Stichting Garantiefonds Reisgelden logo

✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

9 daagse reis Kilimanjaro beklimmen, Rongai Route!

De Rongai Route is een route via het Noordelijke deel van de berg. Dit is de kant van de berg die het meeste wind vangt en hierdoor groeit er aan deze kant minder. Hierom kun je vanaf deze kant wel vaak verder kijken over het mooie Keniaanse landschap. Na het bereiken van de top zul je afdalen via de Marangu Route waardoor je beide kanten van de berg zult gaan ervaren.

De totale klim (inclusief afdaling) duurt 6 dagen.  Mocht je nog een extra klimdag willen invoegen dan is dat mogelijk. Dit is ook zeker aan te raden om je lichaam meer tijd te geven om te wennen aan de hoogtestijging. Dit verhoogt de kans om de top van de Kilimanjaro te behalen.

Tanzania Specialist levert unieke service op de berg:
De Kilimanjaro beklimmen is de ultiéme uitdaging! Je zult hierbij begeleid worden door professionele gidsen, dragers en een chef-kok. Bergbeklimmen is een redelijk primitieve sport. Zo slaap je onderweg in tenten, maar wel van hoogwaardige kwaliteit. Daarnaast zal onze bemanning jullie doen verbazen vanwege de professionele werkwijze m.b.t. de gezondheid check-ups iedere ochtend en avond d.m.v. professionele apparatuur. En daarnaast ook over het comfort dat zij jullie zullen bieden tijdens de klim.
Tanzania Specialist staat bekend om het goede eten onze top koks op de berg serveren. Dit staat bij ons ook hoog op het prioriteitenlijstje en hierop wordt niet bespaart want goed eten maakt de kans om de top te behalen aanzienlijk groter. Als je benieuwd bent naar de menu kaart, vraag er gerust naar, dan sturen wij hem je graag toe.

Gezien de reacties van onze klanten is het beklimmen van de Mount Kilimanjaro een onvergetelijke ervaring!

Als je de boeking bij ons hebt bevestigd, sturen wij je een uitgebreid document ter voorbereiding op deze Kilimanjaro beklimming.

Hier vind je meer informatie over de mogelijkheden van het beklimmen van de Kilimanjaro.

Dag 1: Aankomst Kilmanjaro - Moshi

Nadat je bent aangekomen op Kilimanjaro International Airport, staat onze vertegenwoordiger hier op je te wachten. Hij zal je veilig naar je hotel brengen, zodat je hier kunt bijkomen van de vliegreis en alvast kunt wennen aan de Afrikaanse temperatuur. Mocht je op dag 2 nog een extra rustdag willen inlassen en op dag 3 de klim willen beginnen, dan is dat uiteraard mogelijk.

Bij deze reis zit het hotel nog niet inbegrepen. Het is namelijk erg persoonlijk in wat voor hotel je graag zou willen verblijven. Wij kunnen je een hotel bieden vanaf € 35,- p.p. per nacht (bed & breakfast), maar kunnen je ook een super de luxe vijfsterren hotel aanbieden. Wij geven hierin graag advies zodat we een hotel voor je kunnen vinden wat goed bij je past.

Onderstaand hotel is dus slechts voorbeeld hotel. We werken in Moshi samen met meer dan 40 hotels, dus elk hotel kunnen wij voor je reserveren en onze prijzen zijn nooit hoger dan op booking.com.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 2: Rongai Gate (1,800m) - First Cave Camp (2,600m) 

Hoogtstijging: 800 meter

Het begin van de reis! Deze ochtend zal er voor ongeveer 2 uur gereden worden naar de Rongai Gate vlakbij de Keniaanse grens. Na de registratie bij de gate, zal aan de klim naar de top worden begonnen. Het machtige dak van Afrika! Gedurende de eerste dag zal er door prachtige weelderige bossen worden gelopen waar je vele dierengeluiden zult horen en misschien ook de zeldzame Colobus aan zult kunnen spotten. Voordat de tocht naar het eerste kamp zal worden vervolgd wordt er nog even geluncht. De Rongai route gaat omhoog via de minder beboste noordelijke kant van de berg. De Rongai route is een van de rustigste routes op de Kilimanjaro en is door velen gezien als de beste route om veel wildleven te kunnen zien.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 3: First Cave Camp (2,600m) - Kikelewa Camp (3,600m) 

Hoogtestijging: 1000 meter

Op te tweede dag zul je aankomen op de  Heide van Kilimanjaro. Gedurende de dag kun je de de 1e bergtop van de Kilimanjaro, genaamd Mawenzi in de verte al zien. De ochtend zal erg steil worden waarop je de hoogte zal beginnen te voelen. Na een tijdje zul je aankomen bij de eerste grot waar er even gestopt kan worden om te rusten of om de grot en omgeving te verkennen. Vaak wordt er lunch gegeten bij de tweede grot. De namiddag is wat rustiger en minder stijl. We zullen dan gaan wandelen richting het kamp in een beschutte vallei bij Kikelewa, of richting de derde grot. Deze dag zal wordt er ongeveer 6-7 uur gewandeld.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 4: Kikelewa Camp (3,600m) - Mawenzi Tarn (4,330m) 

Hoogtestijging: 730 meter

Op deze dag zul je in de ochtend flink doorstappen waarop er in de middag en avond gerust kan worden en je lichaam een kans te geven om aan de hoogte te wennen. De wandeling van deze dag is relatief kort, maar wel erg stijl. Gelukkig is het de klim allemaal waard omdat je beloond zult worden met vele adembenemende uitzichten en een geweldig gevoel als je uitkijkt over de wildernis van Tanzania. De trek zal verder gaan naar de Mawenzi Tarn waar er ook overnacht zal worden. De Mawenzi Tarn is gelegen onder de Mawenzi piek. Vanuit de Mawenzi Tarn kun je prachtig uitkijken over de 2 bekende bergtoppen van de Kilmanjaro genaamd Mawenzi en Kibo.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 5: Mawenzi Tarn Camp (4,330m) - Kibo Camp (4,700m) 

Hoogtestijging: 370 meter.

Het prachtige maanlandschap zal deze dag worden overgestoken waarna geklommen zal worden naar het hoger gelegen kamp. Kibo Camp ligt vlak onder de Kibo piek waarbij je spectaculaire uitzichten over de Keniaanse vlaktes kunt aanschouwen. Ook kun je vanaf hier Mawanzi prachtig bekijken en zie je het pad dat voor je ligt. Na de lunch zal er gerust worden omdat de volgende dag summit day is !

 

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 6: Kibo Camp (4,700m) - Uhuru Peak (5,895m) - Horombo Hut (3,720m) 

Hoogtestijging: 1,195 meter

Daling: 2,175 meter

Rond middernacht zal er aan de laatste Klim naar de Uhuru piek worden begonnen, het hoogste punt in Afrika. Voor de komende zes tot 8 uur zal er gewandeld worden met het licht van je zaklamp. ’s Nachts kan het erg koud zijn op deze hoogte, maar het zal snel warm worden aan het eind van de tocht, daarom heb je kleding voor beide omstandigheden nodig. Het klimmen naar de rand van de krater is het moeilijkste van de gehele klim. Het pad is zeer stijl, totdat Gilman’s Point wordt bereikt. De tocht van Gilman’s Point naar Uhuru piek is een redelijke klim en niet erg moeilijk, de hoogte en lengte van de tocht maken het een mooie uitdaging. Maar uiteindelijk is het zover, je staat op het dak van Afrika! Vergeet vooral niet om te genieten van dit prachtige ‘once in a lifetime’ moment.

Na uitgebreid te hebben gevierd dat de top is bereikt zal er begonnen worden aan de afdaling naar Kibo Huts en door naar Horombo Huts, hier zal lunch geserveerd worden. De totale tijd dat je aan het lopen bent zal deze dag ongeveer 14 uur zijn, wees dus voorbereid voor een zeer zware dag! Later in de avond kun je genieten van je laatste avondmaaltijd op de berg en een welverdiende nachtrust.

 

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Day 7: Horombo Hut (3,720m) - Marangu Gate (1,830m) 

Daling: 1890 meter

Na het ontbijt zal als afsluiting van deze flinke tocht worden begonnen met de afdaling naar de Marangu Gate. De laatste tocht op Kilimanjaro is een prachtige, er wordt door het ‘cloud forest’ van Kilimanjaro gelopen. Let op bij de afdaling, het pad kan namelijk nog wel eens glad zijn. Deze tocht duurt ongeveer 5-6 uur. Eenmaal aangekomen bij de gate zullen jullie terug naar Moshi worden gebracht. Hier word je weer bij het hotel afgezet.

Het hotel in Moshi zit nog niet inbegrepen bij de weergegeven prijs. Hier zullen we samen met jou een hotel voor selecteren dat goed bij jou past.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Dag 8: Moshi - Airport

 

Vandaag zul je rustig ontbijten. Wellicht kun je nog wat bekijken van de omgeving van Moshi. Als je het nog te vroeg vind om na de beklimming alweer terug naar huis te keren, kun je deze reis bijvoorbeeld nog verlengen met een mooie safari door Tanzania of zelfs met één van onze complete rondreizen.

Wil je nog een paar dagen strandverlenging? Dat kan natuurlijk altijd! Bekijk hier de mogelijkheden van een vakantie op Zanzibar.

Mocht je ervoor kiezen om naar huis te gaan, dan zul je op dag 9 weer thuis in Nederland komen

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Weru Weru River Lodge

Hoeveel conditie moet je hebben om deze klim te kunnen maken?

Omdat je zelf het tempo kunt bepalen heb je het grootste gedeelte van de klim zelf in de hand. Bergbeklim ervaring is geen must. Maar je zult wel een goede conditie moeten hebben. Je zult tenslotte naar een hoogte van 6000 m. lopen. Als je zelf al aan sport doet is dit geen probleem gebleken. Het is goed om als voorbereiding op deze klim vaker langere stukken te lopen, zodat je je lichaam hierop kunt voorbereiden. Je hoeft niet bang te zijn voor hoogtevrees. De paden van deze klim zijn goed. Het leuke van deze route is dat er soms avontuurlijke, maar zeer unieke klimroutes voorkomen. Of je last zult krijgen van hoogteziekte is moeilijk in te schatten.

Deze route is niet gevoelig voor hoogteziekte, omdat de stijgingen per dag goed verdeeld zijn. Hoogteziekte is iets wat we zelden tegenkomen. Als je de kansen om te top te bereiken wilt vergroten, dan kun je een extra acclimatisatie dag toevoegen aan deze reis. Hierdoor zal je klim 1 dag langer zijn. Dit heeft als voordeel dat je lichaam kan wennen aan de hoogte. Dit vergroot de slagingskans om de top van de Kilimanjaro te behalen aanzienlijk. De kosten voor deze extra dag zijn: € 320,- per persoon. 

Voor de voorbereiding van de Kilimanjaro klim werken wij samen met een bedrijf dat hoogtetraining verzorgt. Altitudedream.com kan je helpen om het lichaam voor te bereiden op de omstandigheden op hoogte. Hierdoor is de kans op hoogteziekte vele malen kleiner. Wanneer je bij ons Kilimanjaro beklimming hebt geboekt, ontvang je onder vermelding van je TanzaniaSpecialist factuurnummer gratis de Kilimanjaro module t.w.v. €75,-

Voor de juiste voorbereiding op de Kilimanjaro klim, kun je ons altijd even benaderen, wij helpen je hier graag verder mee.

Hoe boek je deze reis?

 1. Druk op de button onder de prijsinformatie
 2. Vul de datum in, je ziet je actuele prijs p.p. per dag o.b.v. 6 personen
 3. Verstuur je aanvraag en wij nemen contact met je op

Prijsinformatie

Rongai prijzen per persoon 2 personen 4 personen 6 personen
alle seizoenen  € 2116,-  € 1773,-  € 1678,-

Deze reis is inclusief:

 • Pickup Kilimanjaro Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de lodge naar Kilimanjaro Airport
 • Engelssprekende privégids gedurende de gehele beklimming
 • Engelssprekende chefkok
 • Parkfees voor het Nationale Park
 • Dragers voor het naar boven dragen van de spullen
 • Kwalitatief hoogwaardige tenten waarin jullie zullen slapen
 • Tafels en stoelen voor het ontbijt, lunch en diner
 • Dineertent
 • Rescuefee
 • Heffing calamiteitenfonds

Dit is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Overnachtingen in de lodges op de dag van aankomst en na de beklimming
 • Verzekeringen (reis- en annuleringsverzekering, Flying Doctors)
vanaf €1678 p.p.*