Background mask

Serengeti – waar precies, en voor hoe lang?

We krijgen veel vragen over de Serengeti. Waar en hoe lang moeten je in de Serengeti verblijven? En wat zijn dan de beste plekken? Daar kunnen wij natuurlijk antwoord op geven!

Serengeti national park heeft een oppervlakte ter grootte van de helft van Nederland. En de weg ernaartoe is enkele uren rijden. Hierdoor is het belangrijk om je reis in de Serengeti goed te plannen, zodat je het ultieme uit deze ervaring kunt halen. Waar je moet zijn, hangt ook heel erg af van het seizoen waarin je naar de Serengeti reist.

Centraal Serengeti

De Serengeti is natuurlijk bekend vanwege de grote trek, de Big 5 en de grote hoeveelheid leeuwen, luipaarden, cheeta’s en vele andere dieren. Dit ga je allemaal vinden in Centraal Serengeti. Dus hier raden we altijd aan om minimaal 1 dag (liever 2 dagen) te verblijven.

Welke accommodatie kun je het beste kiezen in Centraal Serengeti?

De Tanzania Specialist reisadviseurs kennen de accomodaties waar jullie het beste kunnen verblijven. Dit is namelijk erg afhankelijk van de tijd van het jaar. Zodat jullie de grootste kans hebben om dicht bij het wild te kunnen komen. En dus de meeste kans hebben om leeuwen, Cheetahs, luipaarden en nog veel meer te kunnen zien.

De grote trek:

Indien jullie de grote trek willen zien, zul je afhankelijk van het seizoen naast Centraal Serengeti ook nog naar een andere locatie moeten reizen. Namelijk de plek waar de grote trek zich op dat moment zou moeten bevinden. Onze wildlife manager, kan haarfijn uitleggen waar de migratie zich zal bevinden van week tot week. En zal zo ook de juiste accommodatie aan onze reisadviseurs kunnen geven.

Wanneer naar Zuidelijk Serengeti (Ndutu)?

In het algemeen geldt dat vanaf ca. 20 december tot en met februari de grote trek in Zuidelijk Serengeti zal zijn (ofwel het Ndutu gebied). Hier trekken deze dieren dan heen om hier geboorte te geven aan vele duizenden kalven. Op sommige momenten worden er honderden kalveren tegelijk geboren. Dit is heel uniek om mee te maken. Je kunt dan vele honderdduizenden gnoe’s en zebra’s vinden op deze vlaktes. Tanzania Specialist kan je vertellen welke accommodatie het beste zal zijn op jullie vertrekdatum. Wij adviseren om minimaal 2 dagen in Ndutu Area te verblijven. In theorie is het ook mogelijk om 1 dag Zuid-Serengeti te doen, omdat je de Serengeti doorgaans via de zuidelijke kant binnenrijdt. Al wordt het dan wel een iets drukker schema dan dat je er meer de tijd voor neemt. Dit zal natuurlijk altijd beter en meer ontspannen zijn.

Wanneer Noordelijk Serengeti?

Vanaf half juli t/m half oktober zal de grote trek zich in noordelijk Serengeti bevinden. Dan zal er dus een geschikte accommodatie in het Noorden van de Serengeti gevonden moeten worden. En omdat je de Serengeti binnen rijdt vanuit het Zuiden, zul je het niet halen om meteen door te rijden naar het Noorden. Hierom is ons advies dan altijd om de 1e dag in Centraal Serengeti te verblijven voor de gamedrive. De 2e dag wordt er dan een prachtige gamedrive gemaakt naar het noorden. We adviseren om minimaal 2 dagen in Noordelijk Serengeti te verblijven om zodoende meer kans te hebben om de bekende rivieroversteek te kunnen meemaken. En de dag erna kun je nog de gehele ochtend gamedrive doen in het noorden, waarna jullie in de middag weer zullen terugrijden naar Centraal Serengeti. Op deze manier kun je de gehele route in gamedrive tempo afleggen en is er voldoende tijd om te genieten van de prachtige wilde dieren die jullie onderweg tegen zullen komen.

Als je deze planning dus niet goed maakt, of met de verkeerde lodges, dan is het risico dat je moet haasten om de lodge nog op tijd te halen. De reisadviseurs van Tanzania Specialist zullen je hier ten alle tijde bij helpen. Hierin is Tanzania Specialist zeker onderscheidend en dit zal ten goede komen van jullie safari!

Bekijk hier de planning waar de grote trek zich door het jaar heen bevindt.

Geïnspireerd geraakt? Bekijk dan snel alle Tanzania reizen in ons aanbod, onze handige tips over Tanzania of neem contact met ons op voor een persoonlijk advies.

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania