✓ Beste klant beoordelingen

✓ NL medewerkers in Tanzania

✓ Hoge service, scherpe prijzen

8 dagen Chimpanseesafari Gombe Stream + Mahale Mountains

Dit is een perfecte safari combinatie om chimpansees van dichtbij te zien in het westen van Tanzania.

Gombe Stream National Park is de beroemde plek waar Jane Goodall haar onderzoek deed naar chimpanseepopulaties. Het is gelegen aan de westgrens van Tanzania en Congo en heeft 35 km² beschermd land langs de heuvels van de oostelijke oever van het Tanganyikameer. Mahale Mountains National Park ligt vlakbij, ten zuiden van de stad Kigoma. Het is de enige plek waar chimpansees en leeuwen naast elkaar leven.

Deze privésafari bied je de flexibiliteit om in je eigen tempo te reizen, precies zoals jij het wilt. Je hebt een privé safarivoertuig en gids. Deze reisroute is alleen beschikbaar in onze Silver-klasse, omdat Gombe Stream National Park een beperkte beschikbaarheid heeft aan accommodatie en de Lodge die we voor je hebben geselecteerd tijdens je verblijf daar is Silver-klasse. Maar in het Mahale Mountains National Park hebben we voor deze safari gekozen voor de Platinum klasse.

Prijsinformatie over deze reis:

8 dagen Chimpanseesafari Gombe Stream + Mahale Mountains
2 personen
4 personen
6 personen
Laagseizoen
(1 april - 19 mei)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Midseizoen
(de rest van het jaar)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)
Hoogseizoen
(juli + augustus + 20 dec – 10 jan)
(2 personen)
(4 personen)
(6 personen)

* Bovenstaande prijzen zijn per persoon
* Verlaagde tarieven worden gebruikt voor personen onder de 16 jaar (worden berekend op basis van uw verzoek)

 

Deze prijzen zijn inclusief:

 • Ophalen op Dar Es Salaam Airport en transfer naar de lodge
 • Transfer van de Lodge naar de luchthaven van Dar Es Salaam
 • Accomodaties
 • Game drives door de genoemde Nationale Parken
 • Luxe privé 4×4 Safari Jeep met pop-up dak en grote ramen, speciaal ontworpen voor high-end safari game drives
 • Engelssprekende privégids gedurende de hele safari
 • Parkkosten voor alle genoemde nationale parken
 • Ontbijt, lunch en diner tijdens uw safari (volpension)
 • 24/7 service vanuit ons lokale kantoor in Tanzania
 • Volledig geaccrediteerd en gebonden onder SGR (meer info)
 • Reserveringskosten
 • Drinkwater in onze safari-jeeps

Deze prijs is exclusief:

 • Internationale vliegtickets en visa
 • Reisverzekering (reis- / annuleringsverzekering, flying doctors)
vanaf €3707 p.p. *

Dag 1: Aankomst Dar Es Salaam - Hotel

Bij aankomst op de luchthaven van Dar Es Salaam haalt jouw Tanzania Specialist-gids je op en brengt je naar het hotel. De rest van de dag is ter vrije besteding, je kunt ontspannen en genieten van de Afrikaanse sfeer.

Morgenochtend begint de safari!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Amariah Hotel (City centre)

Dag 2: Vlucht naar Kigoma

Vandaag vlieg je van Dar Es Salaam naar Kigoma. De chauffeur wacht op je op de luchthaven en brengt je naar het hotel. De volgende dag gaan jullie vroeg naar Gombe Stream National Park. Het is slechts 45 minuten rijden gevolgd door een korte boottocht naar het park.

Gombe is een bekende plek voor degenen die chimpansees buiten de gebaande paden willen zien. Je kunt een begeleide wandeling maken door het bos om chimpansees in het wild te zien. Het gebied heeft steile valleien en de bosvegetatie varieert van grasland tot bos en tropisch regenwoud.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Kigoma Hilltop Hotel

Dag 3: Gombe Stream National Park

Gombe Stream National Park is de plek waar Jane Goodall haar onderzoek deed naar chimpanseepopulaties. Stap in haar voetsporen terwijl je door het bos loopt op zoek naar een chimpanseefamilie.

Als je eenmaal de chimpansees hebt gevonden, mag je hun dagelijkse gewoonten observeren, je kunt de jongeren zien spelen en je zie hoe moeders hun baby’s voeden. Geniet van deze zeldzame en intieme blik in de chimpanseesamenleving!

Naast chimpansees zijn er andere apen die in het Gombe Stream National Park wonen, waaronder strandjutter-olijfbavianen, rode colobus, roodstaartapen, blauwe apen en vervet-apen. Het park herbergt meer dan 200 vogelsoorten en bosvarkens. Je kunt er vele soorten reptielen en zelfs af en toe nijlpaarden en luipaarden spotten.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Mbali Mbali Gombe Forest Lodge

Dag 4+5: Mahale Mountains National Park

Op dag 4 maak je een rit van 2,5 uur en een boottocht naar Mahale Mountains National Park. Het is een beetje groter dan zijn noordelijke buurman Gombe en ook de thuisbasis van enkele van de laatst overgebleven wilde chimpansees van Afrika, de populatie bestaat uit nog ongeveer 900 chimpansees.

Je zult wat tijd doorbrengen, om op zoek te gaan naar de chimpansees, tijdens de wandelingen door het Mahale Mountains National Park. De wandelingen worden geleid door deskundige en ervaren gidsen. Als je eenmaal een chimpanseegroep hebt ontmoet, heb je tijd om ze te observeren. De chimpansees zijn gewend aan menselijke bezoekers en zijn niet verlegen. Het is een unieke, magische ervaring om ze te ontmoeten!

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Mbali Mbali Mahale lodge

Dag 6: Rit naar Kigoma

Na een mooie ochtendwandeling door het Mahale-gebergte, brengt je gids je naar Kigoma. Je brengt daar de nacht door om de volgende ochtend de vlucht terug te nemen naar Dar Es Salaam.

Silver hotels

Je verblijft in hotel:
Kigoma Hilltop Hotel

Dag 7 + 8: Kigoma - luchthaven - thuis

Vandaag vlieg je van Kigoma naar de internationale luchthaven voor je aansluitende vertrekvlucht en op dag 8 kom je weer thuis.

Wil je de safari verlengen om meer nationale parken te bezoeken of verlengen met een strandvakantie? Tanzania biedt perfecte paradijzen om tot rust te komen na je safari, zoals Zanzibar, Pemba en Mafia.

Hoe boek je deze safari?

1. Druk op onderstaande knop.
2. Vul je vertrekdatum (of een indicatie) in.
3. Stuur ons jouw verzoek en we zullen zo snel mogelijk reageren.