Lemosho route Kilimanjaro

8 dagen Kilimanjaro beklimmen - Lemosho Route

Vanaf €2614* / Parkkosten / 11 dagen

Background mask

8 dagen Kilimanjaro beklimmen – Lemosho Route

De Lemosho route is één van de mooiste en meest unieke routes naar de top. Het begint aan de westelijke kant van de berg en biedt een meer rustige en afgelegen wandelervaring. Bovendien staat de route bekend om zijn adembenemende uitzichten.

Deze route vereist een redelijk niveau van fitheid en is iets duurder dan de andere opties. Ook duurt deze tocht iets langer, wat eigenlijk een goede zaak is. Hierdoor heb je de mogelijkheid om goed te acclimatiseren, wat de reden is voor de hoogste succesratio.

Bereid je dus voor op het avontuur van je leven. Vergeet vooral niet te glimlachen terwijl je die iconische foto maakt op de top van de wereld! 🙂

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Lemosho route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, de Lemosho route staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Lemosho Route dag 1/8: Londorossi Gate (2200 m) - Big Tree Camp (2780 m)
 • Dag 3: Beklimming Lemosho Route dag 2/8: Big Tree Camp (2800 m) - Shira 1 Camp (3505 m)
 • Dag 4: Beklimming Lemosho Route dag 3/8: Shira 1 Camp (3505 m) - Shira 2 Camp (3900 m)
 • Dag 5: Beklimming Lemosho Route dag 4/8: Shira 2 Camp (3900 m) - Lava Tower (4630 m) - Barranco Camp (3960 m)
 • Dag 6: Beklimming Lemosho Route dag 5/8: BarrancoCamp (3960 m) - Karanga Camp (4035 m)
 • Dag 7: Beklimming Lemosho Route dag 6/8: Karanga Camp (4035 m) tot Barafu Gate (4640 m) - Terugkeer naar hotel
 • Dag 8: Beklimming Lemosho Route dag 7/8: Barafu Camp (4640m) - Uhuru Peak (5895m) - Millennium Camp (3820m)
 • Dag 9: Beklimming Lemosho Route dag 8/8: Millennium Camp (3820 m) - Mweka Gate (1650 m) - Hotel
 • Dag 10 - 11: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Lemosho Route dag 1/8: Londorossi Gate (2200 m) - Big Tree Camp (2780 m)

Vandaag begin je aan het avontuur vanuit je hotel. De chauffeur haalt je op en brengt je naar de Londorossi-poort (aan de westelijke kant). Na registratie en de formaliteiten voor de toelating voor de beklimming, ga je naar het eerste kamp op de route: Big Tree Camp. Je hebt vandaag je regenjas nodig, omdat je door het regenwoud wandelt. Na de lunch maak je een acclimatisatiewandeling naar Shira 1 Camp met een hoogtewinst van 300 meter. Daarna keer je terug naar Big Tree Camp voor het avondeten.

Dag 3: Beklimming Lemosho Route dag 2/8: Big Tree Camp (2800 m) - Shira 1 Camp (3505 m)

Een vroege ochtendwekker, ontbijt en een geleidelijke beklimming naar 3505 meter - hier geniet je voor het eerst van een adembenemend uitzicht op het Shira Plateau en de Kibo Vulkaan! Je wandeling naar het Shira 1 hooggelegen kamp is vrij gemakkelijk en duurt ongeveer 5 tot 6 uur. Dit helpt je om vloeiend aan het acclimatisatieproces te beginnen, wat belangrijk is voor een goede trekking. Bij aankomst op het kamp heb je een moment om te lunchen en de mogelijkheid om uit te rusten in je tent of een wandeling te maken in de omgeving.

