11 daagse reis Kilimanjaro Beklimmen, Rongai Route!

De Rongai Route is een prachtige route die in 6 of 7 dagen de Kilimanjaro beklimt via het nog redelijk onverkende Noordelijke deel van de berg. Dit voorbeeld is de 7 daagse route die wij ook sterk aanraden boven de 6 daagse, i.v.m. acclimatisatie.

De Kilimanjaro beklimmen is de ultieme uitdaging! U zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Op deze route slaapt u onderweg in tenten. Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als u de boeking bij ons heeft bevestigd, sturen wij u een uitgebreide lijst met alle reisbenodigdheden.

Hier vindt u meer informatie over de mogelijkheden voor het beklimmen van de Kilimanjaro.

Dag 1-2: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger je hier op te wachten. Hij zal je veilig naar uw hotel brengen, zodat je hier lekker kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de échte Afrikaanse sfeer. We hebben de 2e dag een rustdag voor je ingepland, zodat je je helemaal op de klim kunt voorbereiden. Hierdoor wordt de slagingskans vergroot om de top van de Kilimanjaro te bereiken.

(Hotel is de 1e nacht op basis van Logies + ontbijt, omdat u pas laat in de avond land, hierna is alles op basis van vol pension)

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3: Rongai Gate (1,800m) - First Cave Camp (2,600m) 

Hoogtesteiging: 800 meter

Het begin van de reis! Deze ochtend zal er voor ongeveer 2 uur gereden worden naar de Rongai Gate vlakbij de Keniaanse grens. Na je aangemeld te hebben bij de gate, zal aan de klim naar de Uhuru Piek worden begonnen. Het machtige dak van afrika! Gedurende de eerste dag zal er door prachtige weelderige bossen worden gelopen waar je vele dierengeluiden zult horen en misschien ook de zeldzame Colobus aan zult kunnen spotten. Voordat de tocht naar het eerste kamp zal worden vervolgt wordt er nog even geluncht. De Rongai route gaat omhoog via de minder bebosde noordelijke kant van de berg. De Rongai route is een van de rustigste routes op de Kilimanjaro en is door velen gezien als de beste route om veel wildleven te kunnen zien.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4: First Cave Camp (2,600m) - Kikelewa Camp (3,600m) 

Hoogtestijging: 1000 meter

Op te tweede dag zul je aankomen op de  Heide van Kilimanjaro. Gedurende de dag kun je je ogen rusten op de Mawenzi piek in de verte. De ochtend zal erg stijl worden waarop je de hoogte zal beginnen te voelen. Na een tijdje zul je aankomen bij de eerste grot waar er even gestopt kan worden om te rusten of om de grot en omgeving te verkennen. Vaak wordt er lunch gegeten bij de tweede grot. De namiddag is wat rustiger en minder stijl terwijl je het mooie landschap oversteekt richting het kamp in aan beschutte vallei bij Kikelewa, of richting de derde grot. Deze dag zal er flink wat gewandeld worden, namelijk 6-7 uur.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5: Kikelewa Camp (3,600m) - Mawenzi Tarn (4,330m) 

Hoogtestijging: 730 meter

Op deze dag zul je in de ochtend flink doorstappen waarop er in de middag en avond gerust kan worden en je lichaam een kans te geven om aan de hoogte te wennen. De hike van deze dag is relatief kort, maar wel erg stijl. Gelukkig is het de klim allemaal waard omdat je beloond zult worden met vele adembenemende uitzichten en een geweldig gevoel als je uitkijkt over de wildernis van Tanzania. De trek zal verder gaan naar de Mawenzi Tarn waar er ook overnacht zal worden. De Mawenzi Tarn is gelegen onder de Mawenzi piek. Vanuit de Mawenzi Tarn kun je prachtig uitkijken over Mawenzi en Kibo.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6: Acclimatiseren

Vandaag kun je lekker blijven liggen, omdat je nog een avondje in de Mawenzi Tarn zult verblijven. Je hoeft dus niet te pakken! Verder zal de ochtend bestaan uit een acclimatisatiewandeling. Afhankelijk van jouw energie en kracht kan er gekozen worden tussen een stijle tocht richting de stijle hellingen van de piek van Mawenzi of een tocht door het maanlandschap waar er een bezoek wordt gebracht aan een plek waar jaren geleden een vliegtuig is neergestort. Daarna zal er naar de Mawenzi Tarn worden teruggekeerd voor een hete lunch en rust.

 

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 7: Mawenzi Tarn Camp (4,330m) - Kibo Camp (4,700m) 

Hoogtestijging: 370 meter.

Het prachtige maanlandschap zal deze dag worden overgestoken waar opvolgend geklommen zal worden naar het hoger gelegen kamp. Kibo Camp ligt vlak onder de Kibo piek waarbij je spectaculaire uitzichten over de Keniaanse vlaktes kunt aanschouwen. Ook kun je vanaf hier Mawanzi prachtig bekijken en zie je het pad dat voor je ligt. Na de lunch zal er gerust worden omdat de volgende dag summit day is !

 

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8: Kibo Camp (4,700m) - Uhuru Peak (5,895m) - Horombo Hut (3,720m) 

Hoogtestijging: 1,195 meter

Daling: 2,175 meter

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gehiked worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogten, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Het pad is zeer stijl, totdat Gilman’s Point wordt bereikt. De tocht van Gilman’s Point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht is wel erg vermoeiend. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Kibo Huts en door naar Horombo Huts, hier zal lunch geserveerd worden. De totale tijd dat je aan het lopen bent zal deze dag ongeveer 14 uur zijn, wees dus voorbereid voor een zeer zware dag! Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust.

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Day 9: Horombo Hut (3,720m) - Marangu Gate (1,830m) 

Daling: 1890 meter

Na het ontbijt zal aan de afsluiting van de flinke tocht worden beginnen met de afdaling naar de Marangu Gate. De laatste toch op Kilimanjaro is een prachtige, er wordt door het ‘cloud forest’ van Kilimanjaro gelopen. Let op bij de afdaling, het pad kan namelijk nog wel eens glad zijn. Deze tocht duurt ongeveer 5-6 uur. Eenmaal aangekomen bij de gate zullen jullie terug naar Moshi worden gebracht. Hier wordt u weer bij uw hotel afgezet. Hier kunt u nog even een dagje lekker bijkomen aan de rand van het zwembad voordat u weer verder gaat.

 

 

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 10-11: Moshi - Airport

Vandaag zult u rustig ontbijten. Wellicht kunt u nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als u het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kunt u deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari. Deze kunt u bekijken bij de complete Tanzania reizen.

 

Wilt u nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Hier vindt u meer informatie over de paradijzen: ZanzibarPemba Island of Mafia Island.

Bij de beste deals vindt u onderaan de pagina reizen die u kunt toevoegen aan uw safari: 6 daagse vakantie Zanzibar6 daagse vakantie Mafia Island of een 6 daagse vakantie Pemba Island.

Mocht u ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zult u op dag 11 weer thuis in Nederland komen.

Silver hotels

U verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Hoeveel conditie moet u hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat u zelf uw tempo kunt bepalen heeft u het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar u zult wel een goede conditie moeten hebben. U zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als u zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat u uw lichaam hierop kunt voorbereiden. U hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of u last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten. Maar Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. En als dit gebeurd is dit vaak op de Marangu route, omdat hier de hoogtestijgingen per dag het hoogst zijn.

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan u helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer u bij ons Kilimanjaroklim hebt gemaakt, kunt u onder vermelding van uw TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kunt u ons altijd even benaderen, wij helpen u hier graag verder mee.

Hoe boekt u deze reis?

  1. Druk op de oranje button hieronder
  2. Vul uw datum in, u ziet uw actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 4 personen
  3. Verstuur uw aanvraag en wij nemen contact met u op
vanaf €2069 p.p.*