Lemosho route Kilimanjaro

Lemosho route in 7 dagen | 10-daagse Kilimanjaro reis

Vanaf €2224* / Parkkosten / 9 dagen

*Prijs per persoon inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, drankjes, gidsen en parkkosten. Exclusief internationale vlucht (Gebaseerd op 6 personen)

Background mask

Lemosho route in 7 dagen, 10-daagse Kilimanjaro reis

De Lemosho route is de route met de hoogste kans op succes. Bovendien levert deze route prachtige panoramische uitzichten over het landschap van West-Kilimanjaro op. De tweede helft van de tocht valt samen met de befaamde Machame route. Dat betekent dat je ook langs de memorabele Barrancomuur komt.

De klim via de Lemosho route is mogelijk in zeven of acht dagen. Het verschil tussen beide routes? De 7-daagse begint op 3500 meter hoogte, terwijl de 8-daagse op 2200 meter start. Doordat de 8-daagse klim lager begint, wandel je de eerste dag door het tropisch regenwoud. Bij de 7-daagse tocht is dit niet het geval. Dan rijd je met de auto door het regenwoud en trek je pas op de terugweg door dit gebied.

Als je de Lemosho route in 6 dagen wil voltooien, volg je de Lemosho-Shira route.

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Lemosho route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, de Lemosho route staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Hoe fit moet je zijn?

De Kilimanjaro beklimmen is een echte uitdaging door de hoogte, de snelle stijging en de wisselende temperaturen. Op een doorsnee klimdag ben je zo’n zes tot zeven uur onderweg. Als je gezond en fit bent, is dit absoluut haalbaar. Bovendien zijn er tal van trucjes die je kan toepassen om je slaagkansen te vergroten én om ervoor te zorgen dat je van de tocht geniet.

 1. Neem je tijd. Wandel niet te snel zodat je lichaam zich rustig kan aanpassen en acclimatiseren.
 2. Bereid je voor. Een goede conditie maakt de beklimming veel gemakkelijker. Ga een paar maanden vooraf wandelen. Vooral meerdaagse tochten zijn een uitstekende training. Ook hardlopen en aerobics vormen een goede voorbereiding.
 3. Voeg een extra dag toe. Het blijft lastig om te voorspellen wie er last zal krijgen van hoogteziekte. Door een extra dag in te plannen, krijgt je lichaam meer tijd om te wennen aan de hogere hoogte. We raden dit ongetwijfeld aan aangezien het je kans om de top te bereiken vergroot. De kosten voor deze extra dag bedragen $346 per persoon.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Lemosho Route dag 1/7: Drop off op hoogte (3500m) - Shira 1 (3505m)
 • Dag 3: Beklimming Lemosho Route dag 2/7: Shira 1 (3505m) - Shira 2 Camp (3900m)
 • Dag 4: Beklimming Lemosho Route dag 3/7: Shira 2 Camp (3900 m) - Lava Tower (4630) - Barranco Camp (3960m)
 • Dag 5: Beklimming Lemosho Route dag 4/7: Barranco Camp (3960m) - Karanga Camp (4035m)
 • Dag 6: Beklimming Lemosho Route dag 5/7: Karanga Camp (4035 m) - Barafu Camp (4640 m)
 • Dag 7: Beklimming Lemosho Route dag 6/7: Barafu Camp (4640m) - Uhuru Peak (5895m) - Millennium Camp (3820m)
 • Dag 8: Lemosho Route 7 days, day 7: Millennium Camp (3820 m/ 12,532 ft) - Mweka Gate (1650 m/ 5,413 ft)
 • Dag 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Lemosho Route dag 1/7: Drop off op hoogte (3500m) - Shira 1 (3505m)

Vandaag begint je buitengewone reis via de Lemosho Route. Je gids haalt je 's ochtends op en je rijdt ongeveer 4 uur met de auto naar de westelijke ingang van het Kilimanjaro National Park (2.200 meter). De weg ligt door een prachtig tropisch regenwoud. Je arriveert op het drop-off punt op 3.500 meter hoogte, waar je geniet van een prachtig uitzicht op het Shira Plateau. De wandelroute naar het eerste kamp is vlak, zodat je kunt wennen aan de grote hoogte.

