Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

18-daagse rondreis Tanzania & Zanzibar: grote trek (Platinum)!

In deze achttiendaagse rondreis hebben nemen jullie ruim de tijd voor vier van de vijf safariparken in Tanzania en maken jullie kans de grote trek te zien. Daarna kunnen jullie het rustig aan doen op de witte stranden van Zanzibar!

De hotels in deze rondreis vallen in de categorie Platinum en zijn op basis van volpension. Dit is het meest luxueuze segment dat Tanzania te bieden heeft. Geniet van de heerlijk luxe hotels en de beste service die je kunt wensen! 

Prijsinformatie over deze reis

18-daagse rondreis Tanzania & Zanzibar: grote trek (Platinum)!
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren
* Op kinderen onder de 16 jaar is kinderkorting van toepassing (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pick up Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Alle transfers van en naar de luchthavens (vanaf Zanzibar vliegen jullie weer naar huis)
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Gamedrives door de nationale parken
 • Luxe 4×4 safari jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de privé-safari
 • Engelssprekende privé-gids tijdens de hele safari
 • Drinkwater in onze safari jeeps
 • Park fees voor alle nationale parken
 • Crater fee
 • Nederlandssprekende medewerkers op ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten

 

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctorsverzekering)
vanaf €4990 p.p. *

Dag 1: Aankomst op het vliegveld - Arusha

Bij aankomst op het vliegveld van Kilimanjaro staat onze gids op jullie te wachten. Hij neemt jullie mee naar de lodge. Onderweg doen jullie de eerste Afrikaanse indrukken op: je ruikt de natuurlijke geuren, hoort hanen kraaien en ziet de kleurrijke straten van Arusha. Eenmaal bij het hotel kunnen jullie in alle rust relaxen aan het zwembad, met een heerlijk koel Tanzaniaans drankje in de hand. Karibuni sana!

Deze reis is een echte privé-safari, wat betekent dat jullie het maximale uit jullie reis kunnen halen! In overleg met de gids bepalen jullie zelf hoe laat de gamedrive begint en eindigt, maar ook hoe lang je bij bepaalde dieren blijft staan. Wees niet bang om de gids meteen al het hemd van z’n lijf te vragen – de Tanzania Specialist gidsen hebben een enorme kennis van de natuur en het land die ze graag met jullie delen…!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 2: Acclimatiseren in de lodge met zwembad

Vandaag gaan jullie een heerlijke dag tegemoet. Jullie kunnen bij de lodge aan de rand van het zwembad bijkomen van de lange vliegreis, of meteen de omgeving van de lodge gaan verkennen. Geniet van het heerlijke Tanzaniaanse zonnetje en wen alvast aan de Swahili klanken die je om je heen hoort.

In de loop van de dag komt er iemand van ons kantoor langs die jullie alles zal vertellen over de komende safari. Mochten jullie er vandaag nog op uit willen, neem dan contact op met een van de Nederlandssprekende medewerkers op kantoor. We zitten om de hoek!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 3: Arusha National Park

Dit is jullie eerste, echte safaridag! Het Arusha National Park ligt rondom Mount Meru op een half uur rijden van jullie lodge. In dit park rijdt je door bergachtig gebied bestaande uit een overdadig tropisch regenwoud met daartussen verschillende meren en kraters. Je kan hier met de safari jeep doorheen rijden, maar ook kiezen voor een wandelsafari met een ranger of in een kano stappen en het park vanaf het water bewonderen!

Arusha National Park staat bekend om de zwart-witte Colobus aap, die hier met zijn bijzondere langharige vacht majestueus door de bomen zwaait. Geniet van deze en andere apen, terwijl je ondertussen meer dan vierhonderd soorten tropische vogels, kleurrijke vlinders, zebra’s, buffels en vele andere dieren spot.

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 4: Relaxen of erop uit?

Vandaag kunnen jullie het opnieuw rustig aan doen of er juist lekker op uit. Tanzania Specialist heeft hiervoor verschillende mogelijkheden:

–      Een bezoek aan de Mount Meru watervallen
–      Een mountainbiketocht in de schitterende omgeving van Arusha
–      Wandelen door de koffieplantages
–      Een lokale markt bezoeken
–      Op een quad langs koffieplantages en boerderijen rijden
–      Een kanotocht op Lake Duluti maken

Informeer bij jullie gids of bij onze medewerkers op kantoor naar de mogelijkheden!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ngare Sero Mountain Lodge

Dag 5: Tarangire National Park

In de 2600 vierkante kilometer van het Tarangire National Park wisselen reusachtige baobabbomen van enkele honderden jaren oud en grote groepen olifanten elkaar af in het gevecht om jullie aandacht. Bedenk bovendien dat je hier de Tarangire rivier en vele andere wilde dieren kunt zien, en je snapt waarom Tarangire een gewild safaripark is!

De gids van Tanzania Specialist legt graag uit waarom er in vergelijking met andere parken zoveel olifanten te vinden zijn in Tarangire, waarna hij jullie meeneemt naar de beste olifantenspots. De beste tijd om dit nationale park te bezoeken is het droge seizoen (juni tot oktober), als de Tarangire rivier het wild uit de wijde omgeving aantrekt. Wie iets bijzonders wil doen, kan dit park bovendien bewonderen vanuit een luchtballon.

Onderweg naar Tarangire is een mooi Maasai dorp te bezoeken. Wie een dag extra wil toevoegen aan het programma kan na Tarangire doorrijden naar Lake Eyasi. Hier kan je de ochtend erna gaan jagen met de Hadzabe stam – een volk dat nog steeds middenin de natuur woont. Een heel bijzondere ervaring!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Lake Manyara Kilimamoja lodge

Dag 6 - 8: Serengeti National Park

Serengeti betekent oneindige vlaktes in de taal van de Maasai en dat is precies wat jullie de komende dagen gaan zien; kilometers en kilometers aan Afrikaanse savanne! En geloof ons: het is misschien wel het meest indrukwekkende landschap dat je ooit gaat zien. En natuurlijk is Serengeti National Park ook het thuis van een ongelooflijke variatie aan wilde beesten – reden waarom hier vele natuurfilms zijn opgenomen.

Laat dit unieke landschap op je inwerken, terwijl de gnoes en zebra’s van de grote trek al blatend aan je voorbijtrekken. Spot leeuwen op een groep rotsen (de zogenoemde kopjes), luipaarden in eenzame bomen, of jachtluipaarden speurend naar een kalf tussen de gnoes. Passeer giraffen, nijlpaarden, krokodillen, gazelles en als je geluk hebt een vervetkat of wilde hond. Wie iets bijzonders wil doen, kan de deze vlaktes bovendien vanuit een luchtballon bekijken.

Overnacht in een luxe safaritent, en luister naar de verre brul van een leeuw of het blaten van de kudde van de grote trek terwijl je langzaam wegdroomt. Dit is de ware safari! Onderweg naar of van de Serengeti passeer je bovendien de Ngorongoro Highlands, een indrukwekkend landschap waar je onder andere giraffen en enkele Maasaistammen tegen zult komen.

 

 

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Ole Serai Luxury Camps

Dag 9: Ngorongoro Conservation Area

Het Ngorongoro Conservation Area is een immens natuurgebied, dat misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika herbergt – de Ngorongoro Krater! Dit is een relatief klein maar zeer vruchtbaar gebied van 20 bij 20 kilometer, omringd door een steile kraterrand. Nergens ter wereld vind je zoveel wilde beesten op een kleine oppervlakte als hier – wel 25,000 grote dieren lopen hier op een gemiddelde dag rond!

Vandaag hebben jullie daarom grote kans een aantal leden van de big five te gaan zien: leeuwen, olifanten en buffels vind je hier in overvloed. Bovendien is de krater het thuis van enkele tientallen zeldzame zwarte neushoorns, en nergens is de kans zo groot deze te zien als hier!

De Conservation Area zelf is veel groter dan alleen deze krater – er zijn in het gebied meerdere kraters en ook Olduvai Gorge (met de oudste resten van de mens) bevindt zich hier. Ook zijn onderweg een aantal mooie Maasai dorpjes te bezoeken.

Wie de tijd heeft kan onder begeleiding van een ranger een wandelsafari doen op de rand van de Ngorongoro krater. Of ook heel bijzonder: een wandelsafari in de verderop gelegen Empekai krater – door overdadig groene bossen daal je hier te voet af naar het kratermeer, terwijl je kans hebt olifanten of gnoes tegen te komen!

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Manyara Best View Lodge

Dag 10 - 17: Zanzibar

Vanaf vandaag is het ontspannen geblazen. Stap uit de safari jeep het vliegtuig in, en kom aan op de hagelwitte stranden van Zanzibar! Geniet van een heerlijk drankje onder de palmbomen, terwijl lokale vissers in authentieke houten zeilbootjes de vangst van de dag binnenhalen. Probeer lokale gerechten in de restaurants of laat het water in de mond lopen boven verse vis en zeevruchten. Als dan ’s avonds de zon ondergaat en alles magisch rood kleurt, weet je dat je in het paradijs bent beland…

Bekijk op deze pagina onze video over Zanzibar en welke activiteiten je allemaal op Zanzibar kunt doen.

Platinum hotels

Je verblijft in hotel:
Qambani Luxury Resort

Dag 17 - 18: Nog een tropisch eiland? Of toch liever naar huis?

Wil je na Zanzibar nog een tropisch eiland verkennen? Dat kan natuurlijk! Kijk dan op onze pagina’s over Mafia en Pemba.

Als je liever lekker naar huis gaat, worden jullie vandaag naar het vliegveld gebracht. Via Dar Es Salaam of Nairobi vliegen jullie dan weer terug naar Amsterdam of Brussel, waar je in de loop van dag 18 aankomt. Met de herinneringen aan een heerlijke vakantie op zak!

Hoe vraag je deze reis aan?

 1. Maak een keuze uit onze Silver, Gold of Platinum hotels (zie boven ‘dag 1’ van deze reis).
 2. Druk op de knop hieronder.
 3. Vul je vertrekdatum in (dat mag ook bij benadering). Je ziet dan meteen een schatting van de prijs per persoon, op basis van een reis met zes personen.
 4. Zodra we de aanvraag binnen hebben, nemen we contact met jullie op!