Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

15 daagse rondreis Tanzania + Zanzibar

Tijdens deze “15 daagse rondreis Tanzania + Zanzibar” zul je in een heerlijk ontspannen tempo de hoogtepunten van Tanzania bekijken.

De hotels in deze reis zijn onze Silver klasse hotels. Deze zijn speciaal door ons geselecteerd op basis van de hoogwaardige kwaliteit en goede service. Wil je nóg meer luxe, dan kun je hieronder uit Golden of Platinum hotels kiezen.

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro - Arusha

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze Tanzania Specialist gids u hier op te wachten. Hij zal je veilig naar jullie hotel brengen in Arusha. Hier kun je heerlijk bijkomen van de vliegreis en alvast wennen aan de échte Afrikaanse sfeer, bijvoorbeeld onder het genot van een typisch Afrikaans drankje.

Je ervaren Tanzania Specialist gids weet niet alleen veel over de cultuur, maar bezit ook een grote hoeveelheid kennis en feitjes over de prachtige natuur waarvoor zoveel mensen naar Tanzania reizen. Wees dus vooral niet bang om een vraag te stellen, onze Tanzania Specialist gids zal het met alle plezier vertellen.

(Hotel op basis van Logies + ontbijt, omdat u pas laat in de avond land, de rest van de hotels is op basis van vol pension)

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

Dag 2: Lekker acclimatiseren in de lodge met zwembad

Je kunt deze ochtend lekker rustig wakker worden in het prachtige Afrika! Slaap lekker uit en kom deze dag lekker bij van de lange vliegreis. Geniet in alle rust van het heerlijke ontbijt, neem de tijd om even te ont-stressen.

Je kunt deze dag lekker wennen aan het heerlijke Tanzaniaanse klimaat en de mooie omgeving.

Neem een heerlijke verfrissende duik in het zwembad en laat je lekker verwennen door het personeel van de lodge. Voor hen zal geen vraag teveel moeite zijn.

Iemand van ons kantoor in Tanzania zal deze dag ook even langs komen om met jullie de aankomende safari reis door te spreken. Mochten jullie toch een activiteit willen ondernemen deze dag, dan kunnen wij dat altijd organiseren, want ons kantoor is om de hoek.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

Dag 3: Arusha National Park

Na het ontbijt zal uw gids u ophalen in het hotel. De rondreis Tanzania kan nu echt gaan beginnen.  We zullen na nog geen uur rijden aankomen in Arusha National Park. Hier zullen we de gehele dag op zoek gaan naar de mooie wilde dieren. Arusha staat bekend om het park van de zeldzame Zwart-witte Colobus aap en vele andere apen. Daarnaast is er een mooie krater aanwezig en is het tropische regenwoud hier gevuld met mooie vogelsoorten en vele andere dieren.

Meest populaire excursies in Arusha: Canoeing en wandel safari.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

Dag 4: Relax dagje of toch nog een leuke activiteit?

Er is in de lodge de mogelijkheid om lekker een frisse duik te nemen in het zwembad. Mocht je niet de gehele dag in een lekker ligbed willen liggen, dan zijn er ook voldoende activiteiten te doen.

Zo kun je in de omgeving optionele activiteiten ondernemen zoals:

 • Bezoek de Mount Meru watervallen (Aanrader!)
 • Een mountainbike tocht maken in de schitterende natuur van Arusha
 • Wandelen door de koffieplantages
 • Lokale markt bezoeken
 • Quad rijden langs koffieplantages en typische lokale boerderijen
 • Wandelen in de omgeving van Lake Duluti of zelfs kanoën op Lake Duluti.

Je kunt hier nog vele andere activiteiten  vinden.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Ahadi Lodge

dag 5: Tarangire National Park

Nadat je ontbeten hebt rijden we naar Tarangire National Park, Hier zullen we verder de gehele dag in de schitterende natuur van Tarangire rijden. De reusachtige Baobab bomen van enkele honderden jaren oud zullen worden afgewisseld met grote groepen olifanten en vele andere wilde dieren. De Tanzania Specialist gids kan je veel vertellen over de reden waarom de Olifanten zo graag verblijven in Tarangire National park. Eventueel kun je hier 1 van de volgende “vakantie Tanzania excursies” doen: Luchtballon Safari of een Maasai dorp bezoeken

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Sangaiwe Tented Lodge

Dag 6-8: Serengeti National Park

Deze dagen je lekker in het wereldberoemde Serengeti National Park vertoeven. We zullen de 1e dag meteen na het ontbijt gaan rijden richting Serengeti. De weg naar Serengeti is erg mooi, zo passeren we de Ngorongoro Higlands, waarna we in Serengeti zullen aankomen. Dit is de plek waar de grote trek zich  bevindt. De Tanzania Specialist gids zal deze samen met je gaan opzoeken. Serengeti is ook “the place to be” voor: de Leeuwen, Buffalo’s, Chita’s, Luipaard en vele andere dieren. De volgende dagen heb je hier de hele dag de tijd om naar deze dieren op zoek te gaan, je zult niet uitgekeken raken!

