Rongai route bewandelen op Kilimanjaro

9 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Rongai Route in 6 dagen

Vanaf €1960* / Parkkosten / 9 dagen

*Prijs per persoon inclusief transfers, accommodatie, maaltijden, drankjes, gidsen en parkkosten. Exclusief internationale vlucht (Gebaseerd op 6 personen)

Background mask

9-daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Rongai Route in 6 dagen

De Rongai route trekt vooral ervaren klimmers aan. Het is de enige route die start aan de noordkant van de berg, nabij de grens met Kenia. Deze kant van de berg vangt het meeste wind waardoor er minder groeit. Doordat er minder vegetatie is, heb je een weidser uitzicht over het betoverende Keniaanse landschap.

De afdaling gebeurt via de Marangu route (zuiden), waardoor je beide kanten van de Kilimanjaro kan zien. De volledige wandeling (inclusief afdaling) duurt 6 dagen. We adviseren om het in 7 dagen te doen, zodat je lichaam voldoende tijd heeft om te wennen aan de hoogtestijging. Deze extra dag verhoogt de kans enorm om de top van de Kilimanjaro succesvol te bereiken.

Geniet van een uitstekende service

Het trotseren van de Kilimanjaro is een ware uitdaging! Tijdens de beklimming van de Rongai route word je bijgestaan door professionele gidsen, dragers en een kok. De begeleiders voeren met speciale apparatuur iedere ochtend en avond gezondheidscontroles uit, om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt. Bovendien verwent onze kok je graag met heerlijke maaltijden. Want ook dat verhoogt de kans op het behalen van de top! Vraag ons gerust naar de menukaart – we sturen die graag toe.

Bergbeklimmen is een avontuur dat je back to basics brengt. We slapen in eenvoudige tenten van hoogwaardige kwaliteit. En geloof ons, de Rongai route staat garant voor een onvergetelijke ervaring! Zodra je de boeking hebt bevestigd, ontvang je een uitgebreid document dat je helpt bij de voorbereiding.

Hoe fit moet je zijn?

De Kilimanjaro beklimmen is een echte uitdaging door de hoogte, de snelle stijging en de wisselende temperaturen. Op een doorsnee klimdag ben je zo’n zes tot zeven uur onderweg. Als je gezond en fit bent, is dit absoluut haalbaar. Bovendien zijn er tal van trucjes die je kan toepassen om je slaagkansen te vergroten én om ervoor te zorgen dat je van de tocht geniet.

 1. Neem je tijd. Wandel niet te snel zodat je lichaam zich rustig kan aanpassen en acclimatiseren.
 2. Bereid je voor. Een goede conditie maakt de beklimming veel gemakkelijker. Ga een paar maanden vooraf wandelen. Vooral meerdaagse tochten zijn een uitstekende training. Ook hardlopen en aerobics vormen een goede voorbereiding.
 3. Voeg een extra dag toe. Het blijft lastig om te voorspellen wie er last zal krijgen van hoogteziekte. Door een extra dag in te plannen, krijgt je lichaam meer tijd om te wennen aan de hogere hoogte. We raden dit ongetwijfeld aan aangezien het je kans om de top te bereiken vergroot. De kosten voor deze extra dag bedragen $346 per persoon.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming
 • Dag 2: Beklimming Rongai Route dag 1/6: Rongai Gate (1800 m) - First Cave Camp (2600 m)
 • Dag 3: Beklimming Rongai Route dag 2/6: First Cave Camp (2600 m) - Kikelewa Camp (3600 m)
 • Dag 4: Beklimming Rongai Route dag 3/6: Kikelewa Camp (3600 m) - Mawenzi Tarn (4330 m)
 • Dag 5: Beklimming Rongai Route dag 4/6: Mawenzi Tarn Camp (4330 m) - Kibo Camp (4700 m)
 • Dag 6: Beklimming Rongai Route dag 5/6: Kibo Camp (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Hut (3720 m)
 • Dag 7: Beklimming Rongai Route dag 6/6: Horombo Hut (3720 m) - Marangu Gate (1830 m) - Terug naar het hotel
 • Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Dag 1: Aankomst op Kilimanjaro Airport voor je beklimming

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wacht onze Tanzania Specialist gids je op. Hij brengt je naar je hotel, waar je kunt ontspannen na je vlucht. Voorbereiding voor de beklimming: je ontmoet je gids vóór het begin van je beklimming. Hij informeert je en geeft details. Tips over de kleding, wat je meeneemt je rugzak en alles wat je helpt om de beklimming zo comfortabel mogelijk te maken.

Dag 2: Beklimming Rongai Route dag 1/6: Rongai Gate (1800 m) - First Cave Camp (2600 m)

Vandaag haalt je gids je op bij je hotel en brengt je in ongeveer 2 uur naar de Rongai Gate. Daar begint dit spannende avontuur, waarbij je door prachtige weelderige bossen omhoog klimt en verwondert luistert naar allerlei dierengeluiden. Na een lunchpauze wandel je verder naar het eerste kamp op de Rongai-route, die aan de minder beboste noordkant van de berg ligt. Deze route is rustiger en geeft je veel kansen om wilde dieren te spotten.

Dag 3: Beklimming Rongai Route dag 2/6: First Cave Camp (2600 m) - Kikelewa Camp (3600 m)

Op de tweede dag wandel je 5 tot 6 uur lang met een steile klim in het begin. Vandaag voel je wat de hoogte met je doet als je de eerste bergtop van de Kilimanjaro ziet; de Mawenzi-piek. Na een paar uur bereik je de eerste grot en is het tijd om dit gebied te ontdekken. Lunchen doe je in de tweede grot, dus nog even geduld! In de middag klim je op een minder steil pad en eindig je de wandeling richting het kamp in een beschutte vallei dichtbij Kikelewa of de derde grot.

Dag 4: Beklimming Rongai Route dag 3/6: Kikelewa Camp (3600 m) - Mawenzi Tarn (4330 m)

Vandaag komt uitdaging en bewondering samen. De prachtige uitzichten maken de steile wandeling omhoog minder zwaar. Je start in de ochtend met een wandeling van 4 tot 5 uur. Dan kun je 's middags en 's avonds rusten en je lichaam de kans geeft om te wennen aan de hoogte. Je gaat door tot aan Mawenzi Tarn, waar je de nacht doorbrengt. Het ligt vlak onder de Mawenzi-top, wat geweldige uitzichten geeft op de Kilimanjaro-pieken, Mawenzi en Kibo.

Dag 5: Beklimming Rongai Route dag 4/6: Mawenzi Tarn Camp (4330 m) - Kibo Camp (4700 m)

De 4e dag fascineert je door het maanlandschap waar je doorheen loopt op weg naar het hogere kamp. Het Kibo-kamp ligt recht onder de top van Kibo en vanuit daar heb je een spectaculair uitzicht op de Keniaanse vlaktes. Je wandelt 5 tot 6 uur door de alpiene woestijnomgeving en neemt je rust na de lunch in de middag, want de volgende dag bereik je de top van de Kilimanjaro!

Dag 6: Beklimming Rongai Route dag 5/6: Kibo Camp (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Hut (3720 m)

Om middernacht begin je de laatste beklimming naar de Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika! Bereid je voor, want je loopt ongeveer 12 uur dus het is een intense dag. Als je eenmaal Gilman's Point bereikt via een steile klim met je zaklamp, is Uhuru Peak relatief gemakkelijk te bereiken. Daar ben je getuige van een van de mooiste zonsopgangen en vier je je prestatie. Met deze overwinning en onvergetelijke herinnering op zak, keer je terug naar de Kibo-hutten om te eten. Daarna is het tijd om af te dalen naar de Horombo-hutten voor een overnachting.

Dag 7: Beklimming Rongai Route dag 6/6: Horombo Hut (3720 m) - Marangu Gate (1830 m) - Terug naar het hotel

Op deze laatste dag daal je af door een prachtig regenwoud naar de uitgang van het Kilimanjaro National Park, de Marangu-poort. Dit is een heerlijke wandeling van 5 tot 6 uur waarbij de hele groep bij elkaar komt om elkaar te feliciteren. Je chauffeur brengt je daarna terug naar je hotel waar je geniet van een welverdiende rust.

Dag 8 - 9: Vlucht naar huis vanaf Kilimanjaro (JRO) na de beklimming van de Mount Kilimanjaro

Helaas is dit het einde van je vakantie en is het tijd om naar huis te gaan. Geniet nog van je laatste uren in Tanzania, voordat onze chauffeur je ophaalt en naar de luchthaven Kilimanjaro International Airport brengt voor je vlucht naar huis. Krijg je er nog niet genoeg van? Voeg een paar dagen safari of strandvakantie toe aan je Kilimanjaro-avontuur!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldig privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania