Nairobi

Nairobi

Background mask

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad en tevens de grootste stad van Kenia. De naam komt van de Masai-uitdrukking Enkare Nairobi. Dit betekent “koel water” en verwijst naar de Nairobi-rivier die door de stad stroomt. De stad heeft de bijnaam Groene Stad in de Zon.

Nairobi werd in 1899 gesticht door Brits Oost-Afrika, als een spoorwegdepot op de Uganda Railway. Daarna groeide de stad snel uit om in 1907 Mombassa te vervangen als de hoofdstad van Kenia. Na de onafhankelijk van Kenia in 1963 bleef Nairobi de hoofdstad van het land. Tot op heden is de stad nog altijd het centrum voor de koffie-, thee- en sisalindustrie.

Nairobi vandaag

De stad is in een hoog tempo gemoderniseerd en een ware metropool te noemen. Het is tegenwoordig dan ook één van de grootste en interessantste steden van Afrika. Nairobi is een stad die nooit lijkt te slapen. Het is een bruisende plek, waar je een grenzeloze energie voelt. Het is tevens een stad met grote contrasten waar ras, stam en afkomst allemaal facetten zijn van het unieke karakter van de stad. Nairobi heeft haar gevoel voor het verleden niet verloren. Er is een prachtig museum en ook het historische huis van Karen Blixen, auteur van Out of Africa, kun je hier bezoeken. Daarnaast is stad de thuisbasis van duizenden nationale – en internationale organisaties en is een gevestigd knooppunt voor zaken en cultuur.

Attracties in de buurt

Een klein stukje rijden vanuit het centrum vind je Nairobi National Park. De brede, open grasvlakte begint direct aan de stadsgrenzen en herbergt een verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder een leeuwen, luipaarden, buffels en zwarte neushoorn, die alle vier deel uitmaken van de big five. Het park heeft zijn bijnaam “Kifaru” (neushoorn) overigens aan de met uitsterven bedreigde neushoorn te danken. In het park leven er nog altijd meer dan 50. Ook cheeta’s, hyena’s en giraffen kun je hier spotten. Tevens is er een grote diversiteit aan vogels met wel meer dan 400 soorten.

Je vindt hier ook het gerenommeerde olifantenweeshuis dat wordt beheerd door de David Sheldrick Wildlife Trust. Het is goed om olifanten, neushoorns en giraffen te beschermen. Hier vind je ‘s werelds meest succesvolle reddings- en rehabilitatieprogramma voor weesdieren.

Nairobi wordt ook gebruikt als vertrekpunt voor safaritrips naar het Masai Mara National Park, waar je de zeer indrukwekkende grote trek zien.

Attracties in Nairobi

 • Nairobi National Park
 • Sheldrick Wildlife Trust
 • Karen Blixen Museum
 • Giraffe Manor

Excursies in Nairobi

Het natuurreservaat Masai Mara is één van de grootste wildreservaten in Afrika en ligt op ongeveer 270 km van de hoofdstad Nairobi. Per vliegtuig bedraagt de reis slechts zo’n 45 minuten. Masai Mara National Reserve is de thuisbasis van meer dan 95 soorten zoogdieren en meer dan 400 soorten vogels, en is daardoor één van de meest populaire toeristische bestemmingen in Kenia.

Een andere attractie in de buurt van  de hoofdstad is de Solio Ranch, een omheind privéreservaat dat zich bezig houdt met de bescherming van neushoorns. De ranch ligt in de vallei tussen de hellingen van Mount Kenya en de toppen van de Aberdare Mountains, net ten noorden van Nairobi. Hier leven tot 40 neushoorns in harmonie met andere wilde dieren, waaronder buffels, zebra’s, giraffen en ander wild, zoals elanden, oryxen, impala’s, waterbokken, Thompson’s gazelles en wrattenzwijnen.

De beste tijd om te bezoeken

Nairobi is het hele jaar rond te bezoeken.

Vanaf de internationale luchthaven Kilimanjaro in Tanzania is het ongeveer een uur vliegen.

Reistips van onze experts over Nairobi

Mijn naam is Harrison en ik ben al 22 jaar gids in de hoofdstad. De meeste van onze gasten zijn onder de indruk van het drukke en levendige Nairobi. Het biedt zoveel! Je kunt ‘s ochtends in een enorm winkelcentrum zijn en’ s middags een babyneushoorn flesvoeding geven.

Mijn advies:

Hoe lang blijf je?: Minstens 1-2 dagen, afhankelijk van wat je allemaal van plan bent te gaan doen.

Welk hotel?:

Tamarind Hotel (zilver)
The Boma Hotel Nairobi (goud)
Nairobi Serena Hotel (platina)

Speciale tip:

Giraffe Manor is een exclusief Boutique-Hotel en één van de beroemdste ter wereld! Eén van de meest fascinerende dingen aan Giraffe Manor is de kudde giraffen van Rothschild, die ‘s ochtends en’ s avonds hun lange nek door de ramen steken in de hoop op een lekkere beloning voordat ze zich terugtrekken in het bos.

Nairobi Girafe Manor

Informatie en feiten

Nairobi is een moderne stad. Het is één van de grootste en interessantste steden van Afrika en lijkt nooit te slapen. In de hele stad voel je de grenzeloze energie van deze bruisende plek. Nairobi en omgeving bieden veel bezienswaardigheden. De stad wordt vaak gebruikt als vertrekpunt voor safaritrips naar het natuurreservaat Masai Mara.

Feiten over Nairobi

 • opgericht in 1899
 • bevolking van 4.397.073
 • stad ligt aan de rivier de Athi
 • hoogte van 1.795 m boven zeeniveau
 • oppervlakte van 696 km2

Nairobi hoogtepunten

 • grootste stad van Kenia
 • grenzeloze energie en bloeiende plek
 • Karen Blixen-museum
 • prima stad voor zaken en cultuur

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania