groep olifanten met uitzicht op kilimanjaro

Mount Kilimanjaro

Background mask

Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro is met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika.  Tegelijkertijd is het ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Een reis naar de Kilimanjaro en een beklimming naar de top is een hele bijzondere ervaring die je nooit zult vergeten.

Mount Kilimanjaro is geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed en dat is niet zonder reden! Tijdens de klim loop je door de meest onvoorstelbare en afwisselende landschappen. Zo loop je het ene moment op een graslandschap en bevindt je jezelf het volgende moment in een tropisch regenwoud met apen en vogels. Als je verder klimt komt je terecht op ‘het dak van Afrika’ waar je gletsjers, sneeuw en ijs zult aantreffen! De uitzichten over het Afrikaanse landschap zijn natuurlijk ook prachtig! En het moment dat je op de top van Mount Kilimanjaro staat is dé ultieme kick, dit gevoel maakt je reis compleet en zal je altijd bijblijven. Mede hierom is het beklimmen van deze berg zo populair.

Iedereen kan naar de top van de Kilimanjaro!

Klinkt het beklimmen van de Kilimanjaro als een onmogelijke opgave? Wees niet getreurd! Voor iedere klimmer is er een manier om op de top van deze berg te staan. Er zijn namelijk verschillende routes die verschillen in duur en moeilijkheidsgraad. Zo kan iedereen met een goede gezondheid en conditie de top bereiken! We hebben lokaal een sterk team die jou zal helpen om deze berg te beklimmen. Hierdoor haalt 96% van onze klanten de top!

Wij gaan er vanuit dat je in goede gezondheid verkeert bij de start van de klim. Mocht er iets met jouw gezondheid aan de hand zijn of gebruik je medicijnen die hier eventueel invloed op zouden kunnen hebben, laat dit dan alsjeblieft in de aanvraag weten.

De verschillende routes zijn hieronder weergegeven. Bekijk ook de kenmerken van de verschillende routes om te zorgen dat je de route kiest die het best bij jou past!

Help de Kilimanjaro Porters!

Kilimanjaro porters werken vaak onder slechte omstandigheden en worden onterecht onderbetaald voor hun harde werk tijdens het begeleiden van een klim. Dit terwijl de porters ervoor dat je altijd een zeer aangename en veilige reis hebt, wat voor ons zeer belangrijk is. Bij Tanzania Specialist strijden daarom voor de eerlijke rechten van deze porters. Hierdoor worden niet alleen de werkomstandigheden van de porters verbeterd, maar wordt ook jouw reis een stuk leuker doordat ze je helpen met een glimlach op hun gezicht.

Door bij de Tanzania Specialist een klim-expeditie te boeken steun je automatisch onze porters en ben je verzekerd van de beste klimervaring van Mount Kilimanjaro!

Hier kun je ons reisaanbod bekijken met de mooiste droomreizen naar de Kilimanjaro

Onze top 3 routes

Wij bieden alle Kilimanjaro routes aan! Gezien onze ervaring geven geven wij het advies om een keuze te maken uit onderstaande routes:

 • Machame route
 • Lemosho route
 • Marangu route

De redenen dat Tanzania Specialist juist deze routes tot de top 3 heeft benoemd, hebben te maken met de omgeving, het uitzicht en de hoge slagingskans. De Machame route is een route die in een krul om de berg heen ligt, waardoor je vele verschillende landschappen ziet. Dit is de meest populaire route en heeft een zeer hoog slagingspercentage. Dit komt mede doordat de hoogtestijgingen per dag goed verdeeld zijn, waardoor mensen bij deze route nauwelijks last hebben van hoogteziekte.

De Lemosho Route doet het ook erg goed vanwege de mooie landschappen. Het beklimmen van deze route is alleen iets prijziger omdat je samen met de crew naar een afgelegen punt aan de voet van de berg gebracht moeten worden. Toch is het een van onze favorieten vanwege het hoge slagingspercentage, de prachtige panoramische uitzichten en de rust op de paden.

De Marangu route is ook een populaire route. Het is ook de voordeligste route. Marangu is een aanrader als je hoofddoel is om de top van de Kilimanjaro bereiken. Deze route leidt je namelijk min of meer recht naar de top. De route heeft hierom ook een hoog slagingspercentage. De Lemosho en Machame route hebben als voordeel dat het lichaam meer tijd krijgt om te wennen aan de hoogte. De Marangu route raden wij dan ook af voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met bergbeklimmen, omdat je lichaam op deze route minder tijd heeft om te acclimatiseren tijdens de beklimming.