Dag 4: Beklimming Lemosho Route dag 3/8: Shira 1 Camp (3505 m) - Shira 2 Camp (3900 m)

In de ochtend vertrek je vanaf Shira 1 Camp (3505 meter) naar Shira 2 Camp (3900 meter). Deze wandeling is niet moeilijk en je geniet van adembenemende landschappen en de unieke flora van de omgeving van de Kilimanjaro terwijl je hoger klimt. Op een heldere dag is Shira 2 Camp de perfecte locatie om Mount Meru (de vijfde top van Afrika) te zien. Na de lunch kun je een acclimatisatiewandeling maken naar Lava Tower Camp (hoogtewinst van 200 meter). Met deze wandeling vergroot je de kans om de top te bereiken en verklein je hoogteziekte.

Dag 5: Beklimming Lemosho Route dag 4/8: Shira 2 Camp (3900 m) - Lava Tower (4630 m) - Barranco Camp (3960 m)

Op dag 3 voegt de Lemosho-route zich bij de Machame-route. De wandeling gaat van Shira Camp 2 naar de prachtige Lava Tower op 4630 meter. Dit deel van de beklimming heeft veel stijgingen en dalingen, maar laat je onderweg prachtige uitzichten zien. Het is een lange wandeling en je kunt je een beetje ongemakkelijk gaan voelen vanwege de hoogte. Het is daarom belangrijk om je eigen tempo te vinden, zodat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Na de lunch daal je af naar Barranco Camp onderaan de Barranco Wall.

Dag 6: Beklimming Lemosho Route dag 5/8: BarrancoCamp (3960 m) - Karanga Camp (4035 m)

Na het ontbijt vertrek je vanuit Barranco Camp naar de Barranco Wall. Voor veel mensen is dit het favoriete deel van de klim. Eenmaal boven op de Barranco Wall heb je een spectaculair uitzicht op de Kibo-vulkaan en Mount Meru. Daarna begint een meer uitdagende wandeling om Karanga Camp te bereiken. Deze route heeft veel stijgingen en dalingen, dus houd het juiste tempo aan. In het kamp heb je een moment om te lunchen en na een rustpauze kun je een acclimatisatietocht maken in de richting van Barafu Camp.

Dag 7: Beklimming Lemosho Route dag 6/8: Karanga Camp (4035 m) tot Barafu Gate (4640 m) - Terugkeer naar hotel

Na het ontbijt begint de wandeling naar Barafu Camp. Dit is het startpunt voor je beklimming naar Uhuru Peak - de top van de Kilimanjaro! Je komt rond lunchtijd aan bij het kamp. Neem even rust en nadat je je energie weer gevonden hebt, maak je een acclimatisatiewandeling naar Kosovopiek Kamp (4800 meter) en terug. Geniet onderweg van adembenemende uitzichten op de omliggende toppen. Ervaar de spanning van het kamperen op grote hoogte, terwijl je je voorbereidt op de laatste inspanning naar de top rond middernacht.

Dag 8: Beklimming Lemosho Route dag 7/8: Barafu Camp (4640m) - Uhuru Peak (5895m) - Millennium Camp (3820m)

Vandaag is de dag! Rond middernacht start je vanuit Barafu Camp naar Uhuru Peak. De klim gaat over goede paden en de grootste uitdaging is de hoogte. Maar de aankomst op de top maakt alles goed: je ziet een prachtige zonsopgang, die op deze hoogte behoorlijk indrukwekkend is! Na een korte tijd bovenaan en het vieren van je overwinning, daal je langzaam af naar het Millennium Camp.

Dag 9: Beklimming Lemosho Route dag 8/8: Millennium Camp (3820 m) - Mweka Gate (1650 m) - Hotel

Het Millenium kamp ligt in een tropisch regenwoud. Als je vandaag wakker wordt, voel je een aangenaam gevoel, omdat je minder hoog zit en door de voldoening van het bereiken van de top. Na het ontbijt maak je een ontspannen wandeling naar de uitgang van het park. Je chauffeur brengt je terug naar het hotel zodat je even lekker kunt uitrusten!

Dag 10 - 11: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldig privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania