare Nairobi. Dit betekent “koel water”, een verwijzing naar de Nairobi-rivier die door de stad stroomt. De stad heeft de bijnaam Groene Stad in de Zon.

Nairobi werd in 1899 gesticht door Brits Oost-Afrika, als een spoorwegdepot op de Uganda Railway. Daarna groeide de stad snel om Mombassa te vervangen als de hoofdstad van Kenia in 1907. Als gevolg daarvan werd het de hoofdstad van de Republiek Kenia na de onafhankelijkheid in 1963. Tot op heden is dit het centrum voor de koffie, thee en sisal industrie.

Nairobi vandaag

De stad Nairobi is in een hoog tempo gemoderniseerd. Het is tegenwoordig één van de grootste en interessantste steden van Afrika. Nairobi is een stad die nooit lijkt te slapen. In de hele stad voel je een grenzeloze energie, het is een bruisende plek. Het is een stad met grote contrasten waar ras, stam en afkomst allemaal facetten worden van zijn unieke karakter. De stad heeft haar gevoel voor het verleden niet verloren. Er is een prachtig museum en het historische huis van Karen Blixen, auteur van Out of Africa. Dit museum is open voor bezoekers. Nairobi is de thuisbasis van duizenden nationale – en internationale bedrijven en organisaties en is een gevestigd knooppunt voor zaken en cultuur.

Attracties in de buurt

Een klein stukje rijden vanuit het centrum van Nairobi vind je Nairobi National Park. De brede, open grasvlakte begint direct aan de stadsgrenzen en herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder leeuwen, luipaarden, cheeta’s, hyena’s, giraffen en buffels, de laatste zijn bekend van de big five. Tevens is er een grote diversiteit aan vogels, wel meer dan 400 soorten. Het is ook de meest populaire plek om de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorns te zien. Het park heeft zijn bijnaam “Kifaru” (neushoorn) aan deze neushoorns te danken, er zijn er hier nog steeds meer dan 50.

Je vindt hier ook het gerenommeerde olifantenweeshuis dat wordt beheerd door de David Sheldrick Wildlife Trust. Het is goed om olifanten, neushoorns en giraffen te beschermen. Hier vind je ’s werelds meest succesvolle reddings- en rehabilitatieprogramma voor weesdieren.

Nairobi wordt ook gebruikt als vertrekpunt voor safaritrips naar het Masai Mara National Park. Hier kun je de zeer indrukwekkende grote trek zien.

Attracties in Nairobi

 • Nairobi Nationaal Park
 • Sheldrick Wildlife Trust
 • Karen Blixen Museum
 • Girafe Manor
Nairobi National Park

Nairobi hoogtepunten

 • grootste stad van Kenia
 • grenzeloze energie en bloeiende plek
 • Karen Blixen-museum
 • prima stad voor zaken en cultuur

Feiten over Nairobi

 • opgericht in 1899
 • bevolking van 4.397.073
 • stad ligt aan de rivier de Athi
 • hoogte van 1.795 m boven zeeniveau
 • oppervlakte van 696 km2

Excursies in Nairobi

Het natuurreservaat Masai Mara is één van de grootste wildreservaten in Afrika en ligt op ongeveer 270 km van de hoofdstad Nairobi – ongeveer 45 minuten vliegtijd. Het is de thuisbasis van meer dan 95 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels en is één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kenia.

Een andere attractie is de Solio Ranch, een omheind privéreservaat dat zich bezig houdt met de bescherming van neushoorns. De ranch ligt in de vallei tussen de hellingen van Mount Kenya en de toppen van de Aberdare Mountains net ten noorden van Nairobi. Hier leven tot 40 neushoorns in harmonie met andere wilde dieren, waaronder buffels, zebra’s, giraffen en ander wild, zoals elanden, oryxen, impala’s, waterbokken, Thompson’s gazelles en wrattenzwijnen.

De beste tijd om te bezoeken

Nairobi is het hele jaar rond te bezoeken.

Het is ongeveer een uur vliegen om Nairobi te bereiken vanaf de internationale luchthaven Kilimanjaro in Tanzania.

Reistips van onze experts over Nairobi

Mijn naam is Harrison en ik ben al 22 jaar gids in Nairobi. De meeste van onze gasten zijn onder de indruk van het drukke en levendige Nairobi. Het biedt zoveel! Je kunt ’s ochtends in een enorm winkelcentrum zijn en’ s middags een babyneushoorn flesvoeding geven.

Mijn advies:

Hoe lang blijf je?: Minstens 1-2 dagen, afhankelijk van wat je allemaal van plan bent te gaan doen.

Welk hotel?:

Tamarind Hotel (zilver)
The Boma Hotel Nairobi (goud)
Nairobi Serena Hotel (platina)

Speciale tip:

Giraffe Manor is een exclusief Boutique-Hotel en één van de beroemdste ter wereld! Een van de meest fascinerende dingen aan Giraffe Manor is de kudde giraffen van Rothschild, die ’s ochtends en’ s avonds hun lange nek door de ramen steken in de hoop op een lekkere beloning voordat ze zich terugtrekken in het bos.

Nairobi Girafe Manor

Nairobi