Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Mount Kilimanjaro

Mount Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika (5.895 meter hoog). Tegelijkertijd is het ook de hoogste vrijstaande berg ter wereld. Een reis naar de Kilimanjaro en het klimmen naar de top is een hele bijzondere ervaring die je nooit zult vergeten.

Mount Kilimanjaro is geclassificeerd als UNESCO werelderfgoed. En dat is niet zonder reden! Tijdens de klim loop je door de meest onvoorstelbare en afwisselende landschappen. Zo loop je het ene moment op een graslandschap en bevindt je jezelf het volgende moment in een tropisch regenwoud met apen en vogels. Als je verder klimt komt je terecht op ‘het dak van Afrika’ waar je gletsjers, sneeuw en ijs zult aantreffen! De uitzichten over het Afrikaanse landschap zijn natuurlijk ook prachtig! En het moment dat je op de top van Mount Kilimanjaro staat is dé ultieme kick, dit gevoel maakt je reis compleet en zal je altijd bijblijven. Mede hierom is het beklimmen van deze berg zo populair.

Iedereen kan naar de top van de Kilimanjaro!

Klinkt de Kilimanjaro beklimmen als een onmogelijke opgave? Wees niet getreurd! Voor iedere klimmer is er een manier om naar de top van de Kilimanjaro te komen. Er zijn namelijk verschillende routes die verschillen in duur en moeilijkheidsgraad. Zo kan iedereen met een goede gezondheid en conditie de top bereiken! We hebben lokaal een sterk team die jou zal helpen om deze berg te beklimmen. Hierdoor haalt 96% van onze klanten de top!

Wij gaan er vanuit dat je in goede gezondheid verkeert bij de start van de klim. Mocht er iets met jouw gezondheid aan de hand zijn of gebruik je medicijnen die hier eventueel invloed op zouden kunnen hebben, laat dit dan alsjeblieft in de aanvraag weten.

De verschillende routes zijn hieronder weergegeven. Bekijk hieronder ook de kenmerken van de verschillende routes om te zorgen dat je de route kiest die het best bij jou past!

Help de Kilimanjaro Porters!

Kilimanjaro porters werken vaak onder slechte omstandigheden en worden onterecht erg weinig betaald voor hun harde werk tijdens het begeleiden van een klim. Deze porters zorgen er voor dat je altijd een zeer aangename en veilige reis hebt, dit is voor ons zeer belangrijk. Wij van Tanzania Specialist strijden daarom voor de eerlijke rechten van deze porters. Hierdoor worden niet alleen de werkomstandigheden van de porters verbeterd, maar wordt ook jouw reis een stuk leuker doordat ze je helpen met een glimlach op hun gezicht.

Door bij de Tanzania Specialist een klim-expeditie te boeken steun je automatisch onze porters en ben je verzekerd van de beste klimervaring van Mount Kilimanjaro!

Hier kun je ons reisaanbod bekijken met de mooiste droomreizen naar de Kilimanjaro

Via welke routes kun je de Kilimanjaro beklimmen:

Aangeraden? Aanbevolen aantal dagen Aanbevolen fitheid schoonheid van de omgeving Drukte op de paden
Marangu aangeraden 5 -6 dagen Gemiddeld fit super meest populair
Machame zeer aangeraden 6-7 dagen Gemiddeld fit super meest populair
Lemosho zeer aangeraden 7-8 dagen Gemiddeld fit super niet zo druk
Northern Circuit aangeraden 9 dagen Gemiddeld fit super erg rustig
Rongai Alleen voor professionele klimmers 6-7 dagen Zeer fit goed rustig
Shira niet aanbevolen 6-7 dagen zeer fit super niet zo druk
Umbwe niet aanbevolen 5-6 dagen extreem fit goed rustig
Kilimanjaro beklimmen Tanzania Specialist

Kenmerken van de verschillende Kilimanjaro routes

Wij bieden alle Kilimanjaro routes aan! Gezien onze ervaring geven geven wij het advies om een keuze te maken uit onderstaande routes:

 • Machame route
 • Lemosho route
 • Marangu route

De redenen dat Tanzania Specialist juist deze routes tot de top 3 heeft benoemd, hebben te maken met: de omgeving, het uitzicht en de slagingskans van deze routes zijn het hoogst. De Machame route is een route die in een krul om de berg heen ligt, hierdoor zie je vele verschillende landschappen. Dit is de meest populaire route en heeft een zeer hoog slagingspercentage, mede doordat de hoogtestijgingen per dag goed verdeeld zijn hebben mensen hier nauwelijks last van hoogteziekte. De Lemosho Route doet het ook erg goed vanwege de mooie landschappen. Het beklimmen van deze route is alleen iets prijziger omdat uzelf en de crew naar een meer afgelegen punt aan de voet van de berg gebracht moeten worden. Toch is het een van onze favorieten vanwege het hoge slagingspercentage, de prachtige panorama uitzichten en de rust op de paden. De Marangu route is een populaire- en tevens goedkoopste route. Marangu is een aanrader als u 1 doel heeft, namelijk de top van de Kilimanjaro bereiken. De Marangu route is een route die min of meer recht toe recht aan naar de top gaat. Deze route heeft hierom ook een hoog slagingspercentage. De Lemosho en Machame route hebben als voordeel dat het lichaam meer tijd krijgt om te wennen aan de hoogte. De Marangu route raden wij dan ook af voor iedereen die geen of weinig ervaring heeft met bergbeklimmen omdat de acclimatisatie voor het lichaam zeer slecht is op deze route.

De overige routes die wij, indien gewenst, ook samen met jou kunnen beklimmen zijn:

 • Northern circuit route
 • Rongai route
 • Shira route
 • Umbwe route

De Northern Circuit Route is een hele populaire route, met name onder de mensen die lekker willen genieten van de Mount Kilimanjaro klim. Deze route gaat geheel rondom de berg waardoor je werkelijk alle kanten van de berg zult zien. Deze route is hierdoor tevens de langste route qua afstand en geheel opgezet voor de reiziger die alle uitzichten gezien wil hebben. De Rongai route: Ook dit is een prachtige route, alleen de kans dat je tijdens deze route apen en vogels zult spotten is hier minimaal. Daar waar dit bij de andere 6 routes wel een hele grote kans is. Dan blijven de Umbwe- en de Shira route nog over, dit zijn routes voor de zeer gevorderde bergbeklimmers. Hier kom je zeer steile klimmen tegen en zul je jouw lichaam ultiem uitdagen & uitputten. Deze routes zijn zeker niet voor beginnende bergbeklimmers.

Mount Kilimanjaro video

Kilimanjaro Feiten

Men beschrijft het beklimmen van de Kilimanjaro ook wel als de tocht van de evenaar naar de noordpool. Dit zie je ook terug in de landschappen gedurende de klim en dat maakt de Kilimanjaro beklimmen ook zo bijzonder. Zo kom je de volgende landschappen tegen:

 • Vruchtbare vulkaan gronden (793-1799m), hier worden groentes, fruit en koffie gekweekt (zie video 0m.57 sec.) 
 • Tropisch regenwoud met apen en vogels (1800-2744m) zie video 1m.02 sec. 
 • Graslanden en Savannes. (2745-2993m) zie video 2m.00 sec. 
 • Hooggebergte woestijnlandschap. (2993-4000m) zie video 1m.06 sec. 
 • Gletchers, sneew en ijs op ‘het dak van Afrika’. (4000+ m) zie video 1m.08 sec. 

Advies van onze kenners m.b.t. Kilimanjaro beklimmen

Mij naam is Phabian, ik begeleid al 16 jaar als gids de mensen naar de top van Kilimanjaro. Hoewel ik alle routes op Mount Kilimanjaro met veel plezier doe, zijn de klanten het meest enthousiast over de ‘Lemosho’ route vanwege de prachtige uitzichten. Maar indien u zelf redelijk sportief bent of enige voorbereidingen treft, zullen zowel de Marangu-, Machame-, Lemosho en Northern Circuit route geschikt zijn voor u.

Mijn Advies:

Hoe lang hier verblijven?: de periode van de klim + 2 nachten (aankomst & vertrekdag)

Welk Hotel? onze gasten zijn het meest tevreden over Weru weru river lodge, vanwege de service, het prachtige terrein met zwembad, gelegen naast een koffieplantage, goed eten en vriendelijk personeel.

Voor de voorbereiding van de Mount Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan u helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kunt u ons altijd even benaderen, wij helpen u hier graag verder mee.

Reistijd vanaf Kilimanjaro naar de parken / eilanden

 • Vanaf Arusha naar de plek waar mensen beginnen met de Kilimanjaro beklimmen,  is ongeveer 2 uur en 30 minuten rijden.
 • Vanaf Kilimanjaro International Airport naar Moshi is 1 uur en 30 minuten rijden.
 • Vanaf Kilimanjaro (klimroutes) naar Tarangire National Park / Lake Manyara is 4 uur rijden
 • De reistijd naar Ngorongoro bedraagt 4,5 uur
 • Kilimanjaro – Serengeti is 6,5 uur
 • Zanzibar, Pemba en Mafia eiland zijn vanaf Arusha Airstrip binnen 2,5 uur te bereiken

Terwijl je tussen de verschillende natuurparken reist kun je genieten van mooie natuur en Afrikaanse cultuur.

Kilimanjaro beklimmen beste tijd

Je kunt de Mount Kilimanjaro het gehele jaar door beklimmen. De beste periode om de Kilimanjaro te beklimmen is vanaf juni tot en met half maart (behalve de maand november, dan is er ook kans op een bui). Historisch gezien is Februari de beste maand, omdat de temperatuur dan het hoogst is en de kans op neerslag minimaal. Vanaf half maart tot en met begin juni is de regentijd in Tanzania, hoewel er in november ook kans is op regen. Toch zijn er ook mensen die juist in april of november gaan, omdat het dan lekker rustig op de berg is. Voor alles valt dus wat te zeggen, en niets is zo veranderlijk als het weer, hierom moeten we hier ook een beetje geluk mee hebben.