Serengeti – waar precies, en voor hoe lang?

We krijgen veel vragen over de Serengeti. Waar en hoe lang moeten je in de Serengeti verblijven? En wat zijn dan de beste plekken? Daar kunnen wij natuurlijk antwoord op geven!

Serengeti is bijna net zo groot als Nederland. Hierdoor is het belangrijk om je reis in de Seregeti goed te plannen, zodat je het ultieme uit je Serengeti ervaring kunt halen.

Centraal Serengeti

De Serengeti is natuurlijk bekend vanwege de grote trek en de grote hoeveelheid leeuwen, luipaarden, chita’s en vele andere dieren. Dit laatste ga je het beste vinden in Centraal Serengeti. Dus hier raden we altijd aan om minimaal 1 dag (liever 2 dagen) in te plannen.

Welke accommodatie kun je het beste kiezen in Centraal Serengeti?

De Tanzania Specialist reisadviseurs kennen de accomodaties waar jullie het beste kunnen verblijven. Dit is namlelijk erg afhankelijk van de tijd van het jaar. Zodat jullie de grootste kans hebben om dicht bij het wild te kunnen komen. En zo dus de meeste kans hebben om leeuwen, Cheetahs, luipaarden en nog veel meer te kunnen zien.

De grote trek:

Indien jullie de grote trek willen zien, zul je vaak naast Centraal Serengeti ook nog 1 (liever 2) dagen naar een andere locatie moeten reizen. Namelijk de plek waar de grote trek zich op dat moment zou moeten bevinden. Onze wildlife manager, kan haarfijn uitleggen waar de migratie zich zal bevinden van week tot week. En zal zo ook de juiste accommodatie aan onze reisadviseurs kunnen geven.

Wanneer naar Zuiderlijk Serengeti (Ndutu)?

In het algemeen geldt dat van 20 december tot en met maart de grote trek in Zuiderlijk Serengeti zal zijn (ofwel Ndutu). Hier trekken deze dieren dan heen om hier geboorte te geven aan vele duizenden kalven. Op sommige momenten worden er honderden kalveren tegelijk geboren. Dit is heel uniek om mee te maken. Je kunt dan vele honderdduizenden gnoe’s en zebra’s vinden op deze vlaktes. Tanzania Specialist kan je vertellen welke accommodatie het beste zal zijn op jullie vertrekdatum. Omdat je de Serengeti doorgaans via de zuidelijke kant binnenrijdt, is het in theorie mogelijk om 1 dag Centraal- en een dag Zuid-Serengeti te doen. Al wordt het dan wel een iets drukker schema dan dat je er een dag meer de tijd voor neemt.

Wanneer Noordelijk Serengeti?

Vanaf half juli zal de grote trek zich in noordelijk Serengeti bevinden. Dan zal er dus een geschikte accommodatie in het Noorden van de Serengeti gevonden moeten worden. En omdat je de Serengeti binnen rijdt vanuit het Zuiden, zul je het niet halen om meteen door te rijden naar het Noorden. Hierom is ons advies dan altijd om de 1e dag in Centraal Serengeti te verblijven voor de gamedrive. De 2e dag wordt er dan een prachtige gamedrive gemaakt naar het noorden (voor minimaal 1 dag). En de dag erna kun je nog de gehele ochtend gamedrive doen in het noorden, waarna jullie in de middag weer zullen terugrijden naar Centraal Serengeti. Op deze manier kun je de gehele route in gamedrive tempo afleggen en is er voldoende tijd om te genieten van de prachtige wilde dieren die jullie onderweg tegen zullen komen.

Als je deze planning dus niet goed maakt, of met de verkeerde lodges, dan is het risico dat je moet haasten om de lodge nog op tijd te halen. De reisadviseurs van Tanzania Specialist zullen je hier ten alle tijde bij helpen. Hierin is Tanzania Specialist zeker onderscheidend en dit zal ten goede komen van jullie safari!

Bekijk hier je Tanzania safari