Zicht op de Kilimanjaro tijdens de Machame route

7 dagen Kilimanjaro beklimmen - Machame route 

Vanaf €2190* / Parkkosten / 9 dagen

Background mask

7 dagen Kilimanjaro beklimmen – Machame route

De Machame route is uitgeroepen tot de mooiste klimroute ter wereld. En terecht! Bereid je voor op adembenemende uitzichten op de Mount Meru, een prachtige klim langs de Barrancomuur, goed onderhouden wandelpaden en gevarieerde natuur. Daarnaast volgt de Machame route een andere weg naar boven dan naar beneden. Twee vliegen in één klap, dus! 😉

Geniet ten volle van het avontuur en van het zicht zodra je de top hebt bereikt. Dit is een moment waar je voor de rest van je leven aan zal terugdenken!

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Machame route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, de Machame route staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

 

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Machame Route dag 1/7: Machame Gate (1800 m) - Machame Camp (3000 m)
 • Dag 3: Beklimming Machame Route dag 2/7: Machame Camp (3000 m) - Shira Camp (3840 m)
 • Dag 4: Beklimming Machame Route dag 3/7: Shira Camp (3840 m) - Barranco Camp (3850 m)
 • Dag 5: Beklimming Machame Route dag 4/7: Barranco Camp (3850 m) - Karanga Camp (3950 m)
 • Dag 6: Beklimming Machame Route dag 5/7: Karanga Camp (3950 m) - Barafu Camp (4600 m)
 • Dag 7: Beklimming Machame Route dag 6/7: Barafu Camp (4600 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Millenium Camp (3720 m)
 • Dag 8: Beklimming Machame Route dag 7/7: Millenium Camp (3720 m) - Mweka Gate (1830 m) - Terug naar het hotel
 • Dag 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Machame Route dag 1/7: Machame Gate (1800 m) - Machame Camp (3000 m)

Een avontuur dat je nooit meer gaat vergeten. Dag 1 begint direct goed bij de Machame Gate, die op 1.800 meter ligt. Hoe hoger je klimt, hoe meer je de natuur ziet veranderen. Van weelderige regenwouden naar heidevelden. Je bestemming voor de dag is Machame Camp, die op een hoogte van 3000 meter ligt. Vandaag is de dag dat de magische landschappen je betoveren en je jezelf onderdompelt in de schoonheid van de natuurlijke wonderen van Tanzania.

Dag 3: Beklimming Machame Route dag 2/7: Machame Camp (3000 m) - Shira Camp (3840 m)

Spanning, bizarre uitzichten en grotere hoogtes. Vandaag is het tijd voor avontuur! Je klimt van Machame Camp op 3000 meter naar Shira Camp op 3840 meter. Onderweg geniet je van waanzinnige uitzichten op de stratovulkanen Kibo en Shira. Je ervaart de spanning van het stijgen naar grotere hoogtes. Dit deel van de Machame-route daagt je uit en inspireert je, waardoor het een speciale reis wordt door de prachtige landschappen van Tanzania. Maak je klaar voor een onvergetelijke trektocht!

Dag 4: Beklimming Machame Route dag 3/7: Shira Camp (3840 m) - Barranco Camp (3850 m)

Bewonder op dag 3 van de Machame-route de schoonheid van de Kilimanjaro. Vanaf het Shira Camp, dat op een indrukwekkende hoogte van 3840 meter wandel je naar Lava Tower die een hoogte van 4630 meter aantikt. Omdat dit een langere wandeling is, waarbij je op grote hoogtes loopt, is het belangrijk dat je je eigen tempo vindt. Zo heb je het minste kans op een oncomfortabel gevoel door wat de hoogte met je lichaam doet. Bij het bereiken van de Lava Tower, daal je af naar Barranco Camp op 3960 meter, onderaan de imposante Barranco Wall. Deze dag geeft je prachtige uitzichten en een uitdagend avontuur met een voldaan gevoel.

Dag 5: Beklimming Machame Route dag 4/7: Barranco Camp (3850 m) - Karanga Camp (3950 m)

Na het ontbijt vertrek je vanuit Barranco Camp naar de Barranco Wall. Voor veel mensen is dit het favoriete deel van de klim. Eenmaal boven op de Barranco Wall heb je een spectaculair uitzicht op de Kibo-vulkaan en de Mount Meru. Daarna begint een wat moeilijkere wandeling om Karanga Camp te bereiken. Deze route heeft veel beklimmingen en afdalingen, dus houd het tempo aan waar jij je fijn bij voelt. Je hebt lunch in het kamp en na een rustpauze kun je een acclimatisatiewandeling maken in de richting van Barafu Camp.

Dag 6: Beklimming Machame Route dag 5/7: Karanga Camp (3950 m) - Barafu Camp (4600 m)

Na het ontbijt begint de wandeling naar Barafu Camp. Dit is het startpunt voor je beklimming naar de Uhuru Peak - de top van de Kilimanjaro! Je komt rond lunchtijd bij het kamp aan. Neem hier even rust en als je je energie weer terug hebt, maak je een acclimatisatiewandeling naar Kosovo Summit Camp (4800 meter) en terug. Geniet van adembenemend uitzicht op de omliggende bergpieken. Ervaar nog even de spanning van kamperen op grote hoogte, terwijl je je voorbereidt op de laatste klim naar de top, rond middernacht.

Dag 7: Beklimming Machame Route dag 6/7: Barafu Camp (4600 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Millenium Camp (3720 m)

Vandaag is de dag! Rond middernacht vertrek je vanuit Barafu Camp naar Uhuru Peak. De klim voert over goede paden en het meest uitdagende deel is de grote hoogte. Eenmaal op de top aangekomen, geniet je van een prachtige zonsopgang, die op deze hoogte bijzonder indrukwekkend is! Na een korte tijd op de top, waar je je ultieme mijlpaal viert, daal je langzaam af naar het schilderachtige Millennium Camp.

Dag 8: Beklimming Machame Route dag 7/7: Millenium Camp (3720 m) - Mweka Gate (1830 m) - Terug naar het hotel

Het Millennium-kamp ligt in een tropisch regenwoud. Als je vandaag wakker wordt, ervaar je een aangenaam gevoel vanwege de daling in hoogte en een voldaan gevoel door het bereiken van de top. Na het ontbijt maak je nog een ontspannen wandeling naar de uitgang van het park. Je chauffeur brengt je terug naar het hotel, zodat je even lekker kunt uitrusten!

Dag 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania