Background mask

Nu ook Tanzania in de spotlight bij Tv-programma De Bachelor

Eerder schreven we al over de prachtige beelden van Zanzibar die we zagen tijdens de eerste afleveringen van De Bachelor. Nu de finale van dit seizoen nadert en de bachelors op 24-uurs date gaan, krijgt ook Tanzania de roem die het verdient!

De populaire serie De Bachelor is inmiddels al enkele weken op Nederlandse televisie te zien. In het programma gaan twee vrijgezelle mannen op zoek naar de ware liefde, dit seizoen op het idyllische eiland Zanzibar. Twaalf afleveringen lang zien we tussen het liefdesgedruis door de mooiste beelden van het eiland: hagelwitte stranden, azuurblauwe zee en palmbomen.

De bachelors kiezen twee dames uit waarmee zij 24 uur doorbrengen, in Tanzania! De koffers worden gepakt en binnen 1,5 uur vliegen ze naar het vasteland. Het eerste shot van Tanzania is meteen adembenemend: een uitgestrekt landschap vol bomen en de vele bateleurs (roofvogels) die hoog overvliegen. Helaas is het programma inmiddels afgelopen!

Een droom(safari) die uitkomt

Een droom die uitkomt voor Bachelor Paul. Hij gaat namelijk samen met zijn date op safari. In de open jeep rijden ze onder leiding van een chauffeur door het prachtige Tarangire National Park. Aan de bijzondere neushoornvogel die van boom tot boom vliegt, wordt meteen een prominent shot gewijd. Wat een prachtig dier! Ook al reizen de meeste mensen naar Tanzania voor de Big Five of de Grote Trek, je komt hier ook écht de mooiste en meest unieke vogels ter wereld tegen.

Ze rijden langs een kleine kudde olifanten die rustig gras staat te eten. Deze imposante beesten van zo dichtbij te zien, maakt veel indruk. Maar het is niet moeilijk ze te spotten in het Tarangire National Park, het is namelijk het park met de meeste olifanten ter wereld. In het droge seizoen kun je hier groepen van wel 250 olifanten zien!

Niet veel later worden ze geconfronteerd met een immense kudde buffels. Het zijn er misschien wel 150! ‘Het voelt net alsof ze ons na schooltijd op staan te wachten’, zegt Bachelor Paul. Het is hen meteen duidelijk waarom dit het gevaarlijkste dier is van de The Big Five. Buffels zijn namelijk oersterk, onvoorspelbaar en ze werken heel goed samen. Waar de meeste dieren een confrontatie uit de weg gaan, staan buffels er om bekend om juist op ‘indringers’ af te gaan. Niet te dichtbij komen dus!

Overnachten tussen de wilde dieren

Deze safari was nog maar het begin van de eerste 24-uurs date in Tanzania. Bij zonsondergang arriveren de geliefden in een lodge midden in het nationale park, omringd door prachtige natuur en wilde dieren. Ze zijn er letterlijk stil van. De houten lodge heeft een terras met uitzicht op het park, waar ze samen genieten van de ondergaande zon. Hier hoor je niets anders dan natuurgeluiden en het knisperende hout van het kampvuur.

Na een goede nachtrust en een heerlijk ontbijtje met vers fruit verwelkomt Bachelor Paul de volgende dame voor de tweede 24-uurs date. Kan hij al het moois van de afgelopen dag nog overtreffen?

Stijgen tot grote hoogte

Om half 4 ‘s ochtends staat het koppel op voor een zeer bijzondere vorm van safari; een ballonsafari. Ze stijgen langzaam op en genieten van de zonsopkomst en de intense stilte. De luchtballon zweeft over de boomtoppen, zodat ze de wilde dieren beneden van dichtbij kunnen zien. ‘’Dit was een once-in-life-time date’’.

De perfecte combinatie

Veel reizigers sluiten hun safari-reis in Tanzania af met een paar dagen rust op het idyllische eiland Zanzibar. Dat dit een perfecte combinatie is, blijkt maar weer eens uit deze serie! Op Zanzibar kun je niet alleen genieten van de prachtige stranden en de turquoise zee, maar is er ook voor ieder wat wils. Benieuwd wat De Bachelor ons heeft laten zien van Zanzibar? Lees de blog hier.

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Verantwoord toerisme in Tanzania

Wij houden van Tanzania. Van de dieren, de natuur en de mensen. Daarom willen we dit prachtige land koste wat kost helpen beschermen. Tegelijkertijd willen we je graag de wonderen van Tanzania met eigen ogen laten zien. Verantwoord toerisme is voor ons heel belangrijk en we doen er alles aan om ons steentje bij te […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania