Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Rongai Route in 6 dagen!

De Rongai Route is de enige route die aan de Noordelijke kant van de berg start. Deze kant van de berg vangt het meeste wind waardoor er minder groeit. Hierom kun je vanaf deze kant wel vaak verder kijken over het mooie Keniaanse landschap. Na het bereiken van de top zul je afdalen via de Marangu Route waardoor je beide kanten van de berg zult gaan ervaren.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 6 dagen. Echter raden we aan om het in 7 dagen te doen, zodat je lichaam meer tijd krijgt om te wennen aan de hoogtestijging. Dit verhoogt de kans enorm om de top van de Kilimanjaro te behalen.

Tanzania Specialist levert unieke service op de berg:
De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap je onderweg in tenten, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Prijsinformatie

9 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Rongai Route in 6 dagen!
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)


* Bovengenoemde prijzen zijn de prijzen per persoon en kunnen fluctueren in verband met externe factoren

 

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor het Nationale Park
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds
 • Draagbaar toilet

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1981 p.p. *

Dag 1: Aankomst Kilimanjaro Airport

Na aankomst op Kilimanjaro International Airport brengt onze gids je naar het hotel. Hier kun je bijkomen van de vliegreis en wennen aan de Afrikaanse omgeving. Een acclimatisatiedag in het hotel op dag twee is aan te raden maar meteen de volgende dag met de klim beginnen kan natuurlijk ook.

Het hotel in onderstaand programma is een voorbeeld. De eerste overnachting is niet inbegrepen in de genoemde prijs. Dit komt doordat wij hotels in verschillende prijsklassen hebben en graag naar jullie wensen luisteren! We werken samen met meer dan veertig hotels in de Kilimanjaro regio, variërend van hotels vanaf € 35,- per persoon per nacht (op basis van bed&breakfast) tot een duurder vijfsterren hotel. Onze prijzen zijn daarbij nooit hoger dan op booking.com. Vraag onze medewerkers naar de mogelijkheden!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Rongai Gate (1800 m) - First Cave Camp (2600 m)

Hoogteverschil:  800 m  | Afstand:  8 km | Wandeltijd: 3-4 uren | Moeilijkheid: licht  | Omgeving: regenwoud

Het begin van de reis! Deze ochtend zal er voor ongeveer 2 uur gereden worden naar de Rongai Gate vlakbij de Keniaanse grens. Na de registratie bij de gate, zal aan de klim naar de top worden begonnen. Het machtige dak van Afrika! Gedurende de eerste dag zal er door prachtige weelderige bossen worden gelopen waar je vele dierengeluiden zult horen en misschien ook de zeldzame Colobus aan zult kunnen spotten. Voordat de tocht naar het eerste kamp zal worden vervolgd wordt er nog even geluncht. De Rongai route gaat omhoog via de minder beboste noordelijke kant van de berg. De Rongai route is een van de rustigste routes op de Kilimanjaro en is door velen gezien als de beste route om veel wildleven te kunnen zien.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3: First Cave Camp (2600 m) - Kikelewa Camp (3600 m)

Hoogteverschil:  1000 m  | Afstand:  10 km | Wandeltijd: 5-6 uren | Moeilijkheid: gemiddeld | Omgeving: heide

Op te derde dag zul je aankomen op de  Heide van Kilimanjaro. Gedurende de dag kun je de de 1e bergtop van de Kilimanjaro, genaamd Mawenzi in de verte al zien. In de ochtend zal de klim erg steil worden waarop je de hoogte zal beginnen te voelen. Na een tijdje zul je aankomen bij de eerste grot waar er even gestopt kan worden om te rusten of om de grot en de omgeving te verkennen. Vaak wordt er een lunch gegeten bij de tweede grot. De namiddag is wat rustiger en minder stijl. We zullen dan gaan wandelen richting het kamp in een beschutte vallei bij Kikelewa, of richting de derde grot gaan wandelen. Deze dag zal er ongeveer 5-6 uur gewandeld worden.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4: Kikelewa Camp (3600 m) - Mawenzi Tarn (4330 m)

Hoogteverschil:  730 m  | Afstand:  6 km | Wandeltijd: 4-5 uren | Moeilijkheid: gemiddeld| Omgeving: heide