Dag 3: Beklimming Lemosho Route dag 2/7: Shira 1 (3505m) - Shira 2 Camp (3900m)

In de ochtend vertrek je van Shira 1 Camp (3505 meter) naar Shira 2 Camp (3900 meter). Deze wandeling is niet moeilijk en terwijl je hoger klimt, geniet je geniet van oogverblindende landschappen en de unieke flora rond de Kilimanjaro. Op een heldere dag is Shira 2 Camp de perfecte locatie om de Mount Meru te zien, dit is de vijfde hoogste piek van Afrika. Na de lunch maak je een acclimatisatiewandeling naar Lava Tower Camp, met een hoogtewinst van 200 meter. Dit vergroot de kans om de top te bereiken en verkleint de kans op hoogteziekte.

Dag 4: Beklimming Lemosho Route dag 3/7: Shira 2 Camp (3900 m) - Lava Tower (4630) - Barranco Camp (3960m)

Op dag 3 sluit de Lemosho-route zich aan bij de Machame-route. De wandeling gaat van Shira Camp 2 naar de prachtige Lava Tower op 4630 meter. Dit deel van de klim heeft veel beklimmingen en afdalingen, maar dat maken de prachtige uitzichten goed. Het is een lange wandeling en je kunt je een beetje ongemakkelijk voelen vanwege de hoogte. Het is daarom belangrijk om je eigen tempo te vinden, zodat je lichaam zich rustig aanpast aan de hoogte. Na de lunch daal je af naar het Barranco Camp, aan de voet van de Barranco Wall.

Dag 5: Beklimming Lemosho Route dag 4/7: Barranco Camp (3960m) - Karanga Camp (4035m)

Na het ontbijt vertrek je van Barranco-kamp naar de Barranco-wand. Voor veel mensen is dit het favoriete deel van de beklimming. Waarom? Eenmaal bovenop de Barranco-wand heb je een spectaculair uitzicht op de Kibo-vulkaan en Mount Meru. Daarna begint een meer uitdagende wandeling met als doel: het Karanga-kamp. Deze route heeft veel beklimmingen en afdalingen, dus houd het juiste tempo aan. Je luncht in het kamp en na een rust kun je een acclimatisatiewandeling maken in de richting van Barafu-kamp.

Dag 6: Beklimming Lemosho Route dag 5/7: Karanga Camp (4035 m) - Barafu Camp (4640 m)

Na het ontbijt begint de wandeling naar Barafu Camp. Dit is het startpunt voor je beklimming naar de Uhuru Peak - de top van de Kilimanjaro! Je komt rond lunchtijd aan bij het kamp. Neem even rust en ga daarna, nadat de energie in je lichaam weer optimaal is, een acclimatiserende wandeling maken naar Kosovo Summit Camp (4800 meter) en weer terug. Je geniet onderweg van verrassende uitzicht op de omliggende pieken en ervaart de spanning van kamperen op grote hoogte. En dat allemaal, terwijl je je voorbereidt op de laatste push naar de top, rond middernacht.

Dag 7: Beklimming Lemosho Route dag 6/7: Barafu Camp (4640m) - Uhuru Peak (5895m) - Millennium Camp (3820m)

Vandaag is de dag! Rond middernacht vertrek je vanaf Barafu Camp naar Uhuru Peak. De klim gaat over goede paden en het meest uitdagende gedeelte is de grote hoogte. Eenmaal op de top aangekomen, geniet je van een prachtige zonsopgang. Geloof ons: die is op deze hoogte heel indrukwekkend! Na een korte tijd op de top, waar je je ultieme overwinning viert, daal je langzaam af naar het schilderachtige Millennium Camp.

Dag 8: Lemosho Route 7 days, day 7: Millennium Camp (3820 m/ 12,532 ft) - Mweka Gate (1650 m/ 5,413 ft)

Het Millennium Camp ligt midden in een tropisch regenwoud. Als je vandaag wakker wordt, voel je een aangenaam gevoel door de vermindering van hoogte en de voldoening van het bereiken van de top. Na het ontbijt maak je een gemakkelijke wandeling naar de uitgang van het park. Je chauffeur brengt je terug naar het hotel waar je lekker kunt uitrusten!

Dag 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania