Jane Goodall vlakbij een chimpansee in Gombe Stream National Park

8 dagen Chimpanseesafari Gombe Stream + Mahale Mountains

Vanaf €3888* / 24/7 service / 8 dagen

Background mask

8 dagen Chimpanseesafari Gombe Stream + Mahale Mountains

Altijd al chimpansees van dichtbij willen zien? Dan is deze safari-combinatie, in het westen van Tanzania, perfect voor jou.

Gombe Stream National Park is de beroemde plek waar Jane Goodall haar onderzoek deed naar chimpanseepopulaties. Het park ligt aan de westgrens van Tanzania en Congo en beslaat 35 km² beschermd terrein langs de heuvels aan de oostelijke oever van het Tanganyikameer. Vlakbij ligt het Mahale Mountains National Park, ten zuiden van de stad Kigoma. Dit is de enige plek waar chimpansees en leeuwen zij aan zij leven.

Deze privésafari biedt je de vrijheid om op jouw eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wil. Je beschikt over een eigen jeep en een ervaren gids. Deze reisroute is enkel beschikbaar in Silver, omdat het Gom`

Deze route is exclusief beschikbaar in Silver, vanwege de beperkte accommodatiemogelijkheden in het Gombe Stream National Park. In het Mahale Mountains National Park geniet je van een accommodatie in Platinum.

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Reisroute

 • Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam
 • Dag 2: Vlucht naar Kigoma
 • Dag 3: Gombe Stream National Park
 • Dag 4: Gombe Stream National Park
 • Dag 5: Rit & boottransfer van Kigoma naar Mbali Mbali Lodge Mahale
 • Dag 6: Mahale Mountains National Park
 • Dag 7: Terugreis van Mahale naar Kigoma
 • Dag 8: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dag 1: Aankomst in Dar es Salaam

Welkom in Tanzania! Onze vriendelijke gids staat voor je klaar op het vliegveld van Dar es Salaam. Hij is beschikbaar voor al je vragen en helpt je met een soepele transfer naar je hotel. Het enige wat jij hoeft te doen is achterover leunen en ontspannen, want je onvergetelijke reis in Tanzania begint hier.

Dag 2: Vlucht naar Kigoma

Vandaag vlieg je van Dar Es Salaam naar Kigoma, aan de westelijke kant van het land. Daar staat een chauffeur op je te wachten om je naar je hotel te brengen. Daarna heb je genoeg tijd voor een stadstour, een bezoekje aan een historische stad, dorp of een boottocht op het Tanganyikameer. Want morgen draait alles om de chimpansees!

Dag 3 - 4: Gombe Stream National Park

Wil je een chimpansees zien in hun natuurlijke habitat? Ga dan naar het Gombe Stream National Park, waar Jane Goodall ooit haar gedragsonderzoek heeft gedaan naar chimpanseepopulaties. Dit kleine nationale park ligt langs de westelijke grens van Tanzania en aan de oostelijke oevers van het Tanganyikameer. Dat is bijzonder, want hier kom je alleen met een boottocht. Treed jij in de voetsporen van Jane Goodall? Stap samen met een gids de wereld van de grote groepen chimpansees in om te zien hoe ze bomen beklimmen, spelen of hun baby's verzorgen!

Dag 5 - 6: Mahale Mountains National Park

Er wachten meer chimpansees op je in het Mahalegebergte Nationaal Park. Met een rit van 2,5 uur en een boottocht vanaf Gombe Nationaal Park kom je in dit grotere park, dat het thuis is van ongeveer 900 wilde chimpansees. Het park is anders dan de meeste, omdat er geen wegen zijn en je te voet moet gaan. Een unieke ervaring! Ervaren gidsen nemen je mee op een wandeling door de bergen op zoek naar groepen chimpansees. Als je ze eenmaal vindt, krijg je genoeg tijd om deze bijzondere wezens te observeren. Misschien wel van heel dichtbij. En dat is een magische ervaring.

Dag 7: Terugreis van Mahale naar Kigoma

Na een geweldige tijd met de chimpansees is het tijd om te beginnen aan je reis van Mahale terug naar Kigoma. Deze prachtige en avontuurlijke reis per boot en auto duurt ongeveer 8 uur.

Dag 8: Vlucht naar Dar Es Salaam en vlucht naar huis

Dit is je laatste dag! Vandaag vlieg je naar Julius Nyerere International Airport in Dar Es Salaam, en vanaf daar vlieg je naar huis. Wil je niet dat je avontuur stopt? Verleng je vakantie met een bezoek aan een van de pareltjes van eilanden van Tanzania: Zanzibar, Pemba of Mafia!

Maak je droomreis waar met Tanzania Specialist

Bij Tanzania Specialist kun je jouw reis op maat samenstellen. Onze voorbeeldroutes zijn aanpasbaar aan jouw voorkeuren en onze specialisten werken met jou samen om jouw droomreis samen te stellen!

Vraag deze reis nu aan

Waarom Tanzania Specialist?

 • Beste service
 • Snelste reactietijd
 • 100% gespecialiseerd in Tanzania
 • Onze reisadviseurs wonen in Tanzania
 • Geweldige privégidsen met veel kennis
 • Concurrerende tarieven
 • Best beoordeelde privésafari's
Bekijk ook onze excursies

Je reis op maat laten samenstellen?

Vraag een offerte, gratis en vrijblijvend

STEL NU JOUW DROOMREIS SAMEN!

Praat met een expert

Onze specialisten staan voor je klaar

+31 174 35 2016
De grote trek Tanzania