De overige routes die wij, indien gewenst, ook samen met jou kunnen beklimmen zijn:

 • Northern circuit route
 • Rongai route
 • Shira route
 • Umbwe route

Overige routes

De Northern Circuit Route is een hele populaire route, met name onder de mensen die lekker willen genieten van de Mount Kilimanjaro klim. Deze route gaat geheel rondom de berg waardoor je werkelijk alle kanten van de berg zult zien. Deze route is hierdoor tevens de langste route qua afstand en geheel opgezet voor de reiziger die alle uitzichten gezien wil hebben. De Rongai route is ook een prachtige route, maar de kans dat je tijdens deze beklimming apen en vogels zult spotten is minimaal. Dit in tegenstelling tot de andere zes routes, waar je wel een grote kans hebt om veel dieren te spotten. De Umbwe- en de Shira route zijn routes voor de zeer gevorderde bergbeklimmers. Hier kom je zeer steile klimmen tegen en zul je jouw lichaam ultiem uitdagen en uitputten. Deze routes zijn zeker niet voor beginnende bergbeklimmers.

Via welke routes kun je Mount Kilimanjaro beklimmen:

Aangeraden? Aanbevolen aantal dagen Aanbevolen fitheid Schoonheid van de omgeving Drukte op de paden
Marangu aangeraden 5 -6 dagen Gemiddeld fit super meest populair
Machame zeer aangeraden 6-7 dagen Gemiddeld fit super meest populair
Lemosho zeer aangeraden 7-8 dagen Gemiddeld fit super niet zo druk
Northern Circuit aangeraden 9 dagen Gemiddeld fit super erg rustig
Rongai Alleen voor professionele klimmers 6-7 dagen Zeer fit goed rustig
Shira niet aanbevolen 6-7 dagen zeer fit super niet zo druk
Umbwe niet aanbevolen 5-6 dagen extreem fit goed rustig

Advies van onze kenners voor het beklimmen van Mount Kilimanjaro

Mij naam is Phabian en ik begeleid al 16 jaar als gids de mensen naar de top van Kilimanjaro. Hoewel ik alle routes op Mount Kilimanjaro met veel plezier doe, zijn de klanten het meest enthousiast over de ‘Lemosho’ route vanwege de prachtige uitzichten. Maar wanneer je zelf redelijk sportief bent of enige voorbereidingen treft, zullen zowel de Marangu-, Machame-, Lemosho en Northern Circuit route ook geschikt voor je zijn.

Mijn Advies:

Hoe lang hier verblijven?: de periode van de klim + 2 nachten (aankomst & vertrekdag)

Welk Hotel? Onze gasten zijn altijd zeer tevreden over Weru weru river lodge, vanwege de service, het prachtige terrein met zwembad, de ligging naast koffieplantage, het goede eten en het vriendelijke personeel.

Voor de voorbereiding van de Mount Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com helpt je om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Voor de juiste voorbereiding op de beklimming kunt je ons altijd benaderen. We helpen je hier graag verder mee.

Reistijd vanaf Kilimanjaro naar de parken / eilanden

 • Vanaf Arusha naar het startpunt is ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden.
 • Vanaf Kilimanjaro International Airport naar Moshi is 1 uur en 30 minuten rijden.
 • Vanaf Kilimanjaro (klimroutes) naar Tarangire National Park / Lake Manyara is 4 uur rijden
 • De reistijd naar Ngorongoro bedraagt 4,5 uur
 • Kilimanjaro – Serengeti is 6,5 uur
 • Zanzibar, Pemba en Mafia eiland zijn vanaf Arusha Airstrip binnen 2,5 uur te bereiken

Terwijl je tussen de verschillende natuurparken reist kun je genieten van mooie natuur en Afrikaanse cultuur.

Mount Kilimanjaro beklimmen beste tijd

Je kunt de Mount Kilimanjaro het gehele jaar door beklimmen. De beste periode om de Kilimanjaro te beklimmen is echter vanaf juni tot en met half maart (behalve de maand november, dan is er ook kans op een bui). Historisch gezien is februari de beste maand, omdat de temperatuur dan het hoogst is en de kans op neerslag minimaal. Vanaf half maart tot en met begin juni is de regentijd in Tanzania, hoewel er in november ook kans is op regen. Toch zijn er ook mensen die juist in april of november gaan, omdat het dan lekker rustig op de berg is.

Informatie en feiten

De 5.895 meter hoge Mount Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Het beklimmen van deze hoogste berg van Afrika is een onvergetelijk avontuur en iets waarvan veel mensen zeggen: “dat moet je een keer hebben gedaan!”

Kilimanjaro Feiten

 • De oppervlakte van Kilimanjaro National Park is 753 km².
 • Mount Kilimanjaro is de hoogste vrijstaande berg van de wereld
 • Dit park is geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed.
 • Kilimanjaro is de op 2 na hoogste berg van de wereld
 • De enige berg die ook toegankelijk is voor minder ervaren bergbeklimmers
 • 1 van ‘s-werelds grootste vulkanen

Tripadvisor ervaringen

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania