✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

Op avontuur in Ruaha National Park

Ruaha National Park is na Selous en de Serengeti het tweede grootste én oudste nationale park van Tanzania. Het heeft een oppervlakte van meer dan 20.000 KM2! Wij geven toe, de meeste mensen moeten dit eerst even op internet opzoeken voordat ze beslissen naar dit nationale park af te reizen. Juist omdat dit park enigszins afgelegen ligt, is het een pareltje dat je niet wilt missen wanneer je een langere rondreis door Tanzania maakt. Wanneer je graag buiten de gebaande paden treedt, zal deze spectaculaire wildernis je zeker bevallen.

  Wild spotten in Ruaha National Park

  Ruaha National Park heeft prachtige dramatische landschappen. Het is dan ook de ideale bestemming voor de avonturiers onder ons die graag “off- the beaten track” reizen. Je bent hier nog echt één van de weinig toeristen.

  Je vindt hier 10.000 olifanten, Afrikaanse wilde honden en sabel antilopes. Ook vogelliefhebbers kunnen hun hart hier ophalen. Naast veel zeldzame viervoeters vliegen er ook zo’n 475 verschillende soorten vogels in de lucht. Grijp nu je kans en spot een zeldzame neushoorn of ijsvogel, een honingzuiger of een ooievaar. Combineer Ruaha met andere parken om alle dieren van de Big Five te zien.

  Olifanten in Ruaha National Park

  Beste reistijd

  Dit nationale park heeft een netwerk aan ruige paden die langs de Ruaha rivier lopen. Met name in het droge seizoen, tussen juni en februari, is het Ruaha National Park een must see! De dorstige dieren die moeilijk water kunnen vinden trekken in  grote getale naar de rivier om hier hun dorst te lessen.

  Grote troepen leeuwen, cheeta’s en luipaarden spelen hier slim op in en liggen op de loer om een dorstige zebra, buffel of waterbuffel naar de nek te vliegen. Naast dorstige en hongerige dieren trekt de “Great Ruaha Rivier” veel nijlpaarden en krokodillen. Deze dieren genieten hier  heerlijk van een verkoelende dip in het water.

  Ligging

  Ruaha National Park ligt in het midden van Tanzania, 130 kilometer ten westen van Iringa. Het park maakt deel uit van het “Rungwa Game Reserve” en het “Usangu Game Reserve”.  In 1910 werden deze parken door het Duitse Koloniale bestuur aangewezen als beschermd gebied. Het hele gebied werd Saba River Game Reserve genoemd. Vanaf 1964 gebruikt men de huidige naam Ruaha National Park.

  Feitjes over Ruaha NP:

  • Het is een van de goedkoopste parken in Tanzania
  • Je vindt hier de meeste olifanten in Tanzania
  • Naast een game drive is het ook mogelijk een bootsafari, wandelsafari of luchtballon safari te maken
  • Ruaha NP is ook beroemd om zijn rijke diversiteit aan antilopen, grote gazelles, sabelmarter en de zeldzame grotere kudu
  • Wij adviseren je minimaal 2-3 dagen uit te trekken om dit prachtige gebied te bezoeken. Dit in verband met de reisafstand vanaf Arusha.

  Op avontuur in Ruaha Tanzania

  Zelf op avontuur in Ruaha National Park?

  Wil je zelf dit prachtige park bezoeken tijdens je safari in Tanzania? Wij regelen het graag voor je! Ons team van specialisten helpt je graag met het samenstellen van je ultieme droomvakantie. Ook wanneer je vragen hebt over Ruaha, één van de andere nationale parken of één van onze safari’s staan we voor je klaar.

  Vraag geheel vrijblijvend een reisvoorstel aan.