Op deze dag zul je in de ochtend flink doorstappen waarop er in de middag en avond gerust kan worden en je je lichaam een kans kunt geven om aan de hoogte te wennen. De wandeling van deze dag is relatief kort, maar wel erg stijl. Gelukkig is het de klim zeker waard omdat je beloond zult worden met vele adembenemende uitzichten en een geweldig gevoel als je uitkijkt over de wildernis van Tanzania. De trek zal verder gaan naar de Mawenzi Tarn waar er ook overnacht zal worden. De Mawenzi Tarn is gelegen onder de Mawenzi Peak. Vanuit de Mawenzi Tarn kun je prachtig uitkijken over de 2 bekende bergtoppen van de Kilimanjaro genaamd Mawenzi en Kibo.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5: Mawenzi Tarn Camp (4330 m) - Kibo Camp (4700 m)  

Hoogteverschil:  370 m  | Afstand:  9 km | Wandeltijd: 5-6uren | Moeilijkheid: gemiddeld | Omgeving: Alpine desert

Het prachtige maanlandschap zal deze dag worden overgestoken waarna geklommen zal worden naar het hoger gelegen kamp. Kibo Camp ligt vlak onder de Kibo Peak waarbij je spectaculaire uitzichten over de Keniaanse vlaktes kunt aanschouwen. Ook kun je vanaf hier Mawanzi en het pad dat voor je ligt heel goed zien. Na de lunch zal er gerust worden omdat de volgende dag een belangrijke dag is, waarop je naar de top van de Kilimanjaro gaat klimmen!

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6: Kibo Camp (4700 m) - Uhuru Peak (5895 m) - Horombo Huts (3720 m)

Stijging:  1195 m | Daling: 2175 m | Afstand:  16 km | Wandeltijd: 9-12  uren | Moeilijkheid:  zwaar| Omgeving: arctisch

‘s-Nachts begin je aan de klim naar de zogeheten Uhuru Peak, het hoogste punt van Afrika! Tot zonsopkomst zal je daarbij je zaklamp nodig hebben. De grootste uitdaging ligt in het eerste deel van deze klim. Er is 1 persoonlijke gids per 2 klimmers, zodat deze de klimmer fysiek en mentaal goed in de gaten kan houden. Na een steil pad bereik je Gilman’s Point. Vanaf hier is de Uhuru Peak niet ver meer, en relatief makkelijk te beklimmen. Eenmaal aan de top kunnen jullie genieten van een prachtige zonsopkomst, die op deze hoogte behoorlijk indrukwekkend is!

Na een klein feestje op de top, ga je weer terug naar de Kibo Huts voordat je verder afdaalt naar Horombo Huts voor een diner en overnachting. In totaal zul je vandaag zo’n twaalf uur onderweg zijn, dus bereid je voor op een zware dag! Let bij de afdaling goed op waar je je voeten neerzet, dat zal een blessure kunnen voorkomen.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Day 7: Horombo Hut (3720 m) - Marangu Gate (1830 m)

Hoogteverschil:  1890 m | Afstand:  18 km | Wandeltijd: 5-6 uren | Moeilijkheid: gemiddeld  | Omgeving: regenwoud 

Vandaag dalen jullie verder af naar de uitgang van Kilimanjaro National Park, Marangu gate. Dit is een heerlijke wandeling van vijf tot zes uur door de prachtige bossen van de Kilimanjaro.

Na de afdaling komt de hele groep bij elkaar om elkaar te feliciteren. Daarna brengen we je terug naar je hotel waar je kunt rusten.

De kosten van het hotel zijn nog niet inbegrepen in de prijs. In overleg zoeken we graag een hotel dat past bij je wensen.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8: naar Kilimanjaro airport

 

Vandaag kun je het rustig aan doen en eventueel de omgeving verkennen. Wie nog geen zin heeft om naar huis te gaan, kan nog een dag langer in de lodge blijven of de reis verlengen met een mooie safari door Tanzania of één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk ook! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Wie direct na de klim naar huis gaat, is op dag 9 weer in Nederland.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. Als je de kansen om te top te bereiken wilt vergroten, dan kun je een extra acclimatisatie dag toevoegen aan deze reis. Hierdoor zal je klim 1 dag langer zijn. Dit heeft als voordeel dat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 320,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de button onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
 3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op