Mogelijke excursie: Luchtballon safari 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
ThornTree Camp

Dag 9: Ngorongoro Krater

Vandaag zullen we na het ontbijt vertrekken richting Ngorongoro Conservation Area. Na zo’n drie uur door het prachtige Tanzaniaanse landschap te hebben gereden komen we aan op misschien wel de meest bijzondere plek van Afrika, de Ngorongoro Krater! Een veel gehoorde reden waar mensen voor naar Tanzania reizen. De afdaling naar de kraterbodem is al een hele belevenis, maar eenmaal aangekomen in de krater weet je niet wat je ziet! Nergens ter wereld zul je zoveel wilde dieren bij elkaar kunnen vinden! Er leven in Ngorongoro verschillende leeuwenfamilies, buffels, zebra’s, gnoe’s en daarnaast is de kans om de zeldzame neushoorn te spotten hier het grootst. Kortom, dé kans om een aantal leden van de big five bij elkaar te zoeken. Ook kun je in de Ngorongoro Conservation Area leuke excursies doen, bijvoorbeeld een bezoek brengen aan een traditioneel Maasai dorpje.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Hhando Coffee Lodge

dag 10-14 Zanzibar

Vandaag gaat het echte relaxen beginnen. De safari van deze prachtige reis zit erop. De vakantie zal worden voortgezet op het bounty eiland Zanzibar! Laat jezelf lekker verwennen en droom in alle rust weg onder de palmbomen. Ook kan er ’s avonds heerlijk gegeten en gedronken worden. Neem ook eens een duik in het kristalheldere zeewater en bekijk samen romantisch de zonsondergang vanaf de parelwitte stranden.

Bekijk op deze pagina de Zanzibar video, of welke activiteiten u allemaal op Zanzibar kunt doen.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Blue Reef sport & Fishing Lodge

dag 14-15: Zanzibar naar huis

Vandaag kun je rustig ontbijten en nog genieten van de gehele dag, want hoogst waarschijnlijk vlieg je pas in de avond weer terug naar huis.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt je meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Bij alle reizen vindt je onderaan de pagina reizen die je kunt toevoegen aan de reis: 6 daagse vakantie Zanzibar6 daagse vakantie Mafia Island of een 6 daagse vakantie Pemba Island. Ook kun je op Zanzibar gewoon 1 of een aantal dagen toevoegen. 

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 15 weer thuis in Nederland komen.

Hoe vraag je deze reis aan?

Maak een keuze uit: Silver / Golden / Platinum lodges (zie boven dag 1 van deze reis)

 • Druk op de button hieronder
 • Vul je vertrekdatum in (mag ook een schatting zijn), je ziet dan de actuele prijs p.p. o.b.v. 6 personen
 • Waarna de aanvraag bij ons binnen is, nemen wij contact met je op.

Prijs informatie over deze reis

 

15 daagse safari silver hotels 2 personen 4 personen 6 personen
Laag seizoen
(april + mei)
€ 3005,- € 2442,- € 2235,-
Mid seizoen
(de rest van het jaar )
€ 3225,- € 2636,- € 2441-
Hoog seizoen
(Juli + Augustus + 20 dec- 10 jan)
€ 3441,- € 2745- € 2570,-
* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon
* Kinderkorting van toepassing onder de 16 jaar (prijs op aanvraag)

 

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Alle transfers van en naar de luchthavens (vanaf Zanzibar Airport vliegen jullie weer naar huis)
 • Overnachtingen in de hotels/lodges
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari
 • Game drives door de nationale parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met open dak en grote ramen, speciaal voor de safari game drives
 • Engels sprekende privé gids gedurende de gehele safari
 • Park Fees voor alle nationale parken
 • Crater Fee
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens de safari m.u.v. dag 1, want dan kom je pas in de avond aan
 • Nederlands sprekende medewerkers ter plekke in ons kantoor in Tanzania
 • Calamiteitenfonds
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze Safari Jeeps
Dit is exclusief:
 • Internationale vliegtickets en visa
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €2235 p.p.*