Background mask

De kosten van een safari

Wat kost een safari nu precies? Helaas is zo’n unieke en onvergetelijke reis niet heel goedkoop. We zullen in dit blog de opbouw van de kosten beschrijven en een indicatie geven van de prijzen.

De kosten van een Tanzania safari of rondreis bestaan uit drie onderdelen:

  • Entreegeld voor de nationale parken
  • Huur van de jeep en privé-gids
  • Accommodaties

Hoe zijn de kosten opgebouwd?

Van deze drie onderdelen van een safari zijn de entreegelden een gegeven. De prijzen voor het transport staan ook vast, maar worden per persoon goedkoper als je de jeep met meerdere personen deelt. De kosten van de accommodaties staan niet vast; een rondreis met onze Silver categorie hotels zal goedkoper uitvallen dan wanneer je voor Gold of Platinum gaat.

Wat kost een safari per dag?

Als je met twee personen op reis gaat en in onze Silver categorie hotels verblijft, kost een safari tussen de 430 en 450 euro per persoon per dag. Ga je met vier personen (en verdeel je dus de transportkosten over meer personen), dan liggen de kosten tussen de 380 en 400 euro per persoon per dag.

 

Paradise Beach Resort Zanzibar

 

Om een voorbeeld te geven: Stel je gaat met twee personen op safari in de Ngorongoro krater. Dan betaal je meteen al 300 dollar voor de jeep met gids aan autohuur, benzine en entreekosten voor het park. Op moment dat je de Conservation Area binnenrijdt, betaal je bovendien 78,50 dollar per persoon aan entreegeld voor jullie zelf. Daal je dan ook nog eens af in de krater (de Ngorongoro Conservation Area is veel groter dan alleen de krater), dan betaal je daarbij 300 dollar per auto per dag. En dan moet je natuurlijk nog ergens slapen…

Alles bij elkaar zorgt dit voor behoorlijk hoge prijzen. In ruil daarvoor ben je natuurlijk wel in een van de mooiste natuurgebieden ter wereld!

Waarom adviseren wij toch te kiezen onze Silver categorie hotels?

Door onze goede relatie met onze Silver categorie hotels kunnen wij deze hotels aanbieden voor een supermooie prijs in verhouding tot de kwaliteit die ze leveren. Het zijn dus zeker geen budget hotels! Tanzania Specialist heeft vier medewerkers ter plaatse die regelmatig alle hotels inspecteren. Zij hebben de taak ervoor te zorgen dat onze Silver categorie hotels schone kamers, goede service en mooie uitzichten bieden voor een goede prijs.

Veel aanbieders geven aan dat kamperen in een koepeltent tijdens de safari goedkoper is. Uit ons onderzoek blijkt dat dit alleen in de Serengeti het geval is. In alle andere parken kost een verblijf in onze Silver categorie hotels net zoveel als slapen in een koepeltentje op de camping. Lees hierover meer in onze blog: is een camping safari nu echt goedkoper?

Wij pleiten er daarom voor om altijd tenminste voor Silver categorie hotels te gaan en niet te proberen een paar tientjes te besparen (want meer zal het niet zijn) door naar budgethotels of campings te gaan. Want wie heeft nu niet voor hetzelfde geld liever de luxe van een lekker bed, heerlijke kamers en mooie uitzichten bij het zwembad?

 

Garden Ngare Sero

 

Ook nog naar strand?

Een verblijf op Zanzibar is gelukkig een stuk goedkoper dan de safari. Zo kun je bijvoorbeeld al in een van onze Silver categorie hotels verblijven voor € 35,- per persoon per nacht. En dan zit je wel in het mooiste dorpje van Zanzibar, direct aan het strand!

Wij adviseren om bij een aanvraag goed duidelijk te maken wat voor budget jullie hebben voor deze vakantie. Door te spelen met het aantal dagen safari en aantal dagen strand, kunnen wij vervolgens een mooie reis op maat voor jullie samenstellen!

Bekijk hier onze Tanzania reizen. Wil je alvast je meer informatie over Tanzania? Bekijk dan eens de praktische zaken en tips voor deze droomreis!

 

Deel dit artikel:

Laat je droomreis werkelijkheid worden met Tanzania Specialist.

5/5
5/5

Creëer jouw eigen reis

Bij Tanzania Specialist kun je je reis aanpassen aan je voorkeuren. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis te creëren!

Vraag een reisvoorstel aan

Gerelateerd

Leeuwen in Ngorongoro

Vakantie in Tanzania voor koppels

Stel je voor: samen met je geliefde bewonder je de leeuwen in Serengeti of ontdek je de spectaculaire diepten van de Ngorongoro krater. Nadat je in slaap valt onder de sterrenhemel, word je bij het ontwaken verwelkomd door de eerste zonnestralen. Of geniet van quality time op een van de parelwitte stranden die Zanzibar rijk […]

Lees verder

Ontdek Tanzania met vrienden

Zijn jij en je vriendengroep altijd op zoek naar nieuwe avonturen? Maak je dan klaar voor een fenomenale ervaring, want Tanzania heeft heel wat voor je in petto. Een boeiende cultuur, prachtige fauna en flora, dromerige stranden, muziek, dans en feest… kom maar op! Waag je dan aan de beklimming van de beroemde Kilimanjaro. Of […]

Lees verder

Wereldrecord op de Kilimanjaro… met Tanzania Specialist

Zondag 6 augustus 2023. Een dag die Ognjen, Zoran, Musa en Wilson nooit meer vergeten. Waarom? Op deze dag bereikten ze de top van Afrika’s hoogste berg: de wereldberoemde Kilimanjaro. Het klinkt misschien niet als een uitzonderlijke prestatie. Want wandelaars van over de hele wereld doen dit dagelijks. Toch is er nu iets bijzonders aan […]

Lees verder

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania