Background mask

Reisafstanden in Tanzania

Tanzania is 945.000 km2 en daarmee bijna 23 keer zo groot als Nederland. Het land bestaat voor 38% uit natuurparken en je kunt je dan misschien wel voorstellen hoe eindeloos sommige vlaktes zijn. Serengeti betekent in de taal van de Maasai ook letterlijk ‘eindeloze vlakte’. Tijdens de reis doorkruis je een stuk van het land en word je overweldigd door de natuur.

In de nationale parken zijn de wegen onverhard. Hierdoor lijkt het op een landkaart soms een korte afstand, maar duurt de rit uiteindelijk langer dan verwacht. Wanneer je vanuit huis de reis naar Tanzania boekt, is het soms lastig om je in te beelden hoe groot het land is en wat de af te leggen afstanden zijn. Zelfs Google Maps slaat de plank soms helemaal mis. Om jullie hier meer inzicht in te geven, hebben we aangegeven wat de afstanden zijn tussen de meest bezochte plekken in Tanzania.

 • Kilimanjaro Airport – Arusha (1u 15 min, 50 km)
 • Kilimanjaro Airport – Moshi (1u 15 min, 50 km)
 • Arusha – Kilimanjaro ( 2u 30 min, 100 KM.)
 • Arusha – Lake Manyara (2 uur, 115 KM)
 • Arusha – Tarangire entrance north (2 uur, 105 KM)
 • South Tarangire – Ngorongoro ( 2u 15 min, 135 km)
 • South Tarangire (Sangaiwe) – Centraal Serengeti ( 5 uur, 285 km)
 • Tarangire – Lake Manyara (50 minuten, 60 KM)
 • Lake Manyara – Ngorongoro krater (1 uur, 50 KM)
 • Ngorongoro Krater – Ndutu area (2u 30 min, 100 km)
 • Ngorongoro krater – Centraal Serengeti (3u 30 min, 135 KM)
 • Centraal Serengeti – Noord Serengeti (4 uur in gamedrive tempo, 90 KM)
 • Lake Manyara – Lake Natron (3 uur, 100 KM)
 • Lake Natron – Noord Serengeti (4u 30 min, 150 KM)
 • Arusha – Zanzibar (1u tot 1u 30 min vliegen)
 • Zanzibar Airport naar elk willekeurig strand (minder dan 1u 30 min)
 • Zanzibar Airport – Stonetown (20 minuten)

Waarom is dit cruciaal voor de kwaliteit van je vakantie?

Een safari draait om gamedrives. Het is daarom belangrijk je tijd zo goed mogelijk te benutten en niet teveel onderweg te zijn. Wij van Tanzania Specialist kennen dit gebied op ons duimpje en zorgen ervoor dat jullie zoveel mogelijk tijd in de parken doorbrengen en per dag relatief kort onderweg zijn.

Dit lijkt heel normaal, maar dat is het zeker niet. Veel bedrijven kiezen voor een reisvoorstel dat er op papier goed uitziet en hen niet veel kost. Graag waarschuwen we daarom voor safariprogramma’s die op grote schaal worden aangeboden, maar die relatief weinig ruimte laten voor effectieve gamedrives.

De klassieker:

 • Dag A: wakker worden in Serengeti, dan op  gamedrive en daarna overnachten in Karatu.
 • Dag B: gamedrive in de Ngorongoro krater.

Dit lijkt prima, maar op dag A heb je maar weinig tijd voor de gamedrive omdat je die avond in Karatu slaapt (minimaal vier uur rijden) en je voor zes uur uit het National Park moet zijn. Dan ben je dus eigenlijk de hele dag aan het haasten. En dan rijd je de volgende dag dezelfde weg terugnaar de Ngorongoro krater. Dit bespaart kosten en lijkt er goed uit te zien, maar van je reis is dag A eigenlijk om zeep geholpen. Pas hier dus voor op!

Zo zijn er nog een aantal voorbeelden. Mocht je twijfelen, dan adviseren we hier graag over. Op deze blog vind je ook veel andere praktische informatie over Tanzania.

 